(11.10 hodin)
(pokračuje Dundáčková)

Návrh předložím písemně, takže bychom ho mohli případně zkonzultovat, abych nezdržovala při načítání legislativně technických úprav.

Poslední změna, kterou bych ráda navrhla v rámci legislativně technické úpravy, se týká mého vlastního pozměňovacího návrhu pod položkou F, a sice F1, kde je zřejmá nesprávnost, a já bych ráda provedla ve smyslu k paragrafu 95 odst. 2 úpravu logicky vyplývající z předneseného pozměňovacího návrhu. Navrhuji, aby v položce 21 písm. c) bylo doplněno také vypuštění slova "kalendářní" v posledním odstavci tohoto návrhu, protože je to změna, která zkrátka je správná a vyplývá logicky z přednesených pozměňovacích návrhů ve druhém čtení na plénu, neboť úmyslem bylo, aby přelom roku nebyl tím, co omezuje platbu správního poplatku.

Zároveň bych chtěla upozornit na to, že tento návrh považuji za hlasovatelný i s odkazem na stávající znění zákona o loteriích a jiných podobných hrách, které počítá s vydáváním povolení na dobu jednoho kalendářního roku, ale jsou-li mé informace správné, a já doufám, že pan ministr to potvrdí, tak v připravované úpravě vládního návrhu zákona o loteriích se počítá s tím, že by to již nebylo vázáno na kalendářní rok, ale na období 12 měsíců, čili bychom byli v souladu. Domnívám se, že tento návrh může být tudíž hlasovatelný v rámci tohoto návrhu zákona.

Zároveň prosím pana zpravodaje, aby si připsal, abych nemusela vystupovat znovu, že bych byla ráda, aby o mých pozměňovacích návrzích uvedených pod písmenem F, a sice F1 a F2, bylo hlasováno odděleně, přičemž podotýkám, že ať by bylo hlasováno ve vztahu k vládnímu návrhu, nebo k návrhu dalšímu, je návrh F2 hlasovatelný a jeho smyslem není nic jiného než srovnat na stejnou úroveň všechny provozovatele loterií a jiných podobných her, protože u předchozích dáváme limit k horní hranici na 10 milionů a tady pouze ty poslední, kterých se to týká, srovnáváme na stejnou hranici. Žádný jiný záměr za pozměňovacím návrhem není.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Děkuji vám, paní poslankyně, pokud jste již přečetla všechny pozměňovací návrhy, abych vám neskákala do řeči. Děkuji vám za uvedení těchto legislativně technických návrhů. Zeptám se, zda se ještě někdo další hlásí v tuto chvíli do rozpravy. Pan poslanec Svoboda má slovo.

 

Poslanec Miroslav Svoboda: Vážená paní předsedající, vážená vládo, vážené kolegyně a kolegové, dovolte mi, abych se vyjádřil ke svému pozměňovacímu návrhu, který už tady otevřel a předestřel jeho problematiku pan ministr Mlynář. To, že jsem chtěl slovo "analogového" vypustit z návrhu zákona, mělo znamenat asi to, aby se otevřel prostor pro správní poplatek směrem k novému médiu, které, jak všichni tušíme, se bude do budoucna nazývat digitální televize a digitální vysílání. Známe ho v mnoha podobách již nyní, především satelity.

Vzhledem k tomu, a to jsem nemohl tušit, že tomu předcházela určitá práce už v rámci vlády, kde se tyto parametry specifikovaly a došlo samozřejmě k upřesnění po následné diskusi, tak tento návrh nebudu stahovat, ale sám za sebe doporučuji tento návrh nepřijmout. Děkuji za pozornost.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Děkuji vám, pane poslanče. Hlásí se ještě někdo do rozpravy? Není tomu tak. Rozpravu končím. Můžeme přistoupit k hlasování o pozměňovacích návrzích. Vidím ovšem, že zde probíhá ještě diskuse mezi panem zpravodajem, panem ministrem a předkladatelkou legislativně technických úprav, takže pravděpodobně budeme muset chvilku počkat, než si vyjasní další postup. (Chvilka čekání.)

Pokud jste se již dohodli, tak prosím, aby se slova ujal zpravodaj pan poslanec Macháček.

 

Poslanec Antonín Macháček: Paní místopředsedkyně, poprosil bych o pětiminutovou přestávku na poradu s legislativou. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Ano. Budeme pokračovat v 11.20 hodin.

 

(Jednání přerušeno v 11.15 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP