Pokračování schůze Poslanecké sněmovny
13. října 2004 v 9.01 hodin

Přítomno: 191 poslanců

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, vážení členové vlády, zahajuji druhý jednací den 36. schůze Poslanecké sněmovny a všechny vás vítám.

Prosím, abyste se všichni přihlásili identifikačními kartami a případně mi oznámili, kdo žádá o vydání náhradní karty. V této souvislosti sděluji, že ministr zahraničí pan Cyril Svoboda má náhradní kartu č. 1.

Sděluji, že o omluvení své neúčasti na dnešním jednání požádali tito poslanci: Jarmila Boháčková - nemoc, Václav Exner - zahraniční cesta, Alfréd Michalík - nemoc, Kateřina Konečná, Vladimír Laštůvka, Václav Nájemník a Petr Šulák - zahraniční pracovní cesta.

Z členů vlády se omlouvají ministr životního prostředí Libor Ambrozek - účast na zasedání Rady ministrů životního prostředí zemí Evropské unie, Petra Buzková - nemoc, Pavel Dostál - rekonvalescence po operaci, Martin Jahn - jiné pracovní povinnosti, Karel Kühnl - účast na jednání ministrů obrany států NATO v Rumunsku, ministr zemědělství Jaroslav Palas - účast na důležité resortní akci, a ministr průmyslu a obchodu Milan Urban - jednání mimo Prahu.

Nejprve projednáme pevně zařazené body 61 a 62 a poté se budeme zabývat dalšími body z bloku třetích čtení. Připomínám ještě, že před polední přestávkou na 12.30 hodin jsme zařadili volební body 84 a 85.

K programu schůze se přihlásil pan poslanec Václav Votava - ale vidím předsedu poslaneckého klubu sociální demokracie, který se hlásí o slovo, dávám mu přednost. Prosím, pane předsedo, máte slovo.

 

Poslanec Petr Ibl: Děkuji, paní předsedající. Přestože Sněmovna ještě není úplná, chtěl bych v tuto chvíli požádat Sněmovnu o přestávku na jednání poslaneckého klubu v délce 30 minut.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Pane předsedo, já vaší žádosti samozřejmě vyhovím a ptám se, zda bude stačit, když to bude do 9.30 hodin. (Poslanec Petr Ibl souhlasí.)

Vyhlašuji přestávku do 9.30 hodin.

 

(Jednání přerušeno v 9.04 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP