(13.50 hodin)

Poslanec Robert Vokáč: Vážený pane předsedo, kolegyně a kolegové, zpochybňuji toto hlasování, neboť mi nefungovalo hlasovací zařízení. Zároveň bych chtěl požádat o nové přihlášení hlasovacími kartami, protože jsem mačkal "ano", ale nevyjelo mi tam vůbec nic. Děkuji.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Slyšeli jsme námitku pana poslance Vokáče, který říká, že se nemohl zúčastnit hlasování. Já vás všechny odhlásím a prosím, abyste se všichni znovu přihlásili a zkontrolovali si, jestli se vám to podařilo. Pokud je všechno v pořádku, budeme hlasovat o námitce pana poslance Vokáče.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro přijetí námitky pana poslance Vokáče? Kdo je proti této námitce?

Hlasování má pořadové číslo 11. Přítomno při něm bylo 184 poslanců, pro hlasovalo 130, proti 10. Námitka byla přijata.

 

Budeme opakovat hlasování. Je to návrh pana poslance Strnada, aby byly zařazeny tisky 786 a 787 do pořadu schůze, a to tak, že tisk 787 by byl zařazen za dosavadní bod 30 a tisk 786 na konec bloku návrhů zákonů v prvním čtení.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro toto zařazení, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 12. Přítomno 188 poslanců, pro hlasovalo 95, proti 77. Návrh byl takto přijat.

 

Můžeme pokračovat. Hlásí se pan poslanec Kučera.

 

Poslanec Miloslav Kučera: Pane předsedající, je mi to velice líto, ale zhaslo mi světýlko a nemohl jsem hlasovat. Proto žádám o zpochybnění hlasování a nové hlasování s odhlášením.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: To je podobný případ jako u pana poslance Vokáče. Budeme hlasovat o námitce. Jenom bych se zeptal, jestli světlo svítí. Ano. Můžeme hlasovat o námitce pana poslance Kučery.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro přijetí námitky pana poslance Kučery? Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 13. Přítomno 189 poslanců, pro hlasovalo 155, proti 4. Námitka byla přijata.

 

Budeme opakovat hlasování o návrhu pana poslance Strnada. Myslím, že všichni víte, co předložil pan poslanec Strnad, takže už to nebudu znovu číst. Jde o dva tisky 786 a 787.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro zařazení těchto dvou tisků do pořadu schůze, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Toto hlasování má pořadové číslo 14. Přítomno 189 poslanců, pro hlasovalo 95, proti 81. Návrh byl přijat.

 

Doufám, že světýlka blikají. (Předseda chvíli čeká.) Vypadá to, že můžeme pokračovat.

 

Dalším návrhem byl návrh pana poslance Macháčka. Pan poslanec Macháček navrhoval vypustit bod 4, to je vládní návrh zákona o registračních pokladnách, z pořadu schůze. Je to tisk 644. Hlasujeme nyní o vypuštění bodu 4.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro vypuštění bodu číslo 4, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Toto hlasování má pořadové číslo 15. Přítomno 188 poslanců, pro hlasovalo 183, proti nikdo. Návrh pana poslance Macháčka byl přijat.

 

Další byl návrh pana poslance Koudelky. Týkal se bodu 69, to je návrh ústavního zákona. Pan poslanec Koudelka navrhoval, abychom bod číslo 69 vypustili z pořadu naší schůze.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 16. Přítomno 187 poslanců, pro hlasovalo 128, proti 3. Tento návrh na vypuštění byl také přijat.

 

Pak tu byl návrh pana poslance Ostrého, a ten se týkal bodu 9, to je poslanecký návrh, ústavní zákon. Budeme hlasovat o návrhu pana poslance Ostrého vypustit bod číslo 9 z pořadu schůze.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro vypuštění bodu číslo 9? Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 17. Přítomno 187 poslanců, pro hlasovalo 170, proti 2. Návrh byl přijat.

 

Pak tu byl návrh paní poslankyně Ivy Šedivé. Paní poslankyně Iva Šedivá navrhovala přeřadit bod 6, to je návrh zákona o odpadech, na konec bloku druhých čtení.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro přeřazení bodu číslo 6 na konec bloku druhých čtení? Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 18. Ze 187 přítomných poslanců pro hlasovalo 145, proti 20. Tento návrh na přeřazení na konec bloku druhých čtení byl přijat.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP