(Jednání pokračovalo v 18.22 hodin.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, prosím o klid. Trvalo nám pět minut, než jsme se dohodli o možném postupu. V tuto chvíli o slovo požádal předseda vlády Vladimír Špidla. Považuji situaci podle zákona o jednacím řádu za mimořádnou, protože samozřejmě rozhodnutí, že budeme postupovat jinak ve třetím čtení v zákoně o silniční dopravě, změnilo rytmus jednání sněmovny. Z pohledu jednacího řádu myslím, že i nyní můžeme rozhodnout o pořadu schůze na zítřejší dopoledne.

Prosím, pane předsedo, máte slovo.

 

Předseda vlády ČR Vladimír Špidla: Dámy a pánové, základní odůvodnění už řekl pan místopředseda Filip. Můj návrh, který se mi jeví praktický, je zařadit pronájem gripenů jako první bod zítra ráno a poté pokračovat body 118, 119 a 120, protože to jsou body, které předkládá pan ministr Kostelka, čili bychom udělali zítra od začátku jednání schůze něco, co bych nazval vojenským blokem. Toto je tedy návrh na změnu pořadu.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: To je návrh na změnu pořadu schůze. Má někdo námitku proti tomu, že to budeme hlasovat v jinou dobu, než je 9 až 9.30 hodin? Namítá někdo něco proti postupu předsedajícího? Není tomu tak.

 

Já tedy o tomto návrhu pana poslance Vladimíra Špidly dám hlasovat v hlasování pořadové číslo 455, které jsem právě zahájil, a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 455 z přítomných 159 pro 125, proti 1. Návrh byl přijat.

 

Konstatuji, že zítřejší jednací den bude zahájen bodem č. 111, bude pokračovat bodem č. 118, 119 a 120, a pak dál podle schváleného pořadu schůze.

Je 18.25 hodin. Máme před sebou přece jen řadu bodů s tím, že je před námi bod č. 112, ale myslím, že tady není pan Richard Seemann ani Petr Pospíchal za Radu Českého rozhlasu, ani za Radu pro rozhlasové a televizní vysílání, stejně jako bod 114 nemůžeme zatím zařadit.

Prosím, pan poslanec Petr Pleva.

 

Poslanec Petr Pleva: Jenom, vážený pane předsedající, s faktickou poznámkou k proceduře. Myslím, že byste zavedl dost inovaci našeho jednacího řádu, protože nebylo zvykem, že by předsedové rady předkládali tyto zprávy - pouze když o to výslovně požádali.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Budeme tedy pokračovat bodem

 

112.
Výroční zpráva Rady Českého rozhlasu o činnosti Českého rozhlasu za rok 2003
/sněmovní tisk 620/

 

Předloženou výroční zprávu projednal výbor pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu a stálá komise Poslanecké sněmovny pro sdělovací prostředky. Usnesení vám byla rozdána jako sněmovní tisky 620/1 a 620/2.

Prosím zpravodajku výboru poslankyni Taťánu Fischerovou, aby nás o jednání výboru informovala a přednesla návrh usnesení Poslanecké sněmovny. Také požádám pana poslance Miloše Pateru, aby nás informoval později o jednání stálé komise Poslanecké sněmovny pro sdělovací prostředky. Prosím, paní poslankyně, máte jako zpravodajka slovo.

Ještě než začnete mluvit, požádám sněmovnu o klid, a to velmi vážně. (Velký hluk v sále.) Prosím všechny ostatní, kteří nemají zájem se zabývat výroční zprávou Rady Českého rozhlasu, aby umožnili paní zpravodajce poslankyni Fischerové hovořit. Zejména hloučky ve sněmovně bych považoval za velmi potřebné, aby se rozešly buď na svá místa, nebo do předsálí. Požádám jak pana ministra Šimonovského, pana kolegu Michalíka, tak pana poslance Karase, Bratského, aby s úctou k dámě ji nechali v klidu přednést její zpravodajskou zprávu. Kolegy z ODS také požádám. Myslím, že by to bylo velmi vhodné. Děkuji vám.

Paní zpravodajko, máte slovo.

 

Poslankyně Taťána Fischerová: Děkuji. Pane předsedající, kolegyně, kolegové, výbor pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu z 31. schůze ze dne 2. června 2004 doporučuje Poslanecké sněmovně vyslovit souhlas s výroční zprávou Rady Českého rozhlasu o činnosti Českého rozhlasu za rok 2003.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji paní zpravodajce. Nyní požádám zpravodaje stálé komise Poslanecké sněmovny pro sdělovací prostředky poslance Miloše Pateru, aby přednesl svou zpravodajskou zprávu.

Pana kolegu Pateru nevidím. Pokud tady není přítomen, nezbývá nic jiného, protože máte usnesení rozdáno jako tisk 620/2, abychom pokračovali, a to zahájením obecné rozpravy. Do této rozpravy ale nemám žádnou písemnou přihlášku. Ptám se, jestli má někdo zájem o vystoupení. Není tomu tak. Končím obecnou rozpravu.

Ptám se, jestli je zájem od paní zpravodajky o závěrečné slovo, od paní poslankyně Fischerové. Není tomu tak. Přistoupíme k podrobné rozpravě. Do té také nemám žádnou přihlášku ani nevidím nikoho, kdo by se hlásil.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP