(17.10 hodin)

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Rozdílná stanoviska. Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 427. Ptám se, kdo je pro návrh kolegy Bielesze. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 427 z přítomných 182 pro 62, proti 105. Návrh nebyl přijat.

 

Pokračujte, pane zpravodaji.

 

Poslanec Walter Bartoš: Poslední návrh se týká legislativně technického návrhu paní poslankyně Jitky Kupčové. Stanovisko zpravodaje je samozřejmě kladné. (Ministryně: Kladné.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování číslo 428. Kdo je pro přijetí legislativně technických změn? Kdo je proti?

V hlasování 428 z přítomných 182 pro 175, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Paní kolegyně Šojdrová.

 

Poslankyně Michaela Šojdrová: Pane místopředsedo, prosím o minutu, abychom si věc objasnili s legislativou, protože se hlasovaly všechny body pod číslem 7 dohromady. Domnívám se, že se neměly takto dohromady hlasovat. Prosím o krátkou přestávku na poradu.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Dobře, budeme pokračovat v 17.14 hodin.

 

(Po chvíli.)

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Prosím, paní poslankyně Šojdrová.

 

Poslankyně Michaela Šojdrová: Vážený pane místopředsedo, kolegyně a kolegové, velmi se omlouvám, ale shodli jsme se i se zpravodaji klubů, že při schválení procedury jsme udělali chybu. Nenavrhli jsme hlasování zvlášť o písmenech uvedených pod bodem 7. Prosím o revokaci hlasování pod číslem 425, kterým jsme rozhodli en bloc o schválení bodu pod číslem C7. Navrhuji tedy revokaci tohoto hlasování, a poté budeme zvlášť o bodu 3. Pod číslem 7 to bude zvlášť hlasování o bodu 3.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Dobře. Rozumím tomu, ale to je trochu složitější, protože těch hlasování bude muset být víc, protože pokud dojde k této revokaci, musíme se vrátit k hlasování o proceduře. Kolega Walter Bartoš navrhl proceduru, tam jste to, paní kolegyně, neuplatnila. Na to jsem se ptal a myslím, že jsem nechal dostatek času.

Jestli jsme tedy s tímto všichni srozuměni, protože paní kolegyně Šojdrová navrhuje revokaci s tím, že hlasovala pro - předpokládám, abychom vyhověli jednacímu řádu. Prosím, paní kolegyně.

 

Poslankyně Michaela Šojdrová: Děkuji za porozumění. Navrhuji revokovat hlasování o bodu C7.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Vaše hlasování o této věci bylo kladné? Dobře. Takže je právo podle jednacího řádu. Nebudeme to procedurálně zdržovat. Má někdo nějakou připomínku? Není tomu tak.

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 429, ve kterém se vyjádříme k návrhu na revokaci hlasování číslo 425. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování číslo 429 bylo z přítomných 181 pro 112, proti 36. To znamená, že se budeme bodem C7 znovu zabývat.

 

Nyní požádám kolegu Bartoše, aby řekl, jakým způsobem navrhuje jednání o bodu C7.

 

Poslanec Walter Bartoš: My jsme revokovali, takže budeme o něm pouze hlasovat. Stanovisko zpravodaje zůstává konzistentní jako v prvním hlasování, čili je negativní.

 

Ministryně školství ČR Petra Buzková: Vzhledem k tomu, že je hlasování společné, tak stanovisko negativní.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Bod C7 - obě stanoviska negativní.

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 430. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 430 ze 182 přítomných pro 38, proti 127. Bod C7 nebyl přijat.

 

Pane zpravodaji, je všechno vypořádáno?

 

Poslanec Walter Bartoš: Tím jsme se vyrovnali se všemi pozměňovacími návrhy, které jsou ve sněmovním tisku 603/2. Můžeme přikročit k hlasování o návrhu zákona jako celku.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji. Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím školského zákona, podle sněmovního tisku 603, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 431. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 431 z přítomných 182 pro 91, proti 86.

 

Vyčkám kontroly elektronického zápisu o výsledku hlasování. - Vidím přihlášku. Prosím, pane kolego, máte slovo.

 

Poslanec Miroslav Váňa: Pane místopředsedo, velmi mě to mrzí. Zpochybňuji hlasování. Hlasoval jsem ano, na sjetině mám křížek.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Dobře. O návrhu na opakování hlasování rozhodneme v hlasování pořadové číslo 432. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 432 z přítomných 182 pro 130, proti 3. Námitka pana poslance Váni byla přijata.

 

Budeme znovu hlasovat o návrhu zákona jako o celku. Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 433. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji.

V hlasování pořadové číslo 433 z přítomných 182 pro 92, proti 86. Pokud není zájem o kontrolu hlasování, konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Děkuji paní ministryni, děkuji panu zpravodaji. Končím bod číslo 97.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP