(17.50 hodin)
(pokračuje Kasal)

Zahajuji hlasování pořadové číslo 234. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 234 skončilo. Ze 180 hlasujících bylo pro 169, proti nikdo, návrh byl přijat.

 

Poslanec Eduard Vávra: Druhé hlasování je o bodu B. (Stanoviska předkladatele i zpravodaje byla kladná.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 235. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Hlasovalo 181 poslanců, 171 bylo pro, 1 byl proti, návrh byl přijat.

 

Nyní písmeno C.

 

Poslanec Eduard Vávra: Písmeno C - nesouhlas. (Posl. Teplík: Rovněž nesouhlas.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 236. Kdo s návrhem souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Kdo je proti? Děkuji.

V hlasování pořadové číslo 236, které skončilo, ze 181 hlasujících bylo 7 pro, 154 proti, návrh tedy nebyl přijat.

 

Nyní mohu přednést návrh závěrečného usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s návrhem poslance Tomáše Teplíka na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 207/2000 Sb., o ochraně průmyslových vzorů a o změně zákona č. 527/1990 Sb., o vynálezech, průmyslových vzorech a zlepšovacích návrzích, ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku 536, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 237. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování o tomto usnesení končí. Hlasovalo 181 poslanců, 175 bylo pro, nikdo proti. Usnesení bylo přijato, třetí čtení ukončeno a já děkuji panu poslanci Teplíkovi i panu poslanci Vávrovi.

 

Nyní bod číslo

 

86.
Návrh poslanců Libora Ježka, Antonína Macháčka, Petra Rafaje,
Vladimíra Doležala, Ladislava Šustra, Jiřího Patočky, Jaroslava Gongola,
Miroslava Opálky a Miloslava Vlčka na vydání zákona, kterým se mění
zákon č. 424/1991 Sb., o sdružování v politických stranách
a v politických hnutích, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 542/ - třetí čtení

 

Prosím, aby pan poslanec Libor Ježek a pan poslanec Jiří Václavek zaujali místo u stolku zpravodajů. Pozměňovací návrhy jsou uvedeny ve sněmovním tisku 542/3.

Otevírám rozpravu, do které se hlásí pan poslanec Jiří Václavek. Má příležitost vystoupit.

 

Poslanec Jiří Václavek: Vážený pane místopředsedo, dámy a pánové, v podrobné rozpravě ve druhém čtení byly předneseny některé pozměňovací návrhy k tisku 542 a jejich přijetí ve třetím čtení vyvolává nezbytnost provedení několika legislativně technických úprav.

Za prvé - bude-li přijat pozměňovací návrh kolegy Šustra pod bodem B, je zapotřebí změnit název zákona. Ten by potom zněl "zákon, kterým se mění zákon č. 424/1991 Sb., o sdružování v politických stranách a politických hnutích, ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 193/1999 Sb., o státním občanství některých bývalých československých státních občanů, ve znění zákona 320/2002 Sb.".

Za druhé - bude-li přijat pozměňovací návrh A5, kterým se zrušuje ze stávajícího zákona § 17a, zanikne dosavadní praxe používání darovacích poukázek. Formálně je tak zapotřebí zrušit ještě i v § 21b část, ve které je formulováno zmocnění k vydání prováděcí vyhlášky, která stanoví vzor této darovací poukázky.

A za třetí - v bodu A9 usnesení rozpočtového výboru je zapotřebí opravit chybu v psaní: místo "§ 19" má být správně "§ 19a".

Děkuji.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji panu poslanci Václavkovi. Další přihlášky do rozpravy nejsou, takže rozpravu končím.

Ptám se pana poslance Ježka, zdali chce přednést závěrečnou řeč. Není tomu tak. Prosím tedy pana zpravodaje, aby nás seznámil se svou představou o hlasování ve třetím čtení.

 

Poslanec Jiří Václavek: S ohledem na předchozí přednesené legislativně technické úpravy navrhuji tento postup.

1. Hlasovat o D3, to je oprava chyby v přepisu textu tak, aby A9 se nestalo nehlasovatelným.

2. Hlasovat o doporučení rozpočtového výboru uvedeném pod A.

3. Následně pak je to písmeno C kolegy Exnera - oba dva návrhy se týkají zákona o politických stranách.

4. Dále písmeno D kolegy Šustra, které se týká zákona o státním občanství.

5. Nakonec pak zbývají dvě legislativně technické úpravy v závislosti na přijetí pozměňovacích návrhů kolegy Šustra a návrhu A5 v usnesení rozpočtového výboru.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Ano. Děkuji panu poslanci Václavkovi a jsem hotov mu přitakat.

 

Protože se ale jedná o malinko komplikovanější proceduru, rozhodneme o ní hlasováním pořadové číslo 238, které jsem zahájil. Kdo souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování končí. Hlasovalo 181 lidí, z toho 167 bylo pro, nikdo proti.

 

Budeme se tedy držet procedury, kterou jste navrhl.

 

Poslanec Jiří Václavek: Navrhuji tedy, abychom hlasovali o opravě chyby, legislativně technické chyby, tj. § 19 zní "§ 19a".

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 239. Kdo je pro, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Kdo je proti?

Hlasování skončilo. Ze 181 hlasujících bylo 164 pro, nikdo nebyl proti, návrh byl přijat.

 

Poslanec Jiří Václavek: Dále se bude hlasovat o návrhu rozpočtového výboru, uvedeném po A, jako o celku. (Stanoviska zpravodaje i předkladatele byla kladná.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 240. Kdo s návrhy souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 181 hlasujících bylo 169 pro, 1 byl proti, návrh byl přijat.

 

Poslanec Jiří Václavek: Dále budeme hlasovat o návrhu pana poslance Exnera pod písmenem C. (Stanoviska zpravodaje i předkladatele byla záporná.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 241. Kdo s návrhem pana poslance Exnera souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 181 hlasujících bylo 49 pro, 108 proti, návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jiří Václavek: Následuje hlasování o pozměňovacím návrhu kolegy Šustra pod písmenem B. (Stanoviska zpravodaje i předkladatele byla záporná.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 242. Kdo s návrhem souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 180 hlasujících bylo pro 24, proti 140, takže tento návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Jiří Václavek: Poslední legislativně technická úprava se týká pozměňovacího návrhu A5, ze kterého vyplývá, že tím, že zanikne používání a úprava darovacích poukázek, je potřeba zrušit zmocnění k vydávání vzoru této poukázky. (Stanoviska zpravodaje i předkladatele byla kladná.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP