(14.30 hodin)
(pokračuje Zaorálek)

Nyní je na řadě návrh pana místopředsedy Kasala. Pan místopředseda Kasal navrhoval zrušit pevné zařazení bodů 96, 97, 98. Ve všech případech jde o zákony o školských věcech. Je to tedy jasné - budeme hlasovat pouze o zrušení pevného zařazení těchto bodů.

 

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo souhlasí s tímto návrhem, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování má pořadové číslo 192. Přítomno je 184, pro hlasovalo 129, proti 7. Tento návrh na zrušení pevného zařazení školských zákonů byl přijat.

 

Sděluji, že pan poslanec Hojdar má náhradní kartu č. 25.

 

Další hlasování se týká návrhu pana poslance Kučery. Pan poslanec Kučera navrhoval vyřadit bod č. 100 našeho programu. Jde o sněmovní tisk 555, předložený ministrem Palasem. To je tedy další hlasování - vyřazení bodu č. 100.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro tento návrh pana poslance Kučery, nechť stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu.

Hlasování nese pořadové číslo 193. Přítomno bylo 186 poslanců, pro hlasovalo 53, proti 77, tento návrh tedy nebyl přijat.

 

Můžeme postoupit dál. Dále jde o návrh pana poslance Talíře, který navrhl vyřadit bod č. 109 - to je dozorčí rada Státního fondu dopravní infrastruktury. Čili vyřadit bod č. 109.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování nese pořadové číslo 194. Přítomno bylo 186 poslanců, pro se vyslovilo 93, proti 41, tento návrh na vyřazení nebyl přijat.

 

To byl poslední návrh, který jsme k programu obdrželi. Ještě chvilku vyčkejme, až proběhne kontrola tohoto posledního hlasování. - Hlásí se pan poslanec Zgarba.

 

Poslanec Petr Zgarba: Vážený pane předsedo, dovolte, abych se omluvil. Hlasoval jsem pro tento návrh, na sjetině ale mám křížek. Zpochybňuji tedy hlasování.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano, budeme hlasovat o námitce, kterou vznesl pan poslanec Zgarba.

 

Zahajuji hlasování, kdo je pro, přijmout námitku pana poslance Zgarby, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti této námitce?

Hlasování nese pořadové číslo 195. Z přítomných 185 poslanců pro hlasovalo 141, proti 1, námitce se vyhovělo tímto hlasováním.

 

Mám návrh pléna, abych vás odhlásil. Já vás tedy všechny odhlašuji a prosím, abyste se znovu přihlásili.

 

Budeme tedy znovu hlasovat o návrhu pana poslance Talíře, který navrhuje vyřadit bod číslo 109, což je návrh na volbu členů dozorčí rady Státního fondu dopravní infrastruktury.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro tento návrh, tj. vyřazení bodu č. 109, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování má pořadové číslo 196. Přítomno je 184 poslanců, pro hlasovalo 91, proti 55, takže tento návrh na vyřazení nebyl přijat.

 

Ještě jednou prosím o chvíli pro kontrolu hlasování. - Hlásí se pan poslanec Váňa, prosím.

 

Poslanec Miroslav Váňa: Vážený pane předsedo, zpochybňuji hlasování, hlasoval jsem pro, na sjetině mám ale x.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano, slyšeli jsme zpochybnění a námitku pana poslance Váni. Budeme o ní hlasovat.

 

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro to, přijmout tuto námitku, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 197. Přítomno je 186 poslanců, pro hlasovalo 130, proti 3, námitka byla přijata.

 

Budeme tedy hlasovat ještě jednou a znovu jsou tu návrhy na to, abych vás odhlásil. Já vás tedy odhlašuji a prosím, ať každý, kdo chce hlasovat, se přihlásí.

 

Opakujeme tedy hlasování o vyřazení bodu č. 109, což je návrh na volbu členů dozorčí rady SFDI. Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro vyřazení tohoto bodu, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování nese pořadové číslo 198. Přítomno je 188 poslanců, pro hlasovalo 96, proti 58, návrh tedy byl přijat.

 

Opět vyčkejme na kontrolu hlasování. - Hlásí se paní místopředsedkyně Němcová.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Vážený pane předsedo, dovolte, abych se velmi omluvila, ale prosím o hlasování o mé námitce proti předchozímu hlasování. I z toho předchozího si můžete přečíst, že jsem hlasovala jinak, než mám uvedeno na tomto současném hlasování. Proto prosím o opakování hlasování. Děkuji.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano, slyšeli jste námitku. Budeme o ní hlasovat.

 

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro přijetí námitky paní místopředsedkyně Němcové, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti této námitce?

Hlasování nese pořadové číslo 199. Přítomno je 189 poslanců, pro hlasovalo 161, proti 2. Námitka paní poslankyně Němcové byla přijata.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP