(14.20 hodin)
(pokračuje Skopal)

Jedná se o tisk 416. Tyto body bych požádal přeřadit na úterý jako první body příští týden. Děkuji.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Děkuji. Jenom kdybych to dostal písemně, tak bych byl rád. Úterý příští týden jako první body? Ano.

Hlásí se pan poslanec Zahradil do té řady poslanců?

 

Poslanec Jan Zahradil: Děkuji, pane předsedo. Chtěl bych požádat o zařazení nového bodu - ale nelekejte se, je to bod velmi formální. Jeho název by zněl Ukončení činnosti stálé parlamentní delegace pro spolupráci s Evropským parlamentem, protože činnost této delegace se samozřejmě volbami do Evropského parlamentu stala irelevantní. Není k tomu žádný písemný materiál, protože si myslím, že to ani není potřeba, bude to velmi krátké.

V rámci tohoto bodu, pokud bude zařazen, navrhnu velmi krátké usnesení, které bude znít, že Poslanecká sněmovna ruší stálou parlamentní delegaci pro spolupráci s Evropským parlamentem, a to ke 20. červenci 2004, kdy vlastně nabíhají mandáty nově zvolených europoslanců za Českou republiku.

Děkuji.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Jenom prosím, kam zařadíme tento bod?

 

Poslanec Jan Zahradil: To je mi, pane předsedo, srdečně jedno, to nechám na vašem uvážení.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Výborně, když každý takto požádá. Děkuji.

Pan poslanec Skopal chce ještě upřesnit svůj návrh.

 

Poslanec Ladislav Skopal: Vzhledem k tomu, že na úterý jsou již pevně zařazené body, je jich tam pět, takže až po těchto pevně zařazených bodech ty čtyři body, které jsem já přednesl. Děkuji.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Ještě jednou, prosím, jenom ty body písemně.

Nyní prosím pana poslance Petra Nečase a pak bude hovořit pan poslanec Karel Sehoř. Takže nyní Petr Nečas.

 

Poslanec Petr Nečas: Děkuji, pane předsedající. Pane předsedo, dámy a pánové, jménem poslaneckého klubu Občanské demokratické strany navrhuji zařazení nového bodu 118 za stávající bod 117, který se týká informace o stanoviscích vlády na jednání Evropské rady k návrhu evropské ústavní smlouvy. Návrh tohoto nového bodu 118 by byl Informace vlády České republiky o pronájmu nadzvukových letounů Gripen. Další body následující za tímto novým bodem 118 by byly náležitým způsobem přečíslovány.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Takže před bod 119 by byl bod 118, nový bod, který vy takto navrhujete. Dobře, jenom o ten název bodu bych možná přece jen poprosil. Nemyslím opakovat - kdybyste mi ho mohl dát písemně, abych ten název bodu přesně přečetl. Děkuji.

Nyní se o slovo hlásil pan poslanec Karel Sehoř a pak paní poslankyně Alena Páralová. Nyní prosím pana poslance Sehoře.

 

Poslanec Karel Sehoř: Vážený pane předsedo, dámy a pánové, dovolte mi, abych navrhl zařadit nový bod, a to s názvem Návrh na volbu členů dozorčí rady Státního fondu dopravní infrastruktury. Důvod je jednoduchý. Dvěma z jeho členů končí funkční období. Navrhuji, aby tento bod byl zařazen za bod č. 116, to znamená za dva body, kde se jedná o volby.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Takže za bod č. 116 návrh volby dvou členů - jak se to jmenuje?

 

Poslanec Karel Sehoř: Návrh na volbu členů dozorčí rady Státního fondu dopravní infrastruktury.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Dvou členů dozorčí rady Státního fondu dopravní infrastruktury, za bod 116.

To byl pan poslanec Sehoř. A další je paní poslankyně Alena Páralová.

 

Poslankyně Alena Páralová: Děkuji za slovo. Vážený pane předsedo, kolegyně a kolegové, můj návrh se týká bodu č. 46. Vzhledem tomu, že obsah této předlohy byl již zapracován do zákona, který vyšel ve Sbírce zákonů, který sněmovna projednala, bod č. 554, není nutné, abychom tento návrh zákona dále projednávali, a proto jménem svým a jménem spoluautorů tohoto zákona Michala Doktora a Vladimíra Doležala beru tuto předlohu zpět. Děkuji za pozornost.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Bod 46 tedy berete zpět. Paní poslankyně bere zpět bod 46. Tisk 582. S tím se vypořádáme snadno. Dobře, děkuji.

Nyní prosím pana poslance Kalu, který se hlásil jako další, a pak pan poslanec Kováčik.

 

Poslanec Miloslav Kala: Děkuji, pane předsedo. Dovolte mi, abych přednesl návrh na přesun bodu č. 2 z naší pozvánky, a to je tisk 576, vládní návrh zákona o provozu na pozemních komunikacích a změně některých zákonů, který navrhuji přesunout na úterý 22. 6. vzhledem k tomu, že hospodářský výbor ještě nedokončil projednávání tohoto zákona, ačkoli se tak stane pravděpodobně dnes. Stejně tak navrhuji přesunout i třetí čtení tohoto návrhu zákona, a to na konec bloku třetích čtení.

Druhý můj návrh se týká tisku 321 a bodu 3 pozvánky. Tento návrh zákona se týká stejné záležitosti, a to je provozu na pozemních komunikacích. Navrhuji, aby byl tento bod vyřazen z projednávání vzhledem k tomu, že hospodářský výbor neprojednával tento tisk vzhledem k nepřítomnosti předkladatele.

Děkuji.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: To byl, prosím, bod č. 3 - ten druhý bod. Bod 2 a 3, přičemž bod 3 je dokonce úplně vyřazen. Ten přesunout na úterý, ale vy jste neřekl přesně kdy, tuším... Takže za ty body zemědělské, navržené panem poslancem Skopalem, za ty body by mohl být bod 2. A bod 3 navrhujete úplně vyřadit, takže návrh na vyřazení bodu č. 3.

Děkuji. A nyní prosím pana poslance Kováčika, pak to bude pan poslanec Sýkora.

 

Poslanec Pavel Kováčik: Pane předsedo, kolegyně a kolegové, dovolte mi, abych vás velmi lakonicky požádal, abyste si ze svých programů vyškrtli bod č. 49, neboť tisk 232, který již dlouho máte na svých stolech a který obsahuje můj návrh zákona o pozemkových úpravách, tímto beru zpět. Děkuji.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Děkuji. To je tedy zpětvzetí a je to bod 49, dobře.

Další je pan poslanec Antonín Sýkora a pak to bude ministr Dostál. Ale nyní pan poslanec Sýkora.

 

Poslanec Antonín Sýkora: Vážený pane předsedo, vážení kolegové, dovolte, abych navrhl zařazení nového pevného bodu na příští týden na středu jako první bod odpoledního jednání, a to je projednání závěrečné zprávy vyšetřovací komise D47. Děkuji.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Je to, prosím, první bod na příští středu?

 

Poslanec Antonín Sýkora: První bod na příští středu 23. 6. odpoledního jednání. Děkuji.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Odpoledního jednání, aha, odpoledne zpráva komise pro D47.

Další je pan ministr Dostál a pak paní poslankyně Rusová. Nyní ministr Dostál.

 

Ministr kultury ČR Pavel Dostál Vážený pane předsedo, kolegyně, kolegové, já se obracím se žádostí, aby body druhého čtení 13, 21 a 22, které se týkají mých kompetencí, byly zařazeny zítra jako první body středečního programu. Děkuji vám.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Počkejte, pane ministře. První bod středečního programu, pokud se nepletu, to je za zpráva vlády o pozici k jednání Evropské rady.

 

Ministr kultury ČR Pavel Dostál Promiňte, pane předsedo, tak samozřejmě po tomto bodě.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano, takže tyto tři body 13, 21, 22 po prvním bodu zítra.

Nyní prosím paní poslankyni Rusovou, další je pak paní poslankyně Šedivá.

 

Poslankyně Marie Rusová: Děkuji. Vážený pane předsedo, vážené dámy a pánové, navrhuji vyřadit z programu 33. schůze Poslanecké sněmovny bod č. 16, to znamená sněmovní tisk 514, a bod č. 17, sněmovní tisk 533, a to do doby případné novelizace článku 14 Listiny základních práv a svobod.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP