(16.00 hodin)
(pokračuje Doktor)

Dovolte, abych řekl, že si myslím, že hrozba sankcí neodradí nikoho. Základní motivace k zatajování příjmů v nejrůznějších formách vychází za prvé z vysoké míry zdanění -

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Vážený kolego, nevím, jak to učinit dostatečně zdvořile, protože už vlastně podruhé je vaše vystoupení přerušeno. Ale podle § 111 našeho jednacího řádu já nemohu mlčet v této chvíli a musím se pokusit vám zabránit v dalším vystoupení. Vy ho samozřejmě budete moci dokončit…

P ALIGN="JUSTIFY"> 

Poslanec Michal Doktor: Prosím pouze ještě jednu větu.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Pouze už jenom jednu větu, prosím tedy.

 

Poslanec Michal Doktor: Myslím, že je to vcelku spíše unikátní, protože už jenom to, že mé vystoupení bude přerušeno do tří jednacích dnů, dokládá důležitost našeho jednání. A dovolte, že vám mohu slíbit, že si na zítřek připravím další neméně šťavnaté příklady toho, jak hloupý zákon byl předložen plénu Poslanecké sněmovny. Děkuji. (Potlesk poslanců ODS.)

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Přerušuji jednání o tomto bodu. Ze zákona v 16.00 hodin začínají interpelace na premiéra.

Předávám řízení v této chvíli paní místopředsedkyni Jitce Kupčové.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Kolegyně a kolegové, zahajuji další bod, kterým je bod

 

64.
Ústní interpelace

 

určené předsedovi vlády České republiky a ostatním členům vlády.

Po zahájení 31. schůze Poslanecké sněmovny jsme za účasti ověřovatelů vylosovali pořadí poslanců, v němž budou vystupovat a podávat ústní interpelace nejprve na předsedu vlády pana Vladimíra Špidlu či na vládu ČR, a to v čase od 16 do 17 hodin, na ostatní členy vlády pak od 17 hodin. Seznamy poslanců podle vylosovaného pořadí vám byly rozdány do lavic.

Kolegyně a kolegové, na základě dohody mezi jednotlivými politickými kluby v tento okamžik přerušuji schůzi Poslanecké sněmovny do 17 hodin, kdy zahájíme interpelace na jednotlivé členy vlády.

 

(Jednání přerušeno v 16.02 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP