(15.50 hodin)
(pokračuje Zaorálek)

Přistoupíme k hlasování. Nejdříve vás všechny odhlásím. Prosím, abyste se znovu přihlásili. A hlasovat bychom měli znovu podle § 97 odst. 4. zákona o jednacím řádu Poslanecké sněmovny, kdy na to, abychom přijali usnesení, potřebujeme souhlas nadpoloviční většiny přítomných poslanců.

Prosím všechny, aby se dostavili do sněmovny, kdo chtějí hlasovat. Připomínám, kdo chce hlasovat, musí se znovu přihlásit.

A nyní slyšte návrh usnesení, o kterém budeme hlasovat: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 143/2001 Sb., o ochraně hospodářské soutěže a o změně některých zákonů (zákon o ochraně hospodářské soutěže), a některé další zákony, podle sněmovního tisku 521/3, ve znění schváleném Senátem podle sněmovního tisku 521/4."

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 24. Přítomno 172 poslanců, pro hlasovalo 86, proti bylo 53. Návrh nebyl přijat.

 

Pan poslanec Janeček se hlásí o slovo.

 

Poslanec Josef Janeček: Vážení kolegové a kolegyně, prosím o zpochybnění hlasování, neboť na setině mám křížek. Děkuji.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Pan poslanec Janeček vznáší námitku a budeme hlasovat.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, přijmout námitku pana poslance Janečka, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 25. Z přítomných 174 poslanců pro hlasovalo 102, proti 9. Námitka byla přijata a my ono hlasování budeme opakovat.

 

Snad nemusím číst znovu návrh usnesení kolem zákona č. 143 a budeme o stejném textu usnesení, který jsem přečetl předtím, hlasovat znovu, tedy o znění zákona ve znění schváleném Senátem podle sněmovního tisku 521/4.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 26. Z přítomných 174 poslanců pro hlasovalo 88, proti hlasovalo 77. Návrh byl takto přijat, ale vyčkáme.

 

Nikdo nezpochybňuje poslední proběhlé hlasování. Já děkuji předkladatelům. Konstatuji, že návrh zákona jsme ve znění schváleném Senátem přijali, a končím projednávání tohoto třetího bodu dnešního programu.

 

Máme před sebou bod čtvrtý, kterým je

 

4.
Návrh na zkrácení zákonné lhůty pro projednání sněmovního tisku 581
ve výborech Poslanecké sněmovny

 

Z pověření zahraničního výboru návrh uvede a odůvodní pan poslanec Jan Mládek. Prosím pana poslance, aby se ujal slova.

 

Poslanec Jan Mládek: Vážený pane předsedo, vážení členové vlády, dámy a pánové, dovolte mi, abych přednesl závěry zahraničního výboru, který se zabýval Dodatkovým protokolem mezi Českou republikou a Spojenými státy k Dohodě mezi Spojenými státy americkými a Českou republikou - Českou a Slovenskou Federativní Republikou - o vzájemné podpoře a ochraně investic.

Zahraniční výbor stejně jako výbor rozpočtový doporučuje sněmovně schválit ratifikaci této smlouvy. Protože však došlo k určité časové prodlevě, zahraniční výbor se rovněž usnesl, že navrhne Poslanecké sněmovně zkrátit 60denní zákonnou lhůtu pro projednání vládního návrhu, kterým se projednává onen dodatkový protokol, a umožnit tak následně druhé čtení na 31., to jest květnové schůzi Poslanecké sněmovny.

Dále se zahraniční výbor usnesl doporučit předsedovi Poslanecké sněmovny zařazení tohoto bodu, což se již stalo, a mě zmocnil, abych toto přednesl.

Navrhuji tedy odhlasovat zkrácení 60denní zákonné lhůty o 23 dnů, tak aby mohl být projednán tento dodatkový protokol ještě na této schůzi.

Trochu logický problém vzniká, kdy to projednáme, protože pokud budete souhlasit s tímto zkrácením, tak bych rád navrhl, aby se projednal zítra od devíti hodin, ale jsem si vědom, že podle pravidel, která jsme nedávno přijali, tak musí nastat do půl hodiny po začátku schůze. Čili pokud neschválíte čas, vystoupím zítra po deváté hodině a navrhnu zařazení tohoto bodu na schůzi Poslanecké sněmovny. Děkuji.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Pane poslanče, to byste mohl navrhnout zítra ráno, projednávání toho bodu v té první půlhodině, tak by se to dalo učinit. Jenom to navrhuji jako řešení, pokud to tedy nelze udělat nyní, což souhlasím. Dobrá.

To bylo tedy úvodní slovo pana poslance Mládka. Zahajuji všeobecnou rozpravu, do které se dívám, kdo se hlásí. Pokud se do ní nikdo nehlásí, tak všeobecnou rozpravu končím.

Nyní otevírám podrobnou rozpravu. Do ní nemám přihlášky. Pokud se do podrobné rozpravy nikdo nehlásí, tak končím rozpravu podrobnou a měli bychom hlasovat o tom, co tady bylo navrženo, a to bylo zkrácení zákonné lhůty pro projednávání sněmovního tisku 581 ve výborech Poslanecké sněmovny o 23 dní. Říkám to tak správně? (Ano.) Bylo to 23 dní.

Musím vás všechny odhlásit, takže vás odhlašuji. Prosím, abyste se všichni znovu přihlásili.

 

Nyní budeme hlasovat o onom zkrácení lhůty tisku 581 o 23 dní. Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 27. Z přítomných 146 poslanců pro hlasovalo 105, proti 26. Návrh byl přijat. Zkrácení lhůty o 23 dní u tohoto tisku jsme schválili.

 

Děkuji panu poslanci Mládkovi. Končím projednávání dalšího bodu.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP