(14.40 hodin)
(pokračuje Zaorálek)

Pak tu byl návrh paní poslankyně Bayerové vyřadit bod č. 10 - přechod věcí.

Zahajuji hlasování, kdo je pro vyřazení tohoto bodu, nechť stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 7. Z přítomných 177 pro hlasovalo 153, proti 2. Tento návrh na vyřazení byl přijat.

 

Pak tady zazněl návrh pana poslance Aubrechta, který se týkal bodu 17, změny hranic krajů, sněmovní tisk 604. Pan poslanec Aubrecht navrhoval zařadit tento bod na středu 5. 5. jako druhý bod programu, pevně ho zařadit.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro pevné zařazení tohoto bodu, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 8. Přítomno 177 poslanců, pro hlasovalo 119, proti 5. Tento návrh na pevné zařazení byl přijat.

 

Další návrh tady přednesl pan poslanec Doktor, který požádal o vyřazení bodu č. 28 - důchodové pojištění.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro vyřazení tohoto bodu, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 9. Přítomno 177 poslanců, pro hlasovalo 170, proti jeden, takže tento návrh byl přijat, bod jsme vyřadili.

 

Pak tady byl pan poslanec Zgarba, který mluvil o bodu č. 36, to je vodohospodářská správa, a navrhoval tento bod vyřadit z této schůze.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro vyřazení tohoto bodu z probíhající schůze, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 10. Přítomno 177 poslanců, pro hlasovalo 167, proti 2. Návrh byl přijat. Bod byl vyřazen ze schůze.

 

Další byl návrh pana poslance Bratského. Jenom ho připomenu: Pan poslanec Bratský navrhoval zařadit Informaci ministra pro místní rozvoj o aplikaci zákona č. 40/2004, o veřejných zakázkách, včetně prováděcích předpisů, vyhlášky č. 239 Sb. a 240 Sb., v praxi od 1. 5. 2004. Pan poslanec Bratský navrhoval zařadit tento bod jako poslední bod po bodu č. 70. Takže hlasujeme.

Kdo je pro zařazení tohoto bodu, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 11. Z přítomných 177 pro hlasovalo 89 poslanců, proti 53, proti 53. Tento návrh byl přijat.

 

Jenom prosím, abychom chvilku vyčkali kontroly, prosím o strpení. (Kontrola výsledků hlasování).

Ptám se, zda někdo zpochybňuje hlasování. Pan ministr Dostál se hlásí, prosím.

 

Ministr kultury ČR Pavel Dostál Pane předsedo, já zpochybňuji předešlé hlasování, protože výsledek na sjetině je jiný, než jsem hlasoval.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano, budeme hlasovat o této námitce. Zahajuji hlasování. Kdo je pro, přijmout námitku pana poslance Dostála, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 12. Přítomno bylo 176, pro 129 proti jeden. Námitka byla přijata. Budeme opakovat hlasování.

 

Budeme znovu hlasovat o návrhu pana poslance Bratského, který navrhoval zařadit bod "informace ministra pro místní rozvoj" - nebudu to číst znovu. Tento bod budeme tedy znovu hlasovat.

Kdo je pro zařazení tohoto bodu, jak navrhoval pan poslanec Bratský, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti zařazení tohoto bodu?

Hlasování má pořadové číslo 13. Přítomno 177, pro hlasovalo 83, proti 61, návrh nebyl přijat a můžeme pokračovat.

 

Dalším návrhem byl návrh pana ministra Grosse, to byly body 46, 47, 48, začíná to Europolem, a byl tu návrh zařadit tyto body pevně na konec prvního bloku druhých čtení, to znamená, že za bod 17. Tyto tři body, Europol, zařadit za bod č. 17. Je to jasné? Budeme hlasovat.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, nechť zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 14. Z přítomných 177 poslanců pro hlasovalo 127, proti 9. Návrh byl přijat, takže tyto tři body jsme zařadili, jak bylo žádáno.

 

A máme tu další návrh, a to je vystoupení pana ministra Kubinyiho. Pan ministr Kubinyi navrhoval zařadit bod Informace ministra zdravotnictví o jeho záměrech v resortu a o stavu systému veřejného zdravotního pojištění. Ale přiznám se, že v tuto chvíli nevím kam, to jsem si zapomněl poznamenat. Na konec bloku zpráv. Je to tak? Takže je to jasné. Je to Informace ministra zdravotnictví o jeho záměrech v resortu a stavu systému veřejného zdravotního pojištění. O tom budeme hlasovat.

Zahajuji hlasování, kdo je pro, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 15. Přítomno 177 poslanců, pro hlasovalo 95, proti 6, takže návrh na zařazení tohoto nového bodu byl přijat.

 

Nyní je tu návrh pana poslance Fajmona. Pan poslanec Fajmon navrhuje zařadit nový bod Zpráva vlády o připravenosti na čerpání z rozpočtu Evropské unie. Pan poslanec Fajmon to navrhoval zařadit jako druhý bod v bloku zpráv. Vidím, že nikdo to nezpochybňuje, takže budeme hlasovat o zařazení tohoto nového bodu. Opakuji ještě jednou: Zpráva vlády o připravenosti na čerpání rozpočtu EU, druhý bod bloku zpráv.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, zařadit tento nový bod, jak žádal pan poslanec Fajmon, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti zařazení tohoto nového bodu, může se také projevit.

Hlasování má pořadové číslo 16. Z přítomných 177 poslanců, pro hlasovalo 62, proti 38, takže tento návrh přijat nebyl.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP