(14.30 hodin)
(pokračuje Zaorálek)

Já bych ještě možná poprosil pana ministra, jestli bych ten přesný název bodu mohl obdržet. Mám tady, že to je Informace ministra zdravotnictví o jeho záměrech v resortu a o stavu systému veřejného zdravotního pojištění. Tak to zní.

Prosím, ještě pan poslanec Hojda.

 

Poslanec Pavel Hojda: Vážený pane předsedo, vážená vládo, dámy a pánové, padl zde návrh, aby se zařadil volební bod volba předsedy Nejvyššího kontrolního úřadu. Jenom bych chtěl upozornit, že v případě, že sněmovna přijme tento návrh, budu muset vyhlásit lhůty na podávání a volbu nebude možné uskutečnit dříve než 18. května, to je třetí týden případného jednání sněmovny. Jestliže bylo plánováno, že by tato schůze měla být pouze 14 dní, tak bychom se museli scházet ještě zvlášť jen k volebnímu bodu. Jen na to upozorňuji.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Já jsem viděl pana poslance Martínka se hlásit jako dalšího, a pak pan poslanec Zgarba. (Stále velký hluk v sále.)

 

Poslanec Radko Martínek: Vážený pane předsedo, vážené kolegyně a kolegové, nevím, jestli mě sice bude někdo slyšet v tom hluku, který tady je, nicméně chtěl bych se vyjádřit k návrhu pana kolegy Fajmona, který navrhuje zařadit nový bod, a sice připravenost na přijetí strukturálních fondů. Této záležitosti bych rozuměl a musím říci, že -

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Pane kolego, je mi nesmírně líto, ale to bychom spustili rozpravu, která v této chvíli není možná, i když věřím, že ty připomínky mohou být významné. Ale v tom okamžiku bychom se začali bavit způsobem, který nyní nemohu připustit.

 

Poslanec Radko Martínek: Dobře. Pane předsedo, já jen chci upozornit, že rozpočtový výbor měl na toto téma minulý pátek rozsáhlou diskusi za přítomnosti předsedy vlády a materiály jsou k dispozici.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Pan poslanec Zgarba. A pan předseda.

 

Poslanec Pavel Kováčik: Pane předsedo, chtěl bych vás osobně požádat, abyste věnoval trochu větší pozornost řízení tohoto bodu, protože mám sluch docela dobrý, snažím se poslouchat, co tady kdo říká a navrhuje, ale promiňte mi, kolegyně a kolegové, v tomto kraválu se nedá vůbec nic ani rozumět, natožpak nějak smysluplně rozhodnout. Chci poprosit, pane předsedo, abyste se alespoň pokusil zjednat klid v sále. Děkuji.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Děkuji vám. Prosím vás všechny, abyste se posadili, nerokovali tady.

Slovo dostane pan poslanec Zgarba. Ten se hlásil ještě, předpokládám, k programu schůze. A prosím o klid.

 

Poslanec Petr Zgarba: Pane předsedo, vládo, kolegyně a kolegové, chtěl bych upravit svůj návrh týkající se vyřazení bodu 36. Formulačně se nejedná o vyřazení z projednávání sněmovny jako takové, ale vyřazení bodu z této schůze. Bod číslo 36, sněmovní tisk 543, vodohospodářská správa.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Vyřazení bodu z této schůze. Ještě se zeptám pana poslance Vidíma, protože pan poslanec Vidím navrhoval tu volbu zařadit jako první bod bloku zpráv a nevím, jestli to teď stačí, vzhledem k tomu, že jsme dostali informace, že volba může proběhnout až ve třetím týdnu od 18. května. Takže jako poslední bod schůze - trváte na tom návrhu - jako poslední bod schůze 18. května.

Ptám se, jestli je ještě někdo, kdo chce přednést návrh na změnu programu nebo zařazení a přeřazení bodů. Pokud tomu tak není, budeme hlasovat o jednotlivých návrzích v pořadí, v jakém byly podány. Pokusím se vás svolat. Prosím všechny, kdo chtějí hlasovat, aby se dostavili do jednací síně.

Nejdříve budeme hlasovat o návrzích, které jsem říkal v úvodu sám a které vzešly z ranní porady grémia. Takže tyto návrhy budeme hlasovat jako první.

 

Ten první návrh, který jsem tady přednesl, byl přeřadit bod 21 za bod 19 a bod 41 přeřadit před bod 44. První návrh, o kterém hlasujeme.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování má pořadové číslo 2. Z přítomných 177 pro hlasovalo 158, proti 1. Tento návrh byl přijat.

 

Pak jsem tady ještě přednesl návrh: bod 31 návrhu pořadu, sněmovní tisk 636, projednat jako první bod ve středu 5. května.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro toto pevné zařazení bodu - jsou to utajované skutečnosti - stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 3. Z přítomných 177, pro hlasovalo 165, proti 2. Návrh byl přijat.

 

Nyní ještě poslední návrh, který jsem přednesl, a ten byl zařadit odpovědi na písemné interpelace jako první bod ve čtvrtek 6. května a pak 13. května vlastně by písemné interpelace pokračovaly interpelacemi na premiéra. - On tady byl pan poslanec Kučera, ale to budeme hlasovat zvlášť potom. Myslím, že s tím nebude problém.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro zařazení písemných interpelací na čtvrtek tento i příští, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 4. Z přítomných 177 pro hlasovalo 164, proti 1. Návrh byl přijat.

 

Nyní budeme hlasovat návrhy, jak tady byly předkládány poslanci.

 

První byl návrh pana poslance Janečka, body 11 a 12 navrhl přeřadit tak, aby to byly první pevně zařazené body příští úterý po 14. hodině. Jasné.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 5. Z přítomných 177 pro hlasovalo 121, proti 4. Návrh byl přijat.

 

Další návrh byl návrh pana poslance Vidíma. Navrhoval volbu prezidenta Nejvyššího kontrolního úřadu a dohodli jsme se, že by to byl vlastně poslední bod bloku zpráv na konci schůze, protože by to muselo být 18. 5. - třetí týden jednání schůze. Je to všem jasné? Je to návrh pana poslance Vidíma, volba prezidenta NKÚ jako poslední bod zpráv.

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování má pořadové číslo 6. Z přítomných 177 pro hlasovalo 59, proti 48. Tento návrh nebyl přijat.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP