Pokračování schůze Poslanecké sněmovny
8. dubna 2004 v 9.08 hodin

Přítomno: 175 poslanců

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Dámy a pánové, vážené kolegyně a kolegové, vážení členové vlády, zahajuji jedenáctý jednací den 30. schůze Poslanecké sněmovny a přeji vám dobré ráno.

Prosím, abyste se všichni nejdříve přihlásili svými identifikačními kartami. Pan poslanec Miroslav Kalousek má náhradní kartu č. 8.

Ještě vám sdělím, kdo se omlouvá z dnešního jednání. Jsou to paní poslankyně Marta Bayerová pro nemoc, pan poslanec František Beneš, který je na cestě na Slovensko, nemocný je také pan poslanec Josef Hojdar, z rodinných důvodů se omlouvá pan poslanec Petr Kott, v nemocnici je nadále hospitalizován pan poslanec Miloslav Vlček, omlouvá se také pan poslanec Václav Exner, který po 14. hodině opustí sněmovnu, od 13 hodin se omlouvá také premiér Vladimír Špidla, který odjíždí na Vysočinu (ohlas v sále), omlouvá se pan ministr Pavel Němec, který je na jednání mimo Prahu, pan ministr Bohuslav Sobotka se v průběhu dne zúčastní schůze Senátu, pan ministr Cyril Svoboda je na pracovní návštěvě Francouzské republiky. To jsou všechny omluvy, které jsem obdržel do své kanceláře.

Hlásí se pan poslanec Milan Cabrnoch.

 

Poslanec Milan Cabrnoch: Děkuji. Vážený pane předsedo, kolegyně a kolegové, dovolte mi vystoupit s procedurálním návrhem na zařazení nového bodu pořadu této schůze. V minulém týdnu jsme projednali v prvním čtení tisk 563, kterým je novela zákona o zdravotní péči v nestátních zdravotnických zařízeních, a zkrátili jsme lhůtu pro druhé čtení o 55 dnů. Tato lhůta již uplynula. Výbor pro sociální politiku a zdravotnictví v pátek na své mimořádné schůzi projednal tento návrh zákona a já vám proto navrhuji, abychom zařadili druhé čtení tisku č. 563 na dnešek ihned po pevně zařazených bodech a třetí čtení stejného tisku na úterý 13. dubna 2004, bude-li sněmovna zasedat, tak aby mohl být tento tisk doprojednán ještě v rámci této schůze Poslanecké sněmovny.

Děkuji za podporu.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Děkuji. Chci se jenom zeptat - bylo to míněno dnes zařadit tento bod po třetích čteních? (Souhlas.) Je zde návrh na zařazení sněmovního tisku 563, druhé čtení, dnes po třetích čteních a třetí čtení na úterý 13. dubna 2004 na konec pořadu jednání. Ptám se, jestli někdo má námitku proti tomuto návrhu. Pokud ne, budeme hlasovat o předneseném procedurálním návrhu na zařazení sněmovního tisku č. 563, druhého i třetího čtení.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP