Neautorizováno !


 

(Schůze zahájena ve 14.09 hodin.)

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Dámy a pánové, kolegyně a kolegové, vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, vážení členové vlády, zahajuji 29. schůzi Poslanecké sněmovny a všechny vás na ní vítám. Tuto schůzi jsem svolal podle § 51 odstavec 4 našeho jednacího řádu na základě žádosti 55 poslanců. Pozvánka vám byla rozdána prostřednictvím poslaneckých klubů už ve středu 25. února t. r.

Nyní vás prosím, abyste se všichni na začátku přihlásili identifikačními kartami. Řada z vás mi již oznámila, že má náhradní kartu, a já přečtu ty, kteří mi sdělili čísla svých náhradních karet. Je to pan poslanec Kalousek, který má náhradní kartu číslo 1, pan poslanec Třešňák, který má náhradní kartu číslo 17, pan poslanec Dub - 27, pan poslanec Koudelka - 26, pan poslanec Vávra - 31. Pan poslanec Bielesz - 32, pan poslanec Teplík - 33.

Nyní přistoupíme k určení ověřovatelů této schůze. Navrhuji, abychom určili poslance Vladimíra Říhu a poslance Františka Beneše. Ptám se, jestli někdo má jiný návrh na ověřovatele. Protože nikoho nevidím, budeme hlasovat o těchto ověřovatelích.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 1. Z přítomných 151 poslanců pro hlasovalo 136, proti nehlasoval žádný. Konstatuji, že jsme ověřovateli 29. schůze Poslanecké sněmovny určili poslance Vladimíra Říhu a poslance Františka Beneše.

 

Teď vám sdělím, že o omluvení své neúčasti na dnešním jednání požádala poměrně velká řada poslanců. Já bych vás s těmito jmény seznámil.

Pan poslanec Bílý má náhradní kartu číslo 34, pan poslanec Šeich má náhradní kartu číslo 23.

A nyní prosím ti slíbení omluvení poslanci. Omlouvá se pan poslanec Petr Bratský, Ladislav Býček, pan poslanec Vlastimil Dlab, lékařské vyšetření pan poslanec Miroslav Grebeníček, omlouvá se Michal Hašek, Zdeněk Jičínský, omlouvá se Petr Kott, ze zdravotních důvodů se omlouvá pan poslanec Miroslav Krajíček, na zahraničních cestách jsou poslanci Petr Lachnit, Miloš Melčák, z rodinných důvodů Petr Pleva, ze zdravotních důvodů Zuzka Rujbrová, Marie Rusová, omlouvá se pan poslanec Pavel Severa a Ladislav Skopal, ze zdravotních důvodů také paní poslankyně Michaela Šojdrová, Ladislav Urban, pan poslanec Bohuslav Záruba. Omlouvá se také pan poslanec Patočka. Z členů vlády se omlouvá ministr Milan Šimonovský, Jaroslav Palas, omlouvá se také Pavel Dostál, Petra Buzková a od 16 hodin Vladimír Špidla. To jsou omluvení poslanci.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP