(15.20 hodin)

Poslanec Miloš Melčák: Vážený pane předsedo, vážená vládo, vážený pane ministře průmyslu, vážené paní poslankyně, vážení páni ministři, dovolte mi, abych přečetl některé legislativně technické úpravy, které je potřeba v tomto návrhu provést.

Především jsou to legislativně technické úpravy, které se týkají sněmovního tisku 107, který jsme ve znění přijatém Senátem schválili svým usnesením 914 v pátek 20. 2. 2004. Jsou to víceméně podmíněné pozměňovací návrhy, protože tento zákon ještě čeká na podpis pana prezidenta, to znamená, že ještě není možné stoprocentně říci, jak dopadne. Přesto pokud ho pan prezident podepíše, bude tam potřeba provést následující změny:

1. V novelizačním bodu 44 by došlo k přečíslování poznámky pod čarou č. 31b) na 31e).

2. V novelizačním bodu 53 by se slova "podle odst. 11" nahradila slovy "podle odst. 16".

3. V novelizačním bodu 55 by se slova "§ 31 odst. 4" nahradila slovy "§ 31 odst. 9".

4. V novelizačním bodu 56 by se slova "odst. 11" nahradila slovy "odst. 16".

5. V novelizačním bodu 57 by se slova "odst. 12" nahradila slovy "odst. 17".

6. V novelizačním bodu 109 by se slova "V § 65 odst. 3" nahradila slovy "V § 65 odst. 4".

Ve vlastním znění sněmovního tisku 200 je potřeba v novelizačním bodě 108 upravit úvodní větu, která bude znít: "V § 65 odst. 1 se doplňuje písmeno d), které zní:"

Děkuji vám za pozornost.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji. Nemám žádnou další přihlášku do rozpravy. A jestliže se nikdo nehlásí z místa, tak rozpravu končím.

Ptám se, zda navrhovatel a zpravodaj chtějí vystoupit se svými závěrečnými slovy. Ale hlásí se pan poslanec Vymětal. Do rozpravy? Pan poslanec Vymětal přišel pozdě, já mám velikou radost, nestačil. Poprosím pana ministra, zda by neotevřel svým krátkým vystoupením znovu rozpravu, aby pan poslanec Vymětal mohl vystoupit - jistě s legislativně technickou opravou.

 

Ministr průmyslu a obchodu ČR Milan Urban Vážená paní místopředsedkyně, pan poslanec Vymětal nám chce říci jistě něco velmi přínosného a pozoruhodného jako vždy, takže já mu to rád umožním.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji. Prosím, pan poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Karel Vymětal: Já děkuji pěkně. Já jsem konzultoval to, co říkal tady pan zpravodaj v rozpravě. Prostě mně není jasné, jak bychom hlasovali ve třetím čtení o podmíněných pozměňovacích návrzích. Tomu prostě nerozumím. Tak jestliže pan prezident tu novelu zákona podepíše, tak co se bude dít? A když ji nepodepíše, tak co se bude dít? To přece není možné, abychom jednali o zákoně, který není připraven k hlasování, tak aby zde bylo jasno, o čem se hlasuje. Chtěl bych od pana zpravodaje, aby tuto otázku vyjasnil. Jinak si myslím, že uvádí celé plénum v omyl a vlastně nevíme, co máme dělat. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Pan zpravodaj byl vyzván k tomu, aby objasnil svá přednesená stanoviska, protože je asi třeba, aby se - myslela jsem, že se bude chtít poradit s panem navrhovatelem...

 

Poslanec Miloš Melčák: Paní místopředsedkyně, já se domnívám, že by byla na místě určitá porada s legislativou, nicméně nevidím to za tak fatální záležitost, aby bylo potřeba tuto záležitost řešit.

Pokud by pan poslanec Vymětal trval na tom, že nelze v tuto chvíli načítat podmíněné pozměňovací návrhy, v tom případě stahuji body 1 až 6 u těch podmíněných pozměňovacích návrhů z programu a trvám pouze na legislativně technické úpravě novelizačního bodu číslo 108.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Pane zpravodaji, mohu to pochopit tak, že tedy nežádáte kraťounkou přestávku na poradu s legislativou, že jste se sám rozhodl, že své návrhy ve třetím čtení přednesené berete zpět? (Ano.)

Doufám, že teď mohu uzavřít rozpravu. Nikdo další se nehlásí, takže ji opětovně končím a ptám se pana ministra a poté pana zpravodaje, zda chtějí vystoupit se svými závěrečnými slovy. Není tomu tak. (Střídání v řízení schůze.)

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Děkuji, paní kolegyně.

Přistoupíme k hlasování o pozměňovacích návrzích. Takže požádám zpravodaje, aby nám oznámil postup při hlasování a pak pravděpodobně přednášel jednotlivé pozměňovací návrhy a vyjádřil se k nim. Prosím.

 

Poslanec Miloš Melčák: Pane předsedo, předpokládám, že lze navrhnout velmi jednoduchý postup. Pozměňovací návrhy máme uspořádány do dvou skupin. Jsou to za prvé pozměňovací návrhy pod písmenem A, které obsahují návrhy hospodářského výboru podle usnesení, se kterým jsem vás seznámil ve druhém čtení. Ty můžeme podle mého názoru hlasovat jedním hlasováním, pokud nebude vznesena námitka z pléna. Za další jsou potom pozměňovací návrhy, které jsou obsaženy pod písmenem B, které můžeme rovněž hlasovat jedním hlasováním - dokonce si myslím, že by to bylo účelné. Třetí hlasování je o předneseném legislativně technickém návrhu k bodu 108.

Vzhledem k tomu, že nezazněl žádný návrh na vrácení do druhého čtení, mohli bychom přistoupit okamžitě k hlasování o zákoně jako celku.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Takže já se jenom zeptám, jestli proti tomu návrhu procedury, který tady zazněl z úst pana poslance Melčáka, někdo něco namítá. Pokud ne, budeme postupovat tak, jak jste navrhl. Jenom volám všechny poslance, kteří mají zájem se zúčastnit hlasování, aby se dostavili do jednací síně, a můžeme začít hlasovat o těch pozměňovacích návrzích, jak jste avizoval.

Takže prosím, nyní řekněte, o čem hlasujeme, a prosím o stanovisko.

 

Poslanec Miloš Melčák: Pro úplnost uvedu, že budeme hlasovat o pozměňovacích návrzích podle sněmovního tisku 200/3 písm. A.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Stanovisko navrhovatele? (Souhlasím.) Stanovisko zpravodaje? (Doporučuji.)

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 172 z přítomných 186 poslanců pro hlasovalo 127, proti žádný. Návrh byl přijat.

 

Prosím další návrh.

 

Poslanec Miloš Melčák: Další hlasování je o pozměňovacím návrhu obsaženém ve sněmovním tisku 200/3 jako písmeno B.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Stanovisko navrhovatele? (Souhlasím.) Zpravodaje? (Doporučuji.)

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 173 z přítomných 186 poslanců pro hlasovalo 178, proti jeden. Návrh byl přijat.

 

Prosím další návrh.

 

Poslanec Miloš Melčák: Další hlasování je o legislativně technické úpravě k bodu 108.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP