(19.00 hodin)
(pokračuje Gongol)

Důvodem pro to jsou i názory ředitele legislativně právního odboru Komise pro cenné papíry na předkládané vládní návrhy zákonů regulujících kapitálový trh, publikované v Hospodářských novinách dne 31. 12. 2003, které jste měli zřejmě možnost si přečíst. Nechci totiž, aby návrh, který přijde po tomto návrhu, opět ve své důvodové zprávě konstatoval, že tato úprava je nesourodá, nevyhovující, nesrozumitelná a koncepce neujasněná, jak se to konstatuje v tomto návrhu zákona. Zákon má již dnes přes 200 pozměňovacích návrhů a asi 60 legislativně technických úprav.

Doporučuji proto návrh zákona v druhém čtení zamítnout. (Potlesk.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji panu poslanci Gongolovi. Další přihlášky do obecné rozpravy nemám, a protože je po 19. hodině, tak mi jednací řád neumožňuje dát o návrhu pana poslance Gongola na zamítnutí hlasovat v tuto chvíli. Je mi líto. Takže musím přerušit projednávání tohoto bodu a odkazuji na pokračování projednávání, které ovšem bude až po pevně zařazených bodech, kterými zítra ráno jsou dva zákony týkající se daně z přidané hodnoty.

Takže dámy a pánové, děkuji vám za vaši aktivní účast na odpoledním zasedání Poslanecké sněmovny a přeji vám příjemně strávený večer.

 

(Jednání skončilo v 19.06 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP