(16.30 hodin)

Poslanec Josef Hojdar: Za čtvrté. K § 1 odst. 6 formulovat takto: Celní úřady zřízené podle dosavadních právních předpisů, uvedené v příloze č. 4, se zrušují.

Za páté. K § 3 odst. 5 písm. a) ve slovech "řídí i celní úřady" vypustit spojku "i".

To jsou veškeré poznámky legislativně technické, tak jak je předám zpravodaji rozpočtového výboru. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji panu předsedovi hospodářského výboru Josefu Hojdarovi. Slova se ujme pan poslanec Ladislav Šustr a připraví se pan zpravodaj Miroslav Svoboda. Prosím, pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Ladislav Šustr: Vážený pane předsedající, dámy a pánové, dovolím si přednést jeden pozměňovací návrh ke sněmovnímu tisku 505.

Navrhuji tímto v § 5 odst. 4 písmeno n) vypustit celý text tohoto písmene, včetně poznámky pod čarou č. 40, které znějí: n) vykonává finanční kontrolu veřejných finančních podpor podle zvláštního právního předpisu. Tam je 40 apostrof. A to zní: Například zákon č. 320/2001 Sb., o finanční kontrole ve veřejné správě a o změně některých zákonů, ve znění zákona č. 320/2002 Sb., zákona č. 309/2002 Sb. a zákona č. 123/2003 Sb.

Dosavadní písmena o) a p) se označují jako písmena n) a o).

Děkuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji panu poslanci Šustrovi. Slovo má pan poslanec zpravodaj Miroslav Svoboda. Připraví se pan poslanec Vlček. Prosím, pane zpravodaji, máte slovo.

 

Poslanec Miroslav Svoboda: Děkuji. Vážený pane předsedající, vážená vládo, vážené kolegyně, kolegové, dovolte, abych také přednesl legislativně technické návrhy legislativního odboru. S tím, jak jsem navnímal svého kolegu z hospodářského výboru, tak se ve značné míře kryjí. Nicméně v některých podbodech přece jenom si dovolím načíst.

K § 1 odst. 3 za slova "předpisů" vložit slovo "vymezena" a slova "k tomuto zákonu nově vymezena" vypustit.

K § 2 písm. e) slova "mohou být porušovány celní předpisy" nahradit slovy "jsou a mohou být porušovány celní předpisy".

To je vše z mé strany. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji panu zpravodaji. Slovo má pan poslanec Miloslav Vlček. To je zatím poslední přihláška do rozpravy. Prosím, pane poslanče.

 

Poslanec Miloslav Vlček: Pane předsedající, dámy a pánové, dovolte mi, abych i já přednesl pozměňovací návrh k tisku 505. Bude to pouze jeden.

V § 1 se na konci textu odst. 8 doplňují slova "kterým zřizuje i pobočky celních úřadů pro zabezpečení výkonu některých činností uvedených v § 5 odst. 3 a 4".

Děkuji.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji panu poslanci Miloslavu Vlčkovi. Ptám se, jestli má někdo zájem do podrobné rozpravy. Není tomu tak. Podrobnou rozpravu končím. Ptám se, jestli má pan ministr nebo pan zpravodaj zájem o závěrečné slovo. Není tomu tak. Končím druhé čtení tisku 505, bod 22.

Budeme pokračovat přerušeným bodem 23. Tady máme z obecné rozpravy návrh, jestli to mám správně poznamenáno - ať mě kolega Vymětal kontroluje - pouze vrátit výborům k novému projednání. O tomto návrhu rozhodneme bezprostředně. Podotýkám, že pokud nebude přijat, budeme pokračovat podrobnou rozpravou, do které mám zatím jedinou přihlášku pana kolegy Jaromíra Schlinga.

Všechny vás odhlásím. Požádám vás o novou registraci.

 

V následujícím hlasování pořadové číslo 71 rozhodneme, zda vrátit tisk 506, vládní návrh zákona, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o Celní správě České republiky, výborům k novému projednání. Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 71 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 71 z přítomných 161 pro 79, proti 74. Návrh zatím není přijat, ale vyčkám na kontrolu hlasování.

 

Poslanec Zbyněk Novotný: Vážený pane předsedající, dámy a pánové, zpochybňuji toto hlasování, protože mi prokazatelně nefunguje hlasovací zařízení.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: O tomto procedurálním návrhu dám hlasovat bez rozpravy v hlasování pořadové číslo 72. Ptám se, kdo je pro návrh.

Prohlašuji tedy hlasování pořadové číslo 72 za zmatečné. Necháme ho doběhnout. Všechny vás odhlásím po skončení tohoto hlasování. Znovu se přihlásíte. Odhlásil jsem vás. Prosím, přihlaste se svými hlasovacími kartami.

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 73. Ptám se, kdo je pro zpochybnění předchozího hlasování. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 73 z přítomných 170 pro 147, proti jeden. Návrh byl přijat.

 

Budeme opakovat hlasování o vrácení tisku 506 výborům k novému projednání. Rozhodneme tak v hlasování pořadové číslo 74, které jsem právě zahájil. Ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 74 z přítomných 170 pro 85, proti 78. - Vyčkám kontroly hlasovacího zařízení. Pokud bude hlasování v pořádku, návrh nebyl přijat. - Všechno v pořádku. Návrh nebyl přijat.

 

Budeme pokračovat podrobnou rozpravou. Do podrobné rozpravy je, tak jak jsem řekl, ohlášen pan poslanec Jaromír Schling. Další písemnou přihlášku do podrobné rozpravy nemám. Prosím, pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Jaromír Schling: Pane předsedající, dámy a pánové, v souvislosti se vstupem do Evropské unie probíhá poměrně rychlý vývoj. Právě v posledních dnech došlo k vyjasnění situace mezi Ministerstvem dopravy a Celní správou, pokud jde o potřebné doklady, které je třeba při dovozu automobilů do České republiky. Je jasné, že zde po vstupu do Evropské unie bude dvojí režim, jiný pro dovozy ze států Evropské unie a jiný pro dovozy ze států, které zůstávají mimo Evropskou unii.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP