Pokračování schůze Poslanecké sněmovny
16. prosince 2003 v 15.42 hodin

Přítomno: 171 poslanců

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Dámy a pánové, dovolte mi, abych vás ještě jednou dneska přivítal (po skončení vložené 25. schůze) a zahájil třináctý jednací den tentokrát 23. schůze Poslanecké sněmovny. Rád bych vás pozval do jednací síně. Požádám vás ještě, abyste se přihlásili kartami, oznámili mi karty náhradní.

Přehled zbývajících bodů jednání vám byl rozdán na lavice. Já tady mám určitou dohodu, kterou vám přečtu, z dnešní porady vedení sněmovny. Dnes po již pevně zařazených bodech 171, 128 a 173 budeme dále pokračovat v projednávání návrhů zákonů v prvém čtení. Také navrhujeme, abychom dnes jednali v souladu s jednacím řádem do 21. hodiny. S tím, že budeme po 19. hodině i hlasovat. Po té 19. hodině bychom se věnovali bodům v bloku Smlouvy. Ty smlouvy máme v druhém i prvním čtení, nejdříve v druhém, pak v prvním čtení. To je představa o průběhu dnešního jednacího dne. Měli bychom aspoň odhlasovat to, že bychom po 19. hodině hlasovali. To je jediné, co bychom měli odhlasovat, protože jednat nám nic nebrání.

Když dovolíte, zkusme nejdříve - pak dám hned slovo panu poslanci Plevovi, kterého vidím, a paní poslankyni - odhlasovat to, že po 19. hodině budeme i hlasovat. Já budu ještě chvíli "gongovat".

Věřím, že kdo chce hlasovat, hlasovat může. Budeme hlasovat o návrhu, že budeme hlasovat i po 19. hodině.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro to, abychom hlasovali i po 19. hodině, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

V hlasování pořadové číslo 848 pro hlasovalo 54 z přítomných 130 poslanců, proti 39.

 

Pan poslanec Maštálka se hlásí. Moment - s čím se hlásíte? S procedurou. V tom případě tady mám jiné přihlášky. Mám tady pana poslance Plevu přihlášeného jako prvního, paní poslankyni Šedivou a pak pana poslance Maštálku. Nyní pan poslanec Pleva.

 

Poslanec Petr Pleva: Vážený pane předsedo. Především jsem chtěl podotknout, že vy jste říkal, že budeme po pevně zařazených bodech 171, 128… (Předsedající opakuje: 171, 128, 173.) Já se omlouvám, to je v pořádku. Chtěl bych navrhnout, aby po těchto pevně zařazených bodech byl zařazen nový bod, to je bod Odvolání člena Rady České televize Ivana Binara z funkce člena Rady České televize. Zdůvodnění jsem zde již přednášel minulý týden, takže ho nebudu opakovat.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Ano, mám zaznamenáno. Další byla paní poslankyně Šedivá.

 

Poslankyně Hana Šedivá: Děkuji. Vážený pane předsedo, vládo, poslankyně a poslanci, já bych žádala o zařazení bodu Průběžná zpráva vyšetřovací komise Poslanecké sněmovny ve věci Diag Human, a žádala bych tuto zprávu zařadit za bod 160 a 161, to znamená po průběžných zprávách jiných vyšetřovacích komisí.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Zařadit za bod 161. (Navrhovatelka souhlasí.) V tom bloku zpráv za bod 161. Říkám to správně. (Navrhovatelka souhlasí.) Za bod 161 Diag Human, zpráva vyšetřovací komise.

Nyní se hlásí pan poslanec Maštálka.

 

Poslanec Jiří Maštálka: Děkuji. Pane předsedo, kolegyně a kolegové, v souladu s tím, co jsme odhlasovali na mimořádné schůzi před zhruba třičtvrtě hodinou, tedy vrácení do druhého čtení tisku 446 - zákona o lékařské, stomatologické a lékárnické komoře, navrhuji, aby druhé čtení tohoto zákona proběhlo zřejmě, pokud bude přijat návrh kolegy Plevy, jako bod 175, v případě, že ne, jako bod 174, tedy za blokem druhých čtení, na konci bloku druhých čtení.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Říkáte zařadit na konec bloku druhých čtení. (Souhlas.) Hlásí se ještě někdo s procedurou? Ještě pan poslanec Maštálka.

 

Poslanec Jiří Maštálka: Aby nedošlo ke špatnému vysvětlení, navrhuji i zařazení třetího čtení tohoto bodu, a to tehdy, až proběhnou zákonné lhůty, na této schůzi. Děkuji.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Příslušné třetí čtení. Ptám se, jestli ještě někdo má nějaký návrh. (Porada u předsednického stolu.) Já vás nyní poprosím o pětiminutovou pauzu, kdy bych požádal místopředsedy sněmovny a předsedy klubů, jestli by se na chvíli nedostavili sem nahoru ke krátké dohodě. Takže pětiminutová pauza, pokračovat budeme v 15.55 hodin.

 

(Jednání přerušeno v 15.50 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP