(18.10 hodin)
(pokračuje P. Svoboda)

To usnesení zní: "Poslanecká sněmovna Parlamentu České republiky bere na vědomí informaci vlády České republiky o mandátu delegace České republiky na závěrečná jednání Mezivládní konference o budoucím uspořádání Evropské unie, konané ve dnech 12. až 13. prosince 2003 v Bruselu."

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Děkuji, pane poslanče. Slovo má pan kolega Zahradil.

 

Poslanec Jan Zahradil: Děkuji, pane předsedající. Já předkládám návrh usnesení velmi podobný nebo totožný s tím, co předložil tuším kolega Fajmon minule, tedy: "Poslanecká sněmovna České republiky žádá vládu České republiky, aby na zasedání Mezivládní konference 12. - 13. prosince 2003 v Římě k tzv. evropské ústavní smlouvě nepřipustila zhoršení postavení České republiky uvnitř Evropské unie oproti stávajícímu stavu, danému podmínkami sjednanými v přístupové dohodě a smlouvou z Nice." Děkuji.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Děkuji. Ještě pan kolega Svoboda.

 

Poslanec Pavel Svoboda: Vážený pane místopředsedo, dámy a pánové, ještě pro pořádek, zapomněl jsem uvést, že je to společný návrh můj, pana poslance Roučka a pana poslance Holáně.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Děkuji. Kolegyně a kolegové, ještě vystoupí pan premiér.

 

Předseda vlády ČR Vladimír Špidla: Nevím, jestli jsem poslouchal úplně dobře, ale tady padla dvě hlavní města - Brusel a Řím. Já 12. a 13. prosince jedu do Bruselu. Čili je třeba to zformulovat přesně.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Ano. Myslím, že s tímto upřesněním mohu požádat Kancelář sněmovny, aby zítra do prezidiálky připravila předsedajícímu oba texty usnesení, které zde byly navrženy. Podrobnou rozpravu končím a přerušuji projednávání tohoto bodu do zítřka 9 hodin, kdy bychom měli tento bod uzavřít hlasováním o obou návrzích na usnesení.

Tím končím i dnešní jednání, kolegyně a kolegové, přeji příjemný zbytek dnešního dne a uvidíme se zítra.

 

(Jednání přerušeno v 18.12 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP