Pokračování schůze Poslanecké sněmovny
5. prosince 2003 ve 14.55 hodin

Přítomno: 137 poslanců

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájím nyní 23. schůzi s tím, že je potřeba rozhodnout procedurálně o tom, jakým způsobem budeme pokračovat vzhledem k tomu, že jsme měli na dnešek pevně zařazené body. Bude potřeba, abychom si vyjasnili, jakým způsobem budeme pokračovat v úterý.

S procedurálním návrhem se hlásí předseda zahraničního výboru pan poslanec Laštůvka. Prosím, pane předsedo, máte slovo.

 

Poslanec Vladimír Laštůvka: Děkuji, pane předsedající. Dámy a pánové, domnívám se, že vzhledem k tomu, že dnešní schůze nedovolila, abychom projednali velmi závažný bod, kterým se tato Poslanecká sněmovna musí nutně zabývat, a to je vládní návrh dalšího působení sil a prostředků Armády České republiky v zahraničních operacích, navrhuji, abychom tento bod zařadili pevně na středu 10. 12. jako bod číslo 2 za již pevně zařazený bod číslo 1, což je hlasování o zákonu vráceném Senátem.

Navrhuji tedy, aby na středu 10. 12. byl jako druhý bod pevně zařazen vládní návrh dalšího působení sil a prostředků Armády České republiky. Je to bod 149.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Registruji návrh pana předsedy Laštůvky. Ještě má slovo předseda výboru pro obranu a bezpečnost Jan Vidím. Prosím, pane předsedo.

 

Poslanec Jan Vidím: Děkuji pěkně, pane předsedající. Dámy a pánové, za prvé podporuji návrh pana kolegy Laštůvky na pevné zařazení onoho bodu o vyslání našich vojáků do zahraničních misí, za druhé navrhuji, abychom pevně zařadili na úterý jako první bod další pevně zařazený bod na dnešní jednání, kterým je návrh zastupitelstva hlavního města Prahy na novelu živnostenského zákona. Čili jako první úterní bod.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Chci upozornit, pane předsedo, že začíná svolaná mimořádná 25. schůze a budeme se muset dohodnout na jiném termínu. Prosím, předneste jiný termín.

 

Poslanec Jan Vidím: Navrhuji, aby tento bod byl zařazen jako první bod pokračující právě probíhající schůze Poslanecké sněmovny.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Při přerušení 25. schůze Poslanecké sněmovny zahájíme 23. schůzi. Chcete to jako první bod? Ano.

Slovo má pan kolega Kapoun.

 

Poslanec Miroslav Kapoun: Za klub sociální demokracie se přikláním k tomu, aby byl pevně zařazen po zahraničních misích na středu, protože na úterý je svolána mimořádná schůze a určitě by to vyvolávalo procedurální komplikace.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Budeme mít dvě hlasování týkající se 23. schůze. Nebudu oznamovat jejich číslo, protože zatím nemáme změněn displej.

 

První hlasování bude o přeřazení bodu, který přednesl pan předseda zahraničního výboru Laštůvka, a to je přeřadit zahraniční mise na středu jako druhý bod. Je to bod, jestli se nemýlím, číslo 149.

Zahájil jsem hlasování (číslo 703). Kdo je pro tento procedurální návrh? Kdo je proti? Děkuji.

Z přítomných 137 pro 92, proti 4. Návrh byl přijat.

 

Nyní druhý návrh - zařazení živnostenského zákona jako třetí bod středečního programu, jak ho předložil kolega Vidím s kolegou Kapounem.

 

Zahájil jsem hlasování (číslo 704). Kdo je pro? Kdo je proti? Děkuji vám.

Z přítomných 137 pro 89, proti 3. Návrh byl přijat.

 

Protože jsem zahájil 23. schůzi, prosím, abyste svým podpisem potvrdili, že jste se jí zúčastnili. Prezenční listiny budou normálně vystaveny i pro schůzi 23., kterou jsem na tyto dva procedurální body zahájil a kterou dnes přerušuji do skončení 25. schůze, kterou svolal předseda Poslanecké sněmovny na základě podpisů příslušného počtu poslanců a která bude probíhat 9. 12.

Přeji vám hezký zbytek dne, pěknou sobotu a neděli. Těším se příští týden na shledanou.

 

(Schůze přerušena ve 14.58 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP