(9.10 hodin)
(pokračuje Kalousek)

Dovolte, abych, mám-li slovo, pokračoval v rozpravě ve třetím čtení a přednesl dvě legislativně technické úpravy k předloženému textu. Prosím o technickou opravu.

U titulu číslo 170 v tabulce B, pozměňující návrh paní poslankyně Dundáčkové, je správný název Klub PB, jako Plum Brandy, nikoli VB, jako Veřejná bezpečnost. Takže správný název je PB.

Dále potom v části A v položce 48/16 je správný název slovo Autoklub, nikoli Automotoklub.

To jsou dvě technické opravy. Prosím o pochopení.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Děkuji. Slovo má pan kolega Patočka.

 

Poslanec Jiří Patočka: Děkuji, pane předsedající. Vážené kolegyně, kolegové, já mám jenom drobnou formální úpravu, připomínku k části B položce 24. Tam došlo k určité chybě při zápisu mnou navržených pozměňovacích návrhů. Potřeboval bych, aby se hlasovalo o nich zvlášť, čili aby 24/1, 24/2 byly vybilancovány individuálně.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: S faktickou poznámkou se přihlásil ještě pan kolega Koníček, poté pan kolega Macháček.

 

Poslanec Vladimír Koníček: Pan kolega Kalousek špatně poslouchá. Já jsem nezpochybňoval postup rozpočtového výboru. Já nevyžaduji v tabulkách, které jsou nám předkládány, aby tam byli identifikováni ti předkladatelé. To ať si rozpočtový výbor dělá, jak chce. Ale u zápisu, jestliže byly podávány písemné pozměňovací návrhy, podle § 43 tyto pozměňovací návrhy jsou součástí zápisu. Tam by to mělo být.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Nyní má slovo kolega Macháček.

 

Poslanec Antonín Macháček: Vážený pane místopředsedo, kolegyně a kolegové, dovolte mi, abych načetl jedno legislativně technické upřesnění textu. Je to k sněmovnímu tisku 460/3 část A položka 71/49, kde by za stávající text se pouze doplnila upřesňující slova "- dokončení, Kanoe klub Opava", ať to je přesné a celé. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Nyní uděluji slovo panu kolegu Recmanovi.

 

Poslanec Svatomír Recman: Pane místopředsedo, pane ministře, kolegyně a kolegové, já bych chtěl požádat zpravodaje, abychom v části A, to jsou pozměňovací návrhy k usnesení rozpočtového výboru, hlasovali samostatně o položkách 63 a 66. Tyto dvě položky.

Chtěl bych se ještě zeptat z hlediska procedury, protože řada těch pozměňovacích návrhů je duplicitní, můžou být v usnesení rozpočtového výboru, byla přednesena ve druhém čtení, jsou i v materiálu, který předložil pan poslanec Tlustý. V minulosti byla praxe taková, že pokud se schválil stejný návrh nebo ke stejné položce vícekrát, finanční částky, které tam byly uvedeny, se kumulovaly. Chtěl bych se zeptat, jakým způsobem to bude probíhat v této chvíli, to znamená při projednávání rozpočtu na rok 2004, jestli půjde o kumulaci, nebo to bude tím způsobem, že když se schválí ta položka jednou, podruhé už je to nehlasovatelné. Poprosil bych zpravodaje o upřesnění. Myslím si, že to je dost podstatná záležitost. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Děkuji za tuto otázku. Předpokládám, že pan zpravodaj se před hlasováním vyjádří k proceduře a proceduru případně, bude-li to někdo vyžadovat, schválíme hlasováním.

Slovo má nyní paní kolegyně Páralová, poté paní kolegyně Dundáčková, potom pan kolega Skopal.

 

Poslankyně Alena Páralová: Vážený pane místopředsedo, kolegyně a kolegové, já bych jenom chtěla něco upřesnit. Tady se vloudila chybička. Je to u pozměňovacího návrhu pana poslance Tlustého, položka 221, obec Horní Jelení, je tam uveden Plzeňský kraj - není to Plzeňský kraj, je to Pardubický kraj.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Slovo má paní poslankyně Dundáčková.

 

Poslankyně Eva Dundáčková: Vážený pane předsedající, dámy a pánové, já jsem měla původně dvě legislativně technické záležitosti. Jednu už za mě udělal pan předseda rozpočtového výboru, já mu za to děkuji, stalo se tak zřejmě nedopatřením, neboť já jsem ty pozměňovací návrhy písemně odevzdávala. Byl to spíše administrativní zádrhel.

Druhá věc - do zápisu a do tisku, který máte, se dostala v podstatě součást důvodové zprávy. Proto prosím, aby v pozměňovacím návrhu 181 byla uvedena pouze kapitola MPSV, z níž mají být vzaty prostředky ve výši 300 milionů Kč, zbytek byl součást důvodové zprávy.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Slovo má pan kolega Skopal.

 

Poslanec Ladislav Skopal: Děkuji, pane předsedající. Já tady mám jenom legislativně technickou věc, a to u pozměňovacího návrhu rozpočtového výboru. Bod A pořadové číslo 71/75 je ne Kanalizace Přímětice, ale Znojmo - Přímětice. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Moje otázka zní: kdo se jako další hlásí do rozpravy v rámci projednávání státního rozpočtu? Pan kolega Krajíček.

 

Poslanec Miroslav Krajíček: Děkuji, pane předsedající. Já bych chtěl jenom doplnit název, a to v pozměňovacích návrzích uvedených v části A usnesení rozpočtového výboru v položce 13, za název Fakultní nemocnice Královské Vinohrady Praha doplnit pomlčku
"- Klinika plastické chirurgie". To je jenom změna názvu, jinak se to nemění.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Vzhledem k tomu, že pan zpravodaj vrtí hlavou, tak prosím, abyste si to ještě vyjasnili. (Poznámka pana poslance Krajíčka: Nemění se adresa, je to jenom upřesnění té částky.) Pane kolego, zkuste se dohodnout ještě se zpravodajem, já nebudu prozatím končit rozpravu, tak aby váš návrh měl skutečně charakter legislativně technické úpravy, nikoli věcné změny.

Kdo další se hlásí do rozpravy?

(Porada navrhovatele se zpravodajem.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP