(10.10 hodin)
(pokračuje Zaorálek)

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 246 - z přítomných 179 poslanců pro hlasovalo 104, proti 12. Tento návrh byl přijat.

 

Pak tady byl návrh pana poslance Lubomíra Suka. Opakuji, že také nevidím důvod hlasovat vzhledem k usnesení, které jsme přijali. A situace je podle mě řešitelná tak, jak jsem navrhl - jakmile uplyne lhůta, rozhodneme o zařazení tohoto bodu.

 

Další byl návrh paní poslankyně Evy Dundáčkové - vyřadit z pořadu schůze sněmovní tisk č. 450, to byl bod 75.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro vyřazení tohoto bodu, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 247 - z přítomných 179 poslanců pro hlasovalo 134, proti 10. Návrh byl přijat.

 

Další přednesený návrh byl návrh pana poslance Evžena Snítilého, zařadit sněmovní tisk 289 na úterý 2. prosince jako třetí bod. Jedná se o třetí čtení. Budeme hlasovat.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování pořadové číslo 248 - z přítomných 179 poslanců pro hlasovalo 126, proti 10. Návrh byl přijat.

 

Snad by bylo dobré apelovat, aby se to příště lépe rozvážilo a tyto návrhy se podávaly včas a zařazovalo se to dříve.

Pan poslanec Jaroslav Plachý - to byl návrh na pevné zařazení interpelace. Pan poslanec Bratský, prosím.

 

Poslanec Petr Bratský: Pane předsedo, já se omlouvám, že vás v této chvíli přerušuji. Já jsem vás písemně žádal ještě před jednáním schůze o to, aby můj bod "písemné interpelace" byl zařazen na dobu, kdy nebudeme s kolegou Plachým v Rusku s OBSE. Přiřadil bych se k tomuto bodu, jestli by bylo možné mou písemnou interpelaci zařadit do tohoto bodu - jako kolegy Plachého. Případně podat vysvětlení, jestli to znamená, že všechny písemné interpelace budou tento bod.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Já se přiznám, že pevně zařazovat takto zvlášť interpelace nepokládám za šťastný precedens do budoucna. Raději bych se přiklonil k tomu, že bychom takto nehlasovali o pevném zařazení jednotlivých interpelací. Vedení sněmovny v úterý navrhne - předpokládám, že se dohodne - zařazení písemných interpelací na termín 11. prosince. Ale nešel bych cestou, že bychom dnes hlasovali o jednotlivých interpelacích. (Ústní dohoda mimo mikrofon.) Takže s touto dohodou navrhuji nehlasovat o těchto jednotlivých návrzích.

Hlásí se pan poslanec Kvapil. Máte slovo.

 

Poslanec Tomáš Kvapil: Pane předsedající, já jsem navrhoval, aby byl na program jednání na konci bloku druhých čtení zařazen tisk 419. Vy jste sdělil, že zařazení tohoto tisku, jeho projednání blokuje 20 poslanců. Jde o tak závažnou věc, že nebude-li tento zákon projednán do konce roku, od 1. ledna nebudou moci fungovat takzvané národní zdravotní registry. To není samozřejmě legrace. Já proto žádám, aby zde byla sdělena jména poslanců, kteří projednání ve druhém čtení tohoto sněmovního tisku blokují. Děkuji. (Ohlas v sále.)

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Prosím pana poslance Tlustého, jestli je možné ten seznam poskytnout. Bylo by možné ho dodat?

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Zopakuji formulaci: jménem dvaceti poslanců poslaneckého klubu ODS. Můžete si pořídit seznam přítomných. Děkuji. (Projevy nesouhlasu.)

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Já si nejsem jist, pane předsedo, jestli to lze takto vyřídit, já to teď vnímám jako vaši povinnost, že musíte předložit jmenovitý seznam poslanců, kteří toto požadují.

Prosím pana poslance Kováčika.

 

Poslanec Pavel Kováčik: Pane předsedo, paní a pánové, aby nedocházelo k různým výkladům procedur, které tady probíhají, jsem přesvědčen o tom, že je třeba, aby ten seznam - věrohodný seznam, máme s tím zkušenosti - byl skutečně předložen. Děkuji vám.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Takže já vyzývám pana poslance Tlustého, aby tento seznam byl dodán, aby byl k dispozici.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Trváte-li na písemném seznamu, žádám o deset minut na přestávku poslaneckého klubu.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Já vyhovím této žádosti. Je 10.17 hodin. Sněmovna bude pokračovat v 10.30.

 

(Jednání přerušeno v 10.18 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP