(Jednání pokračovalo v 16.37 hodin.)

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Vážené kolegyně a kolegové, čas vymezený na přestávku vypršel. Budeme pokračovat v projednávání bodu č. 14, a to otevřením rozpravy v rámci třetího čtení. Ptám se, zda se někdo hlásí do otevřené rozpravy. Prosím.

 

Poslanec Petr Zgarba: Pane místopředsedo, vládo, kolegyně a kolegové, dovolte mi, abych požádal o stažení mého pozměňovacího návrhu, který je uveden v bodě E14 jako alternativa 1.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Pan kolega Zgarba navrhuje stažení E14, alternativa 1. Kdo další se hlásí do rozpravy? Pan poslanec Pešán a pak zpravodaj.

 

Poslanec Jaroslav Pešán: Děkuji za slovo. Pane místopředsedo, kolegyně a kolegové, chtěl bych požádat zpravodaje tohoto zákona, aby při návrhu procedury bral v úvahu to, že ho chci požádat, aby o bodech A4, B2, C6, C7, D1, D2 a E19 nechal hlasovat zvláště.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Věřím, že tuto poznámku si pan zpravodaj udělal, a nyní má slovo.

 

Poslanec Pavel Kováčik: Děkuji, pane předsedající. Teď ještě ne s procedurou, ale v rozpravě si dovolím požádat všechny své kolegy a kolegyně v Poslanecké sněmovně, aby v tisku 312/2, což jsou pozměňovací návrhy, si v bodě E3 opravili v první větě ve spojení "subjekt hospodařící na rybolovném zařízení" slovo "rybolovném" za slovo "rybochovném". Došlo k omylu při přepisu, skutečně jde o zařízení rybochovné, nikoliv rybolovné. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Kdo další se hlásí do rozpravy? Žádné přihlášky nevidím, rozpravu končím. Dávám možnost vystoupit se závěrečným slovem nejprve panu ministrovi. Nechce vystoupit. Pan zpravodaj se závěrečným slovem také ne.

Prosím pana zpravodaje, aby přistoupil k řečništi, nikoli k řečišti.

 

Poslanec Pavel Kováčik: Děkuji, pane předsedající. Ujišťuji všechny, že poté co od řečniště odvedeme svoji práci, můžeme jít i k řečišti.

Chtěl bych v této chvíli navrhnout proceduru. Návrh procedury s výjimkou bodu A4, který požaduje pan kolega Pešán k hlasování zvláště, vyhovuje panu kolegovi Pešánovi, protože můj návrh procedury je, abychom nejprve hlasovali o návrzích, které máte v onom zmíněném tisku 312/2 jako návrhy A obsažené v usnesení zemědělského výboru, s výjimkou bodu A2 - vyhovuji panu poslanci Pešánovi - A4 a A7, kde jsou jiné názory na souhlasné nebo nesouhlasné řešení. Pak bychom hlasovali postupně, tak jak jsou, o návrzích pod písmenem B, o návrzích pod písmenem C, o návrzích pod písmenem D a pod písmenem E. Poté bychom mohli v případě, že budou prohlasovány všechny pozměňovací návrhy, hlasovat o návrhu zákona jako o celku, s tím, že v průběhu hlasování, tak jak postupně budou přijímány či nepřijímány, budu informovat o případné kolizi a nehlasovatelnosti dalších návrhů, které tady jsou. To je můj návrh procedury.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Já s ním v podstatě souhlasím, jen doplňuji, že na úplný závěr bychom měli schválit vaši legislativně technickou úpravu a ještě předtím bychom měli hlasovat o stažení pozměňovacího návrhu E14 alternativa 1 pana poslance Zgarby. To by mělo být první hlasování, potom tak jak jste navrhoval vy. E14 alternativa 1.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP