(16.20 hodin)
(pokračuje Kužvart)

Táži se, zdali je možné hlasovat o nich společně s body výboru pro životní prostředí.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Čili by to byly všechny body pod písmenem A kromě bodu 5 a 8.

 

Poslanec Miloš Kužvart: Kromě bodu 9, který se týká účinnosti, čili ten z bloku A vyjímáme. Budeme hlasovat o zbylých pod A s výjimkou A9, to je ta účinnost. Moje stanovisko k "áčkům" je souhlasné.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Pan ministr? (Také tak.)

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 143 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování s pořadovým číslem 143 z přítomných 182 pro 166, proti jeden. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Miloš Kužvart: Nyní nám zbývá hlasovat o zbývajících pozměňovacích návrzích obsažených v usnesení zemědělského výboru pod písmenem B. Je souhlas s tím, že o nich budeme hlasovat v jednom bloku? (Ano.) Pokud bude toto schváleno, není hlasovatelný onen bod A9 týkající se účinnosti z našeho výboru pro životní prostředí. Mé stanovisko k bodům pod písmenem B je neutrální.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Stanoviska pana ministra?

 

Ministr zemědělství ČR Jaroslav Palas: Souhlasím se všemi pozměňovacími návrhy zemědělského výboru.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Zahajuji hlasování pořadové číslo 144 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 144 z přítomných 181 pro 151, proti 4. Návrh byl přijat.

 

(V sále je hluk.) Prosím o klid! O slovo se ještě hlásí zpravodaj zemědělského výboru pan poslanec Jaroslav Pešán.

 

Poslanec Jaroslav Pešán: Děkuji vám, paní místopředsedkyně. Chtěl bych jenom navrhnout, protože byl přijat můj pozměňovací návrh pod písmenem L, tak je třeba přijmout legislativní změny, které by zněly, že v § 8 odst. 3 písm. a) se vypouštějí slova "podle odst. 6".

Za další: legislativní zkratka Ústřední komise pro ochranu zvířat, dále jen ústřední komise, se ze zrušeného odstavce 6 musí zavést do následujícího odstavce 7 a přečíslovat odst. 7 až 9. Tuto změnu je nutno provést i v § 29 - zmocňovací ustanovení.

Děkuji za pozornost.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Děkuji vám za toto upozornění, určitě je to na místě. Vzhledem k tomu, že jsme nemohli předem vědět, které návrhy budou přijaty, tak tyto návrhy na legislativně technické úpravy nemohly být načteny a je v pořádku, že se s nimi hlasováním vypořádáme nyní. Jedná se tedy o legislativně technické úpravy.

 

My o nich, tak jak je zmínil pan poslanec Jaroslav Pešán, rozhodneme v hlasování pořadové číslo 145, které zahajuji, a táži se vás, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 145 z přítomných 183 pro 163, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Miloš Kužvart: Ještě musím na záznam zde konstatovat, že tím, že jsme v závěru našeho hlasování odsouhlasili zbývající bod z usnesení výboru pro životní prostředí, staly se tak automaticky nehlasovatelné body č. 13 a 24 z usnesení výboru zemědělského. To jen pro úplnost.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Děkuji vám za toto upozornění. Podle mých poznámek bylo hlasováno o všech návrzích, které jsme měli uvedeny v tisku 212/3, a můžeme přistoupit k hlasování o celém návrhu zákona. Nevidím žádné námitky, proto přednesu návrh usnesení:

"Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 246/1992 Sb., na ochranu zvířat proti týrání, ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku 212, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

O tomto návrhu rozhodneme v hlasování pořadové číslo 146, ale ještě prosím o stanoviska. (Zpravodaj i ministr souhlasí.)

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 146 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 146 z přítomných 184 pro se vyslovilo 145, proti 5. Návrh byl přijat. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Blahopřeji panu ministru Palasovi, děkuji zpravodaji panu poslanci Kužvartovi a končím projednávání bodu č. 13.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Budeme pokračovat dalším bodem schváleného programu schůze. Zůstaneme u zvířecí tematiky, neboť dalším bodem je

 

14.
Vládní návrh zákona o rybníkářství, výkonu rybářského práva, rybářské stráži,
ochraně mořských rybolovných zdrojů a o změně některých zákonů (zákon o rybářství)
/sněmovní tisk 312/ - třetí čtení

 

Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujal ministr zemědělství pan Jaroslav Palas a místo vedle něj zpravodaj zemědělského výboru kolega Pavel Kováčik. Pozměňovací návrhy jsou uvedeny ve sněmovním tisku 312/2.

Dříve než otevřu rozpravu v rámci třetího čtení, poprosím všechny přítomné kolegyně a kolegy o snížení jejich verbálních - zatím jen verbálních - aktivit. (Stále hluk v sále.) Prosím tedy, aby buď své slovní projevy, nebo sami sebe přesunuli do kuloárů.

Na žádost blíže nespecifikovaného poslance z klubu KSČM, kterého všichni máte velmi rádi, vyhlašuji přestávku do 16.35 hodin.

 

(Jednání přerušeno v 16.30 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP