(14.20 hodin)
(pokračuje Němcová)

Ráda bych vás upozornila, že o tomto návrhu jsem informovala všechny poslance kraje Vysočina někdy na začátku léta, když jsem uvedený projekt dostala do rukou. Jedná se o to, že Martin Koukal je vítězem Světového poháru v běhu na lyžích, nejdelší trati - 50 km. Je to výjimečný sportovec. Od vybudování tohoto areálu si slibujeme to, že podnítí zájem mladých lidí a dětí žijících na Vysočině o tento sport. Chceme-li používat vznešené věty, tak můžeme také říkat to, že určitě je to příspěvek k tomu, abychom zabránili, aby děti a mládež propadaly jiným aktivitám, zcela evidentně negativním, a dáváme jim tímto příležitost využít svého talentu a svého času vhodnějším způsobem.

Pátý pozměňující návrh by nesl název Rekonstrukce technologického zařízení Sportovního klubu v Novém Městě na Moravě. Jedná se o lyžařský klub, v jehož prostoru je jeden z mála sjezdových areálů na Vysočině. Tento sportovní klub se potýká s problémem, kdy zcela vysadilo technologické zařízení a nejsou schopni vlastními prostředky zajistit další existenci tohoto sportovního areálu a žádají o částku 450 tisíc Kč z kapitoly Všeobecná pokladní správa - vládní rozpočtová rezerva.

Nyní bych vás ráda seznámila s doporučeními, která jsem obdržela od zastupitelů a radních kraje Vysočina, kteří vzhledem k tomu, jak jsou v současné době kraje financovány, nemají šanci, aby problémy, které považují za nejpalčivější, mohly být kryty z jejich vlastního rozpočtu. Proto bych chtěla opět žádat o podporu zařazení těchto akcí do kapitoly Všeobecná pokladní správa a její krytí navrhuji snížením položky Dluhová služba. Jedná se o tyto projekty:

1. Nemocnice Havlíčkův Brod, rekonstrukce a přístavba pavilonu A - druhá etapa - lůžek následné péče, částka 90 milionů Kč.

2. Nemocnice Třebíč, rekonstrukce stravovacího pavilonu, 40 milionů Kč.

3. Světlá nad Sázavou, rekonstrukce silnice 3. třídy č. 34 728 v úrovni 28 milionů Kč.

4. Přístavba učeben a tělocvičny Vyšší odborné školy v Ledči nad Sázavou ve výši 47 milionů Kč.

5. Přístavba pavilonu tělesné výchovy v Gymnáziu Chotěboř, částka 32 milionů Kč.

6. Třebíč, rekonstrukce Základní školy Kubišova pro Stavební a Střední odborné učiliště stavební Třebíč ve výši 23 milionů Kč.

7. Průtah nový Rychnov, rekonstrukce silnic 2. třídy č. 133, 3. třídy 1333 a 3. třídy 1335 ve výšce 9,2 milionu Kč.

8. Rekonstrukce víceúčelové místnosti a sociálního zázemí Ústavu sociální péče Křižanov ve výši 6 milionů Kč.

9. Rekonstrukce objektu Horácké galerie v Novém Městě na Moravě, požadovaná částka je 28 milionů Kč.

10. Půdní vestavba a oprava pokojů Domova mládeže Hotelové školy a Obchodní akademie Velké Meziříčí v celkové částce 11,2 milionu Kč.

11. Rekonstrukce mostu na vozovce 3. třídy č. 35 144 až 4 v Přibyslavicích ve výši 10 milionů Kč.

12. Rekonstrukce mostu na vozovce 3. třídy č. 15 246-1 Dalešice v úrovni 18,5 milionu Kč.

13. Rekonstrukce silnice 3. třídy č. 35 25 Střítež v úrovni 14 milionů Kč.

14. Rekonstrukce mostu na vozovce 2. třídy č. 130 Koberovice ve výši 25,5 milionu Kč.

15. Rekonstrukce mostu na vozovce 3. třídy 11 226-4 Blažnov v úrovni 6 milionů Kč.

16. Přeložka silnice 2. třídy č. 352 Polná ve výši 6,8 milionu Kč.

Dále bych vás ráda seznámila s jedním pozměňovacím návrhem, který jsem opět přednášela v minulém roce. Týká se kapitoly 334 Ministerstva kultury, kde prosím, aby do programu č. 234 430, tedy Majetek ve vlastnictví církví, byla zařazena akce s názvem Dokončení rekonstrukce areálu kostela Nanebevzetí Panny Marie na Svaté Hoře u Příbrami v částce 10 milionů Kč. Jako zdroj krytí opět navrhuji kapitolu Všeobecná pokladní správa, snížení položky Dluhová služba. Opět bych vás ráda seznámila s tím, že i tento návrh jsem přednášela v uplynulém roce. Jedná se o rekonstrukci, která byla započata již v roce 2002 a nyní je zhruba v polovině. Cílem této rekonstrukce je záchrana mimořádně cenné architektonické památky na území našeho státu a platí to, co jsem zde řekla, že to není sice objekt, který se nachází na území mého volebního kraje, ale je to objekt, který si zasluhuje mimořádné pozornosti. Proto si dovoluji vás s ním seznámit.

Dále bych měla ještě dva pozměňovací návrhy a těmi skončím. Tyto dva pozměňovací návrhy se týkají usnesení rozpočtového výboru č. 305, kde doporučuji dvě změny uvedených parametrů:

1. V položce č. 48/4, kapitola Všeobecná pokladní správa, Městský úřad Velké Meziříčí, modernizace hřiště základní školy, částku 5 milionů zvýšit na částku 8 milionů Kč.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP