(Jednání pokračovalo v 15.01 hodin.)

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Vážení kolegové, už 15. hodina odbila a nám by nemělo nic bránit v tom, abychom zahájili projednávání onoho návrhu zákona o rozpočtovém určení výnosů některých daní. Žádám vás, abyste se dostavili zpět do jednací síně.

Vážení kolegové, pokud si to správně vybavuji, tak rozprava ve třetím čtení už proběhla a byla ukončena. Ptám se zpravodaje, jestli ještě někdo chce vystoupit. Pokud tomu tak není, přistoupíme k hlasování o pozměňovacích návrzích.

Prosím zpravodaje, aby nám sdělil, jak budeme postupovat a čím se budeme řídit. Prosím klid! Pane poslanče, řekněte nám, co nás čeká.

 

Poslanec Ladislav Šustr: Vážený pane předsedající, vážená vládo, dámy a pánové, beru situaci tak, že jak jsem požádal, je provedena ta legislativní změna z 3,1 na 10,32, a požádal jsem o stažení H a L1.1 a L1.2. Tím pádem tyto body vyškrtávám a zkusím vám přednést proceduru, která je zajímavě složitá.

Nám v tuto chvíli zbývá -

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Pardon, ale my jsme ještě nehlasovali. To znamená jestliže jste toto navrhl, tak i o tom musíme hlasovat, a my jsme ještě opravdu nehlasovali.

 

Poslanec Ladislav Šustr: Hlasovat teď o tom vypuštění bodu H, 1.1 a 1.2, což jsou moje pozměňovací návrhy.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Tím hlasování začneme. Kdybyste ještě jednou přečetl, o čem budeme hlasovat, o vypuštění…

 

Poslanec Ladislav Šustr: O vypuštění pozměňovacího návrhu pod bodem H a pozměňovacích návrhů pod bodem L1.1 a L1.2.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Dobrá, budeme hlasovat o tomto návrhu. Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 547 z přítomných 170 poslanců pro hlasovalo 116, proti 6. Tento návrh byl přijat.

 

Poslanec Ladislav Šustr: Dovolím si, vážení, napřed nastínit celou proceduru a potom bychom pokračovali po jednotlivých bodech. Navrhuji, abychom jako první hlasovali váženým hlasováním, orientačním, o tabulkách. Potom bychom hlasovali, když některá tabulka vyhraje, o bodu k ní, což je o procentech k tabulce. Kdyby prošlo L, tak by se k tomu hlasovalo D, což jsou školy a termín, posunutí o rok. Pak bychom pokračovali body C1.2, B2, C2 - což jsou totožné - I2, bod E, bod G2.1 až 3, bod G3, H jsme zrušili. Pak bychom hlasovali o bodu J, o bodu K2 a o bodech L2.3, L2 podle toho, co projde, zda budou ještě hlasovatelné, nebo ne, a jako závěr by byly legislativně technické pod bodem A3 až A7.

Prosím o odsouhlasení této procedury.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Ještě se zeptám, jestli nejsou jiné návrhy. V této chvíli otevírám rozpravu k proceduře, tak jak byla přednesena. Ptám se, kdo má jiný návrh. Pokud nikdo, měli bychom hlasovat o tomto návrhu procedury. Je s tím souhlas, nikdo to nezpochybňuje?

 

Takže o návrhu, který nám přednesl pan poslanec Šustr budeme nyní hlasovat.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 548 z přítomných 172 poslanců pro hlasovalo 166, proti žádný. Návrh procedury přednesené panem poslancem Šustrem byl přijat, a můžeme tedy podle něj postupovat.

 

Poslanec Ladislav Šustr: Děkuji. Vrhneme se tedy do hlasování o tabulkách. Tabulka A2 a L2.2 je shodná. Pak budeme hlasovat váženým hlasováním o B1.b, C1.3, F, G1.2, K1.2. Já preferuji L2.2, které je shodné s A2, ale L2.2 má následnosti, proto je preferuji, i když je shodné. Čili vážené hlasování o těchto bodech. Mám to předčítat?

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Budete vždycky říkat ty varianty, o nich budeme zvlášť hlasovat a podle výsledku orientačního hlasování budeme hlasovat tam, kde bude nejvíce hlasů. Takže předčítejte jednotlivé varianty.

 

Poslanec Ladislav Šustr: Budeme hlasovat o B1.b. Nedoporučuji. To se neuvádí.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Tady se neuvádí názor, omlouvám se, to byla moje chyba.

Ještě jednou - hlasujeme o B, podpůrné hlasy. Zahajuji hlasování. Kdo je pro?

V hlasování pořadové číslo 549 z přítomných 171 poslanců pro 11.

 

Další varianta.

 

Poslanec Ladislav Šustr: C1.3.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Zahajuji opět hlasování. Kdo je pro?

V hlasování pořadové číslo 550 pro hlasovalo ze 172 přítomných poslanců 11.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP