(9.40 hodin)
(pokračuje Němcová)

Pozměňovací návrhy jsou uvedeny ve sněmovním tisku 304/3.

Otevírám rozpravu, nemám žádné přihlášky. Pan zpravodaj se hlásí. Prosím, má slovo.

 

Poslanec Jiří Václavek: Vážená paní předsedající, dámy a pánové, dovolte, abych v rámci obecné rozpravy požádal o legislativně technické úpravy, které budou potom hlasovány. Jedná se pouze o přečíslování určitých odstavců v souvislosti se změnou zákona.

Legislativně technická úprava číslo jedna. Vkládá se nový bod, který zní: V § 39 odstavec 2 se slova "§ 43 odstavec 1 písmeno e)" nahrazují slovy "§ 43 odstavec 1 písmeno d)".

Druhá úprava. V bodě 40 se za slova "v § 43 odstavec 2" vkládají slova "až e) nahrazují slovy až d)".

Tolik k legislativně technickým úpravám.

Zároveň bych chtěl sdělit, že navrhuji stažení pozměňovacího návrhu poslance Václavka, který je uveden pod bodem B2.

Pokud jde o proceduru, představuji si ji následovně. Prvně hlasovat o stažení mého pozměňovacího návrhu uvedeného pod bodem B2, následně o pozměňovacích návrzích rozpočtového výboru uvedených pod písmenem A, o pozměňovacím návrhu B1, o pozměňovacím návrhu pod bodem C kolegy Gongola, o legislativně technických úpravách, nakonec o návrhu na usnesení, který předložil výbor pro sociální politiku a zdravotnictví.

Prosím, abyste nechala hlasovat o této proceduře.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Děkuji za tento návrh. Ještě jsme ale stále v rozpravě. Vy jste ji spojil s tím, že jste nám přednesl návrh procedury, což jistě není na škodu, ale zeptám se, zda se ještě v rámci rozpravy hlásí někdo s legislativně technickou či gramatickou poznámkou. Pan poslanec Gongol.

 

Poslanec Jaroslav Gongol: Paní předsedající, mám připomínku, že přednesené legislativní úpravy se mi zdají jako ne legislativní, proto bych požadoval, aby sněmovna odsouhlasila tyto úpravy jako legislativně technické.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Budeme tedy postupovat jako v předchozím případě, to je, že nejprve odsouhlasíme, zda se jedná podle našeho názoru o návrh legislativně technický, či nikoli, potom si odsouhlasíme návrh procedury, a nakonec o jednotlivých pozměňovacích návrzích.

Stále ještě jsme v rozpravě. Znovu se ptám, zda někdo chce vznést připomínku legislativně technického charakteru či gramatickou opravu. Není tomu tak. Rozpravu končím.

Zeptám se na případná závěrečná slova zpravodaje i pana ministra. Není tomu tak. Proto budeme hlasovat.

 

Nejprve o tom, zda Poslanecká sněmovna souhlasí s pojetím návrhu pana poslance Václavka jako legislativně technickou úpravou. Rozhodneme o tom v hlasování. Zahajuji hlasování pořadové číslo 273. Kdo je pro? Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 273 z přítomných 176 pro 123, proti 32. Návrh byl přijat.

 

Nyní si odsouhlasíme proceduru, jak nás s ní seznámil pan zpravodaj. Rozhodneme o tomto postupu v hlasování pořadové číslo 274, které zahajuji. Kdo je pro? Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 274 z přítomných 176 pro se vyslovilo 161, proti nebyl nikdo. Návrh byl přijat. Budeme se touto procedurou řídit.

 

Prosím o přednesení prvního návrhu.

 

Poslanec Jiří Václavek: Paní předsedající, podle této procedury bychom měli hlasovat o stažení bodu B2.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Rozhodneme tak v hlasování s pořadovým číslem 275, které zahajuji. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 275 z přítomných 176 pro bylo 171, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Budeme pokračovat.

 

Poslanec Jiří Václavek: Nyní bychom hlasovali o pozměňovacím návrhu pod bodem A - návrh rozpočtového výboru. (Zpravodaj i ministr doporučují.)

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Rozhodneme v hlasování pořadové číslo 276, které jsem zahájila. Kdo je pro? Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 276 z přítomných 176 pro se vyslovilo 166, proti jeden. Návrh byl přijat. Budeme pokračovat dalším návrhem.

 

Poslanec Jiří Václavek: Pokračujeme pozměňovacím návrhem uvedeným pod bodem B1. (Obě stanoviska kladná.)

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Zahajuji hlasování pořadové číslo 277. Kdo je pro tento návrh? Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 277 z přítomných 176 pro bylo 169, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Jiří Václavek: Následující hlasování by se mělo týkat bodu C poslance Gongola. (Zpravodaj ani ministr nedoporučují.)

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Nemohu dát hlasovat, protože pan poslanec Kučera mi oznamuje, že má problémy s hlasovacím zařízením. Proto vás prosím o chvilku strpení pro nezbytnou kontrolu. Možná bude vhodné, když vás všechny odhlásím a poprosím, abyste se znovu zaregistrovali, abychom předešli možným zpochybněním.

Domnívám se, že můžeme přistoupit k hlasování o bodu C, jak nám byl přednesen panem zpravodajem. Připomenu pouze, že obě stanoviska byla záporná.

 

Rozhodneme v hlasování s pořadovým číslem 278, které zahajuji. Kdo je pro? Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 278 z přítomných 169 pro bylo 36, proti 127. Návrh nebyl přijat. Budeme pokračovat.

 

Poslanec Jiří Václavek: Následuje hlasování o přednesených legislativně technických úpravách. (Zpravodaj i ministr doporučují.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP