(16.00 hodin)
(pokračuje Zaorálek)

O slovo se hlásí pan poslanec Snítilý.

 

Poslanec Evžen Snítilý: Pane předsedo, jsem zde v této záležitosti asi poprvé. Hlasoval jsem ne, na sjetině mám ano, zpochybňuji proto hlasování.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Jak jsme slyšeli, pan poslanec Snítilý zpochybňuje toto hlasování. Budeme tedy hlasovat o návrhu na revokaci.

 

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro, přijmout návrh na revokaci tohoto usnesení, ať zdvihne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti tomuto návrhu?

V hlasování pořadové číslo 22 z přítomných 182 poslanců hlasovalo pro 145, proti 5. Návrh na zpochybnění hlasování byl přijat.

 

Budeme tedy znovu hlasovat o zařazení bodu Zpráva vlády o financování oprav motolské nemocnice jako bodu 204 programu.

 

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro zařazení tohoto bodu, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti zařazení tohoto bodu?

V hlasování pořadové číslo 23 z přítomných 182 poslanců hlasovalo pro 91, proti 20. Tento návrh přijat nebyl.

 

Prosím, abyste chvíli počkali, až proběhne kontrola hlasování.

Ptám se, zdali můžeme pokračovat. Nikdo nezpochybňuje toto hlasování, které můžeme uzavřít.

 

Dále je zde poslední návrh pana poslance Snítilého - stáhnout z našeho programu bod číslo 24. Budeme o tom hlasovat.

 

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro stažení bodu číslo 24 z programu dnešní schůze. Kdo je proti tomuto návrhu?

V hlasování pořadové číslo 24 z přítomných 181 poslanců hlasovalo pro 132, proti 8. Tento poslední návrh pana poslance Snítilého byl přijat.

 

Doufám, že jsme odhlasovali všechno, co bylo navrženo. Ještě se hlásí pan poslanec Tomíček.

 

Poslanec Rudolf Tomíček: Promiňte pane předsedo, já mám jenom spíš oznámení pro záznam - navrhoval jsem vyřazení a bylo odsouhlaseno vyřazení zákona o obalech, všechno bylo správně, ale já jsem mylně uvedl bod 55, a on je to bod 56. Omlouvám se všem kolegům, došlo jenom k omylu. Jde tedy o záznam, aby se vyškrtl ten správný bod.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Hlasovali jsme tedy o zákonu o obalech k bodu číslo 56. Je s tím souhlas, nikdo to nezpochybňuje.

 

Pokud nikdo nic nemá k tomuto hlasování, budeme hlasovat o celém návrhu pořadu 22. schůze Poslanecké sněmovny, jak byl písemně předložen a nyní upraven schválenými pozměňovacími návrhy.

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro, ať stiskne tlačítko a zdvihne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 25 z přítomných 182 poslanců hlasovalo pro 128, proti 34. Konstatuji, že pořad schůze byl schválen.

 

Nyní se hlásí předseda volební komise pan poslanec Hojda. Uděluji mu slovo.

 

Poslanec Pavel Hojda: Děkuji, pane předsedo. Vážená vládo, vážené kolegyně a kolegové, s ohledem na to, že jsme odsouhlasili nový bod - změnu v orgánech složení sněmovny, vyhlašuji termín na podávání návrhů do dvanácti hodin ve čtvrtek tento týden. Odpoledne zasedá volební komise, tak aby mohla tyto návrhy projednat.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Děkuji, pane předsedo. Není k tomu co dodat. Můžeme přistoupit k projednávání prvního bodu programu, jak jsme si ho právě schválili.

Sděluji, že se na první místo dostal bod

 

1.
Návrh zastupitelstva hlavního města Prahy na vydání zákona,
kterým se mění zákon č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání
(živnostenský zákon), ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 107/ - druhé čtení

 

Prosím, aby návrh za navrhovatele uvedl náměstek primátora hlavního města Prahy pan Rudolf Blažek, kterého mezi námi v této chvíli vítám. Prosím, pane náměstku.

 

Náměstek primátora hl. m. Prahy Rudolf Blažek: Vážený pane předsedo, vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, děkuji za udělení slova. K našemu návrhu bych chtěl uvést, že dnes před vás již podruhé předstupuji s návrhem hlavního města Prahy na schválení zákona, kterým se mění zákon 45/1991 Sb., o živnostenském podnikání, ve znění pozdějších předpisů.

Asi překvapím, ale nebudu zde zdůvodňovat jednotlivé části našeho návrhu, neboť po skutečně důkladném prostudování komplexního pozměňovacího návrhu, který navrhl hospodářský výbor Poslanecké sněmovny, jsme dospěli k závěru, že řeší problematiku oběhu zboží v příslušných provozovnách lépe a komplexněji. Proto jsem zde oprávněn se ztotožnit s uvedeným komplexním pozměňovacím návrhem a chtěl bych říci, že jsme pochopitelně rádi, že i díky námi uplatněné zákonodárné iniciativě hlavního města Prahy dojde v této oblasti, doufáme, k významnému posunu k lepšímu.

Já sám za sebe si dovolím doporučit vážené Poslanecké sněmovně přijetí tohoto komplexního pozměňovacího návrhu, neboť skutečně jde o závažný problém a jeho řešení nesnese opravdu odkladu, a my věříme, že přispěje ke snížení kriminality, a to nejen v hlavním městě Praze, ale i v celé České republice.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Děkuji, pane náměstku. Tento návrh jsme v prvním čtení přikázali k projednání hospodářskému výboru. Usnesení bylo rozdáno jako sněmovní tisk 107/2. Prosím, aby se slova ujal zpravodaj výboru pan poslanec Eduard Vávra.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP