(15.50 hodin)

Ministryně školství ČR Petra Buzková: Pane předsedo, omlouvám se, chtěla bych pouze pro stenozáznam říci, že v tomto hlasování jsem hlasovala "ne", a na sjetině mám "ano", nicméně hlasování nezpochybňuji.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Můžeme pokračovat. Chtěl bych se omluvit panu poslanci Vojířovi, protože si nyní uvědomuji, že jsem příliš šmahem vyřídil všechny jeho návrhy, a ne všechny jsou nehlasovatelné. Myslím si, že nám nic nebrání hlasovat o jeho návrhu na zařazení bodu "změny ve složení orgánů sněmovny", stejně jako o bodu "změny zasedacího pořádku". Tyto dva body bychom zařadili do bloku zpráv na začátek. Budeme hlasovat o zařazení těchto dvou bodů.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro zařazení těchto bodů, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 15 z přítomných 182 poslanců pro hlasovalo 181, proti nikdo. Tyto návrhy byly přijaty.

 

Další návrh, který tady mám k hlasování, je návrh pana poslance Miloslava Kučery, a to návrh zařadit bod č. 64 - to byl Královéhradecký kraj - na pátek 24. 10. jako první bod jednacího dne.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 16 z přítomných 182 poslanců pro hlasovalo 172, proti nikdo. Návrh poslance Kučery byl přijat.

 

Další byl návrh pana poslance Josefa Víchy. Prosím pana poslance Víchu o upřesnění.

 

Poslanec Josef Vícha: pane předsedo, já to zopakuji: Bod 62 - Návrh Moravskoslezského kraje na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 157/2000 Sb., o přechodu některých věcí, práv a závazků z majetku České republiky do majetku krajů, ve znění pozdějších předpisů, sněmovní tisk 437, prvé čtení, zařadit jako už nyní druhý bod na pátek 24. října jako pevný bod po královéhradeckém bodu.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Snad je to všem jasné. Budeme hlasovat o zařazení.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 17 z přítomných 182 poslanců pro hlasovalo 152, proti 3. Návrh pana poslance Víchy byl přijat.

 

Pak tu byl návrh paní poslankyně Aleny Páralové přeřadit bod 21 na zítřek jako první bod po poledni. Pravděpodobně budeme v té době projednávat rozpočet, takže po rozpočtu jako další bod.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, zařadit tento bod po rozpočtu, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 18 z přítomných 182 poslanců pro hlasovalo 171, proti nikdo. Návrh poslankyně Páralové byl přijat.

 

Zdá se mi, že i návrh pana poslance Martínka zařadit body 52 a 53 jako druhý a třetí bod ve středu dopoledne je v této chvíli příliš ambiciózní, protože ve středu dopoledne pravděpodobně ještě nebude prostor pro projednávání těchto bodů. Můžeme body 52 a 53 zařadit za bod, který jsme nyní odhlasovali paní poslankyni Páralové. Nelze? Prosím pana poslance Martínka, aby se k tomu vyjádřil, protože středa se mi zdá být plná.

 

Poslanec Radko Martínek: Pane předsedo, já jsem navrhoval jako druhý a třetí bod ve středu dopoledne. Tuším, že ve středu dopoledne jeden z kolegů navrhoval první bod a já navrhuji druhý a třetí bod dopoledne.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Dobře, budeme o tom takto hlasovat.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 19 z přítomných 181 poslanců pro hlasovalo 133, proti 2. Návrh byl přijat.

 

Nyní je tady návrh pana poslance Miloše Titze. Návrh zní: vyřadit bod 71.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro vyřazení tohoto bodu, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 20 z přítomných 181 poslanců pro hlasovalo 129, proti 48. Návrh pana poslance Miloše Titze byl přijat.

 

Další návrh předložil pan poslanec Bratský. Navrhoval jako bod 204 Zprávu vlády o financování oprav motolské nemocnice. Tak jsem si to zaznamenal. Je s tím souhlas?

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro zařazení tohoto bodu jako bodu 204, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 21 z přítomných 180 poslanců pro hlasovalo 91, proti 15. Tento návrh byl přijat.

 

Počkáme na kontrolu hlasování.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP