(13.00 hodin)

Poslanec Vlastimil Tlustý: Vážený pane místopředsedo, vážená vládo, vážený pane ministře, dámy a pánové, dovolte mi, abych poděkoval ministru vnitra za poskytnutí informace, o kterou jsem sice pětkrát, a to v klidu požádal, a jsem rád, že se jednání vrací do věcného tónu. Pan ministr odmítl přečíst záznam mého vystoupení. Já vás tím nebudu unavovat, ale kdybyste někdo pochybovali o tom, že jsem od počátku nic jiného než poskytnutí informací nepožadoval, tak si prosím nalezněte v mém vystoupení jeho obsah.

Za další. Pane ministře, nikdo tady nebojuje o žádnou moc, nikdo se o žádnou moc nebojí, jak se zdá, s jedinou výjimkou, a to jste vy. Nemějte za zlé lidem, že se obracejí na pana kolegu Klase. Já v tom nevidím nic špatného. Dokonce si myslím, že tím vyjadřují důvěru vůči tomuto poslanci. Nemějte za zlé poslanci, který je osloven lidmi, kteří jsou vyděšeni ze své situace, že se ptají jeho prostřednictvím právě v této Poslanecké sněmovně.

Domnívám se, že kdyby byla ochota ke spolupráci a dialogu, který tady opakovaně nabízíme, že dnešní průběh řešení této kauzy mohl vypadat formálně úplně jinak, byť věcně by se to asi příliš nelišilo.

Děkuji za pochopení. (Potlesk poslanců ODS.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Slova se opět ujme místopředseda vlády a ministr vnitra Stanislav Gross.

 

Místopředseda vlády a ministr vnitra ČR Stanislav Gross: Vážený pane místopředsedo, kolegyně a kolegové, omlouvám se. Jsem rád, že se věc vrací skutečně do klidné roviny. Ale neslyšel jsem vyjádření pana poslance Tlustého k tomu, že jsem ho vyzval, aby se omluvil. (Poslanec Vlastimil Tlustý z místa: Nemám za co.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: To byla poslední věta, která zazněla před polední přestávkou, která bude trvat do 14.30 hodin, a to z toho důvodu, že mě o prodloužení přestávky požádala řada poslanců, z nichž někteří se strkají a derou k mikrofonu. Do 14.30 hodin je přestávka.

 

(Jednání přerušeno ve 13.01 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP