Začátek schůze Poslanecké sněmovny
22. července 2003 ve 14.06 hodin

Přítomno: 200 poslanců

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Dámy a pánové, vážené poslankyně, vážení poslanci, dovolte mi zahájit 19. schůzi Poslanecké sněmovny a přivítat vás na dnešním jednání. Tuto schůzi jsem svolal podle § 51 odst. 4 našeho jednacího řádu na základě žádosti, kterou jsem obdržel od 62 poslanců. Pozvánka vám byla rozeslána v pondělí 14. července t. r.

Já vás nyní prosím, abyste se přihlásili svými identifikačními kartami, eventuálně mi sdělili, kdo žádá o vydání karty náhradní.

Prosím, abyste se uklidnili. Přistoupíme k určení ověřovatelů této schůze. Navrhuji, abychom určili paní poslankyni Jarmilu Boháčkovou a paní poslankyni Ludmilu Brynychovou. Ptám se, jestli má někdo jiný návrh. (Nikdo se nehlásil.) Pokud ne, budeme hlasovat.

 

Zahajuji hlasování a ptám se, kdo je pro tyto dvě poslankyně jako ověřovatelky naší schůze, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 1 z přítomných 152 poslanců hlasovalo pro návrh 136, proti nikdo, návrh byl přijat. Konstatuji, že jsme ověřovatelkami 19. schůze Poslanecké sněmovny určili paní poslankyni Jarmilu Boháčkovou a paní poslankyni Ludmilu Brynychovou.

 

Náhradní kartu č. 20 má pan poslanec Kalousek.

V této chvíli zde nemám žádné omluvy ani žádosti o omluvy. Prosím o klid. (Zvoní.)

Pan poslanec Dub má náhradní kartu č. 12.

Nyní bychom měli rozhodnout o pořadu 19. schůze.

Ještě pan poslanec Maštálka má náhradní kartu č. 21 a opakuji, že pan poslanec Sýkora má náhradní kartu č. 1 a pan ministr Gross má náhradní kartu č. 22. Pan poslanec Ostrý má náhradní kartu č. 17 a pan poslanec Skopal má náhradní kartu č. 23. To je vše.

Prosím o klid, abychom mohli rozhodnout o pořadu 19. schůze. Návrh pořadu je součástí pozvánky a já připomínám, že podle § 54 odst. 7 o jednacím řádu rozhodne sněmovna pouze o pořadu obsaženém v žádosti. Opakuji, že nelze navrhnout změnu nebo doplnění pořadu. Rovněž nelze rozšiřovat schválený pořad.

 

Budeme tedy hlasovat o návrhu pořadu 19. schůze Poslanecké sněmovny.

Ještě se hlásí o slovo pan poslanec Janeček.

 

Poslanec Josef Janeček: Vážený pane předsedo, na našem klubu probíhá ještě velmi rozsáhlá diskuse týkající se návrhů těchto zákonů, která bohužel do těchto vteřin neproběhla, a proto bych prosil o desetiminutovou přestávku pro klub.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Vyhlašuji tedy desetiminutovou přestávku pro klub - sejdeme se ve 14.20 hodin.

Ještě sděluji, že pan poslanec Vávra má náhradní kartu č. 24 a paní poslankyně Dundáčková má náhradní kartu č. 25.

Sněmovna bude tedy pokračovat ve 14.20.

 

(Jednání přerušeno ve 14.10 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP