(11.00 hodin)

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s tímto návrhem, prosím, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

V hlasování pořadové číslo 262 z přítomných 177 poslanců 157 hlasovalo pro návrh, proti jeden. I tento návrh byl přijat.

 

Prosím.

 

Poslanec Tomáš Kladívko: Nyní rozhodneme o pozměňovacím návrhu A3. Doporučuji. (Ministr: Také spíše doporučuji.)

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji. Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s tímto návrhem, prosím, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

V hlasování pořadové číslo 263 z přítomných 177 poslanců 154 hlasovalo pro návrh, proti 2. Tento návrh byl také přijat.

 

Prosím, pokračujte.

 

Poslanec Tomáš Kladívko: Dále rozhodneme o pozměňovacím návrhu A4.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Prosím stanoviska. (Ministr: Spíše doporučuji. Zpravodaj: Rovněž doporučuji.) Děkuji.

 

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s tímto pozměňovacím návrhem, prosím, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

V hlasování pořadové číslo 264 z přítomných 177 poslanců 161 hlasovalo pro návrh, proti nikdo. Tento návrh byl také přijat.

 

Prosím, pokračujte, pane zpravodaji.

 

Poslanec Tomáš Kladívko: Nyní rozhodneme o pozměňovacím návrhu A5. Doporučuji. (Ministr: Spíše nedoporučuji, je řešeno jinde.)

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji. Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s tímto návrhem, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

V hlasování pořadové číslo 265 z přítomných 177 poslanců 69 hlasovalo pro návrh, proti návrhu hlasovalo 91 poslanců. Tento návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Tomáš Kladívko: Nyní rozhodneme o pozměňovacím návrhu pod písmenem B1.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Stanoviska? (Ministr: Doporučuji. Zpravodaj: Rovněž doporučuji.)

 

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí, prosím, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

V hlasování pořadové číslo 266 z přítomných 177 poslanců 161 hlasovalo pro návrh, proti jeden poslanec. Návrh byl přijat.

 

Prosím, pokračujte.

 

Poslanec Tomáš Kladívko: Nyní rozhodneme o pozměňovacím návrhu B2.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Stanoviska? (Ministr i zpravodaj doporučují.)

 

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s tímto návrhem, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

V hlasování pořadové číslo 267 z přítomných 177 poslanců pro návrh hlasovalo 167, proti nikdo. I tento návrh byl přijat.

 

Poslanec Tomáš Kladívko: Posledním pozměňovacím návrhem je návrh pod písmenem C.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Stanoviska? (Obě doporučující.)

 

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s tímto návrhem, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

V hlasování pořadové číslo 268 z přítomných 177 poslanců 167 poslanců hlasovalo pro návrh, proti nikdo. Tento návrh byl přijat.

 

Poslanec Tomáš Kladívko: Nyní můžeme přistoupit k hlasování o zákoně jako o celku.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji. Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona o změně zákonů souvisejících s přijetím zákona o služebním poměru příslušníků bezpečnostních sborů, podle sněmovního tisku 257, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s tímto návrhem usnesení, prosím, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

V hlasování pořadové číslo 269 z přítomných 177 poslanců 151 hlasovalo pro návrh, proti 2. Návrh byl přijat. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Děkuji panu ministrovi, panu zpravodaji.

Pan ministr se hlásí o slovo. Prosím, pane ministře, máte slovo.

 

Místopředseda vlády a ministr vnitra ČR Stanislav Gross: Vážená paní místopředsedkyně, paní poslankyně, páni poslanci, já bych chtěl na závěr toho maratonu poděkovat všem, kteří se podíleli na přípravě tohoto návrhu a umožnili jeho schválení, protože si myslím, že tím tato Poslanecká sněmovna vytvořila dobrý základ pro práci bezpečnostních sborů, pro práci, která bude na úrovni moderních bezpečnostních sborů v Evropě, a samozřejmě i současně s tím zvýšení nároků na příslušníky jednotlivých sborů jak ode mne, případně od jiných zodpovědných členů vlády, tak i od samotné veřejnosti, protože ten vztah musí být oboustranný. A já chci tuto sněmovnu ujistit, že té druhé strany mince jsem si vědom a budu dělat všechno pro to, aby práce těchto sborů byla ku prospěchu a hlavně ku spokojenosti občanů tohoto státu.

Děkuji všem. (Potlesk.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP