(Místopředseda PSP Ivan Langer: Vážené kolegyně a kolegové, ještě neuplynula devátá hodina, nicméně byl jsem požádán o to, abychom z důvodu přípravy hlasování, neboť se budeme zabývat návrhem zákonů ve třetím čtení, posunuli začátek dnešní schůze na 9.15 hodin, takže tímto avizuji, že budeme začínat v 9.15 hodin.)

 

Pokračování schůze Poslanecké sněmovny
2. července 2003 v 9.15 hodin

Přítomno: 178 poslanců

 

Vážené kolegyně a kolegové, přeji hezké dopoledne, vítám vás na šestém jednacím dni 18. schůze Poslanecké sněmovny.

Prosím, abyste se všichni přihlásili identifikačními kartami a podobně jako pan poslanec Eduard Vávra mi případně nahlásili náhradní karty, které vám byly vydány. V případě pana poslance Vávry je to náhradní karta č. 5.

Sděluji, že o omluvení své neúčasti na dnešním jednání požádali tito poslanci: Lubomír Zaorálek v čase 9.30 až 11 hodin z důvodu otevření Svatováclavské kaple, Martin Kocourek - nemocniční léčení, Miloš Kužvart ze zdravotních důvodů, Eva Nováková z vážných zdravotních důvodů, Hana Šedivá ze zdravotních důvodů, Kateřina Konečná a Jiří Maštálka z důvodu zasedání Evropského parlamentu ve Štrasburku a kolegové Vilém Holáň, Libor Rouček, Pavel Svoboda a Vladimír Laštůvka jako pozorovatelé Evropského parlamentu.

Z vlády se taktéž v hodině od 9.30 do 11 hodin omlouvá pan premiér Špidla z důvodu otevření Svatováclavské kaple a v odpoledních hodinách z důvodu přijetí premiéra spolkové země Porýní-Falcko. Od 12.00 se omlouvá pan ministr obrany Kostelka z důvodu plánované služební cesty do Tábora a pan ministr Pavel Rychetský, a to kvůli pracovnímu jednání mimo Prahu.

Pro vaši informaci sděluji, že dnes dopoledne se budeme zabývat blokem třetích čtení návrhů zákonů s tím, že jako první dva body byly pevně zařazeny body 73, 74 a následovat budou třetí čtení v normálním pořadí. Připomínám, že jako první bod odpoledne jsme zařadili body 85, 86 a bod 19.

Ještě jednou opakuji - budeme se zabývat třetími čtení. Nejprve tedy body 73, 74, pak 75, 76, 77, 80.

Na úvod dnešního jednání požádal o možnost přednést procedurální návrh pan kolega Šeich. Prosím.

 

Poslanec David Šeich: Vážený pane předsedo, dámy a pánové, dovolte mi vznést procedurální návrh k dnešnímu pořadu schůze, a to takový, aby bod 83 pořadu této schůze, tj. vládní návrh na zapojení kontingentu Armády České republiky do souboru mezinárodních opatření ke stabilizaci bezpečnostní situace a pro poskytování humanitární pomoci a obnovu Irácké republiky, sněmovní tisk 368, aby tento bod byl projednán nejdříve v úterý 8. července v 15.30 hodin. Zdůvodnění tohoto návrhu je to, že organizační výbor přikázal tento tisk k projednání také zahraničnímu výboru a ten tento tisk bude projednávat na svém jednání 8. července ve 13 hodin.

Čili zařazení bodu 83 pořadu této schůze na nejdříve v úterý 15.30 hodin, tak aby tento návrh mohl být projednán zahraničním výborem.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Dobře, děkuji, pane kolego.

 

Zahájil jsem hlasování s pořadovým číslem 192. Ptám se, kdo souhlasí s tímto návrhem. Kdo je proti?

Z přítomných 148 pro návrh 104, proti 6. Konstatuji, že s návrhem byl vysloven souhlas.

 

Vážené kolegyně a kolegové, tak jak jsem již avizoval, začneme s projednáváním bodu

 

73.
Vládní návrh zákona o služebním poměru příslušníků bezpečnostních sborů
/sněmovní tisk 256/ - třetí čtení

 

Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujal místopředseda vlády a ministr vnitra Stanislav Gross a zpravodaj výboru pro obranu a bezpečnost pan kolega Tomáš Kladívko. Pozměňovací návrhy jsou uvedeny ve sněmovním tisku 256/3.

A otevírám rozpravu v rámci třetího čtení, do které se hlásím.

 

Vážené kolegyně a kolegové, dovolte mi, abych v rámci třetího čtení přednesl legislativně technickou úpravu svého pozměňovacího návrhu pod písmenem E4 týkajícího se nového § 129a.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP