(18.40 hodin)
(pokračuje Kasal)

Dalším bodem našeho programu je

 

68.
Vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 102/2001 Sb., o obecné bezpečnosti
výrobků a o změně některých zákonů (zákon o obecné bezpečnosti výrobků), ve znění
zákona č. 146/2002 Sb., zákon č. 22/1997 Sb., o technických požadavcích na výrobky
a o změně a doplnění některých dalších zákonů, ve znění pozdějších předpisů,
a zákon č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 252/ - třetí čtení

 

Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujal pan ministr průmyslu a obchodu pan Milan Urban a zpravodaj hospodářského výboru pan Karel Vymětal. Pozměňovací návrhy máme uvedeny ve sněmovním tisku 252/3.

Otevírám rozpravu. Přihlášky do rozpravy nemám, takže rozpravu končím.

Pan ministr si nepřeje vystoupit. Dávám prostor k závěrečnému slovu panu poslanci Karlu Vymětalovi.

 

Poslanec Karel Vymětal: Děkuji, pane místopředsedo. Dámy a pánové, dovolte, abych navrhl proceduru, která je trochu komplikovaná. Pozměňovacích návrhů je také hodně. Pokud nebudou námitky, navrhuji tedy tuto proceduru. Hlasovali bychom o celém A, všech pozměňovacích návrzích hospodářského výboru a v dalším kroku bychom hlasovali o bodu B1 a B2, čímž bychom se se vším vyřídili. Vzájemně nejsou v rozporu.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Dámy a pánové, kdo má připomínky k proceduře, jak ji navrhl pan zpravodaj Karel Vymětal? Pokud nejsou připomínky, budeme postupovat podle návrhu, který zde zazněl.

Budeme tedy hlasovat o celém A, tedy o pozměňovacích návrzích, které jsou obsaženy v usnesení hospodářského výboru. Ptám se na názor pana ministra. (Pozitivní.) A pana zpravodaje. (Také doporučuji.)

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 188 a ptám se, kdo souhlasí s názorem hospodářského výboru, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Děkuji. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 178 přítomných bylo pro 160, proti byli 3.

 

Budeme se nyní věnovat návrhu pod písmenem B1. Prosím o stanovisko pana ministra. (Negativní.) A zpravodaje. (Nedoporučuji.)

 

Rozhodneme hlasováním pořadové číslo 189. Kdo souhlasí s tímto návrhem, ať zdvihne ruku a stiskne tlačítko. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 178 hlasujících bylo pro 59, proti 104. Tento návrh nebyl přijat.

 

Poslední pozměňovací návrh, kterému se budeme věnovat, je uveden pod písmenem B2. Stanovisko pana ministra. (Negativní.) A pana zpravodaje. (Nedoporučuji.)

 

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 190 a ptám se, kdo s návrhem uvedeným pod písmenem B2 souhlasí, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Hlasování skončilo. Ze 178 hlasujících bylo pro 55, proti 112, takže tento návrh nebyl přijat.

 

Shodneme se na tom, že jsme vyčerpali všechny pozměňovací návrhy, které byly připraveny v rámci druhého čtení a jednání výboru, a že tedy mohu přečíst text závěrečného usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 102/2001 Sb., o obecné bezpečnosti výrobků a o změně některých zákonů (zákon o obecné bezpečnosti výrobků), ve znění zákona č. 146/2002 Sb., zákon č. 22/1997 Sb., o technických požadavcích na výrobky a o změně a doplnění některých dalších zákonů, ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele, ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku 252, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Zahájil jsem hlasování, které má pořadové číslo 191, a ptám se, kdo souhlasí. Děkuji. Kdo je proti tomuto návrhu? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 178 hlasujících bylo pro 128, 7 bylo proti. Tento návrh byl přijat.

 

Děkuji panu ministru Milanu Urbanovi, panu zpravodaji Karlu Vymětalovi a končím projednávání tohoto zákona ve třetím čtení.

 

Konstatuji, že to byl poslední bod, kterému jsme se dnes odpoledne věnovali. Těším se, že se sejdeme opět zítra v 9 hodin a budeme pokračovat ve schváleném pořadu naší schůze. Přeji vám hezký večer.

 

(Jednání skončilo v 18.48 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP