(16.50 hodin)

Místopředseda PSP Jan Kasal: Já vám děkuji, pane ministře. Dávám slovo zpravodaji panu poslanci Zdeňku Koudelkovi.

 

Poslanec Zdeněk Koudelka: Vážená sněmovno, i zde ústavně právní výbor doporučil sněmovně, aby nepřijala uvedený návrh zákona.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji. Otevírám obecnou rozpravu. Pan ministr avizoval, že v obecné rozpravě…

Hlásí se pan poslanec Tomáš Kvapil. Takže jako první v obecné rozpravě bude hovořit pan poslanec Tomáš Kvapil.

 

Poslanec Tomáš Kvapil: Vážený pane předsedající, vážená vládo, kolegyně a kolegové, máte také záznam k tomuto sněmovnímu tisku o průběhu projednávání ve výboru pro veřejnou správu. Já bych jenom zde na mikrofon chtěl říct, že výbor pro veřejnou správu původně chtěl navrhnout, nebo bylo hlasováno usnesení, aby byl tento tisk vrácen výborům k novému projednání. Toto usnesení neprošlo, ale neprošlo pak ani žádné jiné. Náš výbor se tímto tiskem detailně nezabýval, protože vycházel z toho, že gesční výbor ústavně právní přijal zamítavé stanovisko k tomuto tisku. Přesto se domníváme, že by měl být znovu projednán.

Proto dávám v tuto chvíli návrh, aby tento sněmovní tisk, správní řád, a samozřejmě i ten druhý sněmovní tisk, kterým se mění zákony související s tímto správním řádem, aby byl vrácen výborům k novému projednání. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Já vám děkuji, pane poslanče. Další přihlášky do obecné rozpravy nemám, takže obecné rozpravy končím - přesněji řečeno obecnou rozpravu k oběma předlohám.

 

O návrhu pana poslance Tomáše Kvapila rozhodneme v hlasování pořadové číslo 33, které jsem zahájil. Kdo souhlasí s tím, aby sněmovní tisk 201 byl vrácen výborům k novému projednání, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 146 přítomných bylo pro 81, proti 5. Tento návrh byl vrácen výboru k novému projednání.

 

Nyní podrobíme hlasování druhou předlohu se sněmovním číslem 202. Kdo souhlasí, aby i tento tisk byl vrácen výboru k novému projednání, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano" v hlasování pořadové číslo 34, které jsem zahájil. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 148 přítomných bylo 88 pro, 9 proti. I tento návrh pana poslance Kvapila jsme přijali.

 

Já děkuji panu ministru vnitra a panu zpravodaji za jejich účast při projednávání těchto dvou předloh.

 

Přistoupíme k projednávání k dalšího návrhu, kterým je

 

13.
Vládní návrh zákona o služebním poměru příslušníků bezpečnostních sborů
/sněmovní tisk 256/

 

Nacházíme se ve druhém čtení. Z pověření vlády tento tisk uvede místopředseda vlády a ministr vnitra pan Stanislav Gross.

Ale ještě předtím jsem zahlédl vztyčenou ruku předsedy klubu ČSSD pana poslance Petra Ibla, kterému dávám slovo.

 

Poslanec Petr Ibl: Děkuji. Vážený pane předsedající, omlouvám se za svoji myšlenkovou nepřítomnost, protože mě vyrušil jeden z našich poslanců, tak jsem s ním hovořil. Chtěl jsem před zahájením tohoto bodu navrhnout, aby body pod číslem 19 a 20, což jsou související, aby byly přesunuty na zítřejší den první bod po polední pauze.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Čili bod 19 a 20. (Poslanec Ibl: Oba souvisejí.) Podle schváleného pořadu schůze nikolivěk, protože bod 19 je vládní návrh zákona o státním rozpočtu a bod 20 je vládní návrh zákona o Bezpečnostní informační službě.

 

Poslanec Petr Ibl: Pardon. Já mám teda ten starej program. Je to zákon o služebním poměru, tisk 256 a tisk 257.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Dobře. Takže to jsou body, které jsou podle schváleného pořadu schůze pod… Já se obávám, že mají pravdu ti, kteří říkají, že jsem tento bod zahájil a že je obtížno v tuto chvíli jakkoliv s ním manipulovat, rozhodně nelze přeřadit teď jen tak. Takže opravdu ta vaše nepozornost asi znamená, že v tuto chvíli nezbývá nic jiného, než dát slovo panu ministru vnitra, který hovořit nemusí samozřejmě, panu zpravodaji, kterým je pan poslanec Kladívko, a v zastoupení ho nahradí pan poslanec Jan Vidím.

 

Poslanec Jan Vidím: Vážený pane předsedající, dámy a pánové, návrh pana kolegy Ibla velmi velmi pléduji a žádám sněmovnu, aby skutečně jak služební zákon, tak zákon s ním související, aby byly přeloženy na zítřek jako prvé dva body odpoledního jednání sněmovny. Jedná se o velmi komplikovanou materii a v tomto okamžiku ještě probíhají konzultace na Ministerstvu vnitra. Děkuji.

Z formálního důvodu je zřejmě nezbytné, abych podal návrh na přerušení tohoto jednání a odročení do zítřejší 14. hodiny.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Čili návrh poslance Jana Vidíma jsme všichni slyšeli. Já o něm dám bezprostředně hlasovat poté, co vás sezvu, odhlásím, poprosím o novou registraci.

 

Kdo, dámy a pánové, souhlasí s návrhem pana poslance Vidíma na odročení projednávání tisku 256 do zítřka, kdy by tento bod byl projednáván jako první odpolední bod?

Kdo souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano" v hlasování pořadové číslo 35, které jsem zahájil. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 141 hlasujících bylo pro 107, proti 21.

 

V dalším hlasování rozhodneme o tom, že sněmovní tisk 257, což je onen související zákon, který byl avizován, bude projednáván zítra jako druhý odpolední bod.

Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 36. Kdo s tímto návrhem souhlasí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo. Ze 149 hlasujících bylo pro 125, proti 5. I tento návrh byl přijat.

 

Dámy a pánové, je na nás, abychom se vyrovnali s dalším bodem pořadu, kterým je

 

16.
Návrh poslanců Zdeňka Koudelky, Pavla Němce, Miloslava Výborného
a dalších na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 120/2001 Sb.,
o soudních exekutorech a exekuční činnosti (exekuční řád)
/sněmovní tisk 234/ - druhé čtení

 

Jsme ve druhém čtení a prosím pana poslance Zdeňka Koudelku, aby návrh za navrhovatele uvedl.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP