(14.10 hodin)
(pokračuje Zaorálek)

Dále se na mě obrátil pan poslanec Kužvart, aby body 10, 15 a 21 návrhu pořadu nebyly projednávány v tomto týdnu. Navrhuji proto, abychom se k jejich případnému pevnému zařazení vrátili v úvodu příštího týdne.

O zařazení bodu 4 návrhu pořadu na středu 25. června jako prvního bodu odpoledne požádal předseda výboru pro vědu vzdělání, mládež a tělovýchovu poslanec Walter Bartoš.

To je z mé strany vše a prosím, abyste se nyní přihlásili vy. Mám zde již písemné přihlášky. Jako první se o slovo přihlásil předseda volební komise pan poslanec Pavel Hojda, kterého jsem již dříve žádal o vystoupení. Dále je v pořadí přihlášena paní poslankyně Zuzka Rujbrová.

Prosím vás o klid (předseda zvoní). Prosím vás o klid, žádám, abyste věnovali pozornost panu předsedovi Hojdovi.

 

Poslanec Josef Hojdar: Děkuji, pane předsedo. Vážená vládo, dámy a pánové, v souladu s požadavky poslaneckých klubů, aby lhůty na podávání návrhů byly vyhlašovány vždy až do úterý, kdy před zahájením schůze jednají poslanecké kluby, vyhlásil jsem mimo jiné i lhůtu na podávání návrhů na změny ve složení orgánů Poslanecké sněmovny, a to na dnešní den do 14.00 hodin. Podle jednacího řádu se návrhy na členy orgánů Poslanecké sněmovny předkládají volební komisi nejpozději 24 hodin přede dnem volby, což zdůrazňuji. Znamená to tedy, že bod č. 1 návrhu pořadu, to je změny v orgánech Poslanecké sněmovny, může být projednán nejdříve ve čtvrtek 26. června. Týž den je možné projednat také body 99, 100, 101 a 106.

Navrhuji proto pevně zařadit body č. 1, tj. změny v orgánech Poslanecké sněmovny, č. 99, tj. volba člena kontrolní rady Grantové agentury, bod č. 100 - volba člena Nejvyššího kontrolního úřadu, č. 101 - volba členů Rady Státního fondu kultury a bod č. 106 - volba členů vyšetřovací komise Diag Human, zařadit pevně na čtvrtek 26. června ve 12.30 hodin. Ostatní volební body projednat až v úterý 8. července. A proto navrhuji pevně zařadit bod č. 102 - volba člena dozorčí rady České konsolidační agentury, bod č. 103 - volba člena Rady ČTK, bod č. 104 - volba člena správní rady Ústřední pojišťovny Všeobecné zdravotní pojišťovny a bod č. 105 - volba členů Rady pro rozhlasové a televizní vysílání na tentýž den, tj. na 8. července, v úterý v 18.00 hodin. V tomto termínu by proběhla i případná druhá kola volby členů Nejvyššího kontrolního úřadu, členů Rady Státního fondu kultury, jejíž první kolo navrhuji, aby proběhlo ve čtvrtek 26. června ve 12.30 hodin.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Děkuji, pane předsedo. Prosím, kdybyste mi dal písemný záznam, abych si zkontroloval, zdali jsem si to dobře zapsal.

Zároveň bych chtěl upřesnit, že jsem před chvílí ve svém vystoupení navrhl zařadit písemné interpelace na čtvrtek 10. července, to je ale až třetí týden, zatímco dohoda byla na druhém týdnu. Proto se omlouvám, zde se vloudila chyba, takže písemné interpelace jsme se dohodli zařadit na čtvrtek 3. července na druhý týden. Opravuji to tedy, zde se vloudila chyba do zápisu. Myslím ale, že je to nyní jasné - aby byly písemné interpelace ve druhém týdnu ve čtvrtek.

Děkuji panu poslanci Hojdovi a prosím paní poslankyni Rujbrovou, aby se ujala slova.

 

Poslankyně Zuzka Rujbrová: Děkuji, pane předsedo. Navrhovala bych, aby bod č. 18, poslanecký tisk 254, kterým je vládní návrh zákona, kterým se mění zákon č. 40 z roku 1993 o nabývání a pozbývání státního občanství České republiky, byl zařazen na pevný termín, a sice pátek 26. 6. jako prvý bod, pokud nejsou další body na tento termín zařazeny, s tím, že petiční výbor, který je garančním výborem, v této chvíli ještě návrh zákona nedoprojednal, ale předpokládám, že se tak stane zítra, takže v pátek už by mohl být tento tisk předmětem jednání sněmovny.

Můj druhý návrh směřuje k upřesnění návrhu, který jste zde přednesl, pane předsedo. Šlo o žádost pana kolegy Kužvarta o přeřazení bodu č. 15 z tohoto týdne jednání sněmovny, kdy upřesňuji po dohodě s kolegou Kužvartem jeho žádost a navrhuji, aby tento bod byl zařazen na čtvrtek 3. 7. po odpovědích na písemné interpelace.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Děkuji paní poslankyni Rujbrové. Dále se přihlásil do rozpravy pan poslanec Vilém Holáň a potom se ujme slova pan poslanec Janeček.

 

Poslanec Vilém Holáň: Vážený pane předsedo, kolegyně a kolegové, žádám a navrhuji, abychom stanovili pevný termín pro projednání návrhu ratifikace, protokolů o přístupu sedmi zemí k Severoatlantické smlouvě, a sice na pátek 27. 6. jako první, eventuálně druhý bod, pokud jsou již body obsazeny.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP