(Jednání pokračovalo ve 12.07 hodin.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Dámy a pánové, věřím, že jednání poslaneckých klubů skončila, takže vás všechny zvu zpět do jednací síně. Připomínám, že se věnujeme vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon o rozhlasových a televizních poplatcích. Připomínám, že skončila rozprava. V průběhu mezi několika částmi rozpravy jsme vyposlechli závěrečné slovo navrhovatele i zpravodajky. Připomínám, že v rozpravě zazněly návrhy na vrácení navrhovateli k dopracování i návrh na zamítnutí.

Všechny vás odhlásím, poprosím na vaši žádost o novou registraci. Ve 12.10 začnu s hlasováním.

Věřím, že všichni, kteří chtějí hlasovat, jsou již ve sněmovní síni přítomni.

Náhradní karta pana poslanec Stanislava Grosse bude mít číslo 17.

Panu poslanci Vymětalovi sděluji, že jsem provedl odhlášení asi před sedmnácti a půl vteřinami. Pokud trvá na tom, že by to mělo být znovu, tak rád vyhovím, ale myslím, že je to zbytečné. Rozhodně to bylo po přestávce. - Tak jsme se dohodli.

 

Paní a pánové, v hlasování, které má pořadové číslo 69 rozhodneme o návrhu pana poslance Plevy vrátit předložený návrh navrhovateli k dopracování. Hlasování jsem zahájil. Ptám se, kdo s tímto návrhem souhlasí. Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování skončilo. Ze 196 přítomných bylo pro 96, proti 95. Takže tento návrh nebyl přijat.

 

V dalším hlasování rozhodneme o návrhu paní poslankyně Dostálové na zamítnutí předloženého návrhu. Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 70. Kdo souhlasí s návrhem na zamítnutí, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko "ano". Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování skončilo. Ze 196 přítomných bylo pro 96, proti 96. Návrh nebyl přijat.

 

Takže můžeme přistoupit k další části, to je přikázání návrhu k projednání výborům. Organizační výbor navrhuje k projednání tento materiál výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu a stálé komisi Poslanecké sněmovny pro sdělovací prostředky. Jsou nějaké jiné další návrhy? Nejsou.

 

Nejsou-li námitky, rozhodneme o návrhu organizačního výboru v jednom hlasování, která má pořadové číslo 71. Kdo souhlasí, abychom přikázali tento návrh odbornému výboru a stálé komisi pro sdělovací prostředky, ať zvedne ruku a stiskne tlačítko. Kdo je proti?

Hlasování skončilo. Ze 196 přítomných bylo 160 pro a nikdo proti.

 

Takže jsme přikázali tento materiál jak výboru, tak komisi. Konstatuji, že jsme ukončili prvé čtení tohoto vládního návrhu.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP