(19.10 hodin)

Poslanec Miloš Kužvart: Děkuji. Pozměňovací návrh, který si dovoluji vážené sněmovně předložit, je, že za § 5 se vkládá nový § 5a), který včetně nadpisu a poznámek pod čarou č. 1 a 2 zní:

§ 5a) Převod na ekologického podnikatele:

Na základě písemné žádosti Pozemkový fond bezúplatně převede ekologickému podnikateli (poznámka pod čarou 1), pokud je osobou uvedenou v § 7 odst. 1 a převodu nebrání právo třetí osoby, zemědělské pozemky, na nichž prokazatelně a nepřetržitě ekologicky hospodaří podle zákona o ekologickém zemědělství (poznámka 2) po dobu nejméně pěti let.

Nyní zmíněné dvě poznámky pod čarou.

První: Paragraf 3 e) zákona č. 242/2000 Sb., o ekologickém zemědělství a o změně zákona č. 368/1992 Sb., o správních poplatcích, ve znění pozdějších předpisů, ve znění zákona č. 320/2002 Sb., o změně a zrušení některých zákonů v souvislosti s ukončením činnosti okresních úřadů.

Poznámka pod čarou 2: Zákon č. 242/2000 Sb., o ekologickém zemědělství.

Vážená sněmovno, doufám, že tento pozměňovací návrh, který bude konkrétní podporou ekologického zemědělství, nalezne ve třetím čtení podporu. Děkuji za pozornost.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji panu poslanci Miloši Kužvartovi. Hovořit bude paní poslankyně Zdeňka Horníková.

 

Poslankyně Zdeňka Horníková: Vážený pane předsedající, dámy a pánové, můj pozměňovací návrh se bude týkat a vztahovat k návrhu, který zde přednesl pan poslanec Zgarba. Týká se § 7 odst. 7, kdy navrhuji změnit číslovku 700 ha na 200 ha. Děkuji.

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Děkuji paní poslankyni Horníkové.

Další přihlášky do rozpravy nejsou, takže podrobnou rozpravu končím. Končím druhé čtení tohoto návrhu zákona a končím také dnešní jednání Poslanecké sněmovny.

Přeji vám hezký večer.

 

(Jednání ukončeno v 19.12 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP