Pokračování schůze Poslanecké sněmovny
29. dubna 2003 ve 14.05 hodin

Přítomno: 196 poslanců

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Vážené poslankyně a poslanci, vážení přítomní členové vlády, milí hosté, dovolte, abych zahájil přerušené jednání 15. schůze Poslanecké sněmovny a přivítal vás.

Nejdříve vás žádám, abyste se přihlásili svými identifikačními kartami. O vydání náhradní karty mě požádal pan poslanec Pospíšil - náhradní karta č. 4, paní poslankyně Nedvědová mi sdělila, že má náhradní kartu č. 5, pan poslanec Mencl má náhradní kartu č. 1, pan ministr Sobotka má náhradní kartu č. 7 a pan poslanec Vidím má náhradní kartu č. 8.

Sděluji, že o omluvení své neúčasti na dnešním jednání požádali tito poslanci: Miroslav Grebeníček - ze zdravotních důvodů na 29. a 30. dubna, pan poslanec Grůza na stejné dny z rodinných důvodů, pan poslanec Jan Kavan je do konce dubna v USA a paní poslankyně Eva Nováková se na tyto dva dny omlouvá z důvodu hospitalizace.

Z vlády se omlouvá paní ministryně Marie Součková a pan ministr Milan Šimonovský.

Paní poslankyně Milada Emmerová má náhradní kartu č. 9.

Rád bych vám ještě připomenul, že tato schůze byla svolána podle § 51 odst. 4 našeho jednacího řádu a že tedy nelze navrhnout žádnou změnu ani žádné doplnění jejího pořadu. Rovněž tak nelze nijak rozšiřovat schválený program této schůze.

Vážené dámy a pánové, všichni víte, že 23. dubna se pan Jiří Rusnok vzdal poslaneckého mandátu.

Prosím o klid, dopřejte sluchu mému sdělení, že nový poslanec pan Robin Böhnisch je přítomen.

 

Slib poslance

 

Chtěl bych požádat nejdříve předsedkyní mandátového a imunitního výboru paní poslankyni Evu Dundáčkovou, aby nás seznámila s kroky, které tento výbor učinil, představila nám nového poslance a poté přečetla ústavou předepsaný slib, který nový poslanec složí do mých rukou. Prosím, paní předsedkyně, máte slovo. Vás ještě jednou žádám, abyste paní předsedkyni poslouchali.

 

Poslankyně Eva Dundáčková: Vážený pane předsedo, vážení členové vlády, paní poslankyně a páni poslanci, dne 23. dubna 2003 zanikl mandát poslance Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Jiřímu Rusnokovi podle ustanovení § 6 písm. c) jednacího řádu Poslanecké sněmovny. Mandátový a imunitní výbor na své 6. schůzi 29. dubna 2003 přijal usnesení č. 13, ve kterém konstatoval, že panu Jiřímu Rusnokovi mandát poslance Poslanecké sněmovny zanikl a zároveň že na tento uvolněný poslanecký mandát nastupuje náhradník pan Robin Böhnisch. V souladu s ustanovením § 4 zákona 90/1995 Sb., o jednacím řádu Poslanecké sněmovny, složí pan poslanec Robin Böhnisch poslanecký slib a přijme osvědčení o vzniku mandátu.

Žádám pana poslance Robina Böhnische, aby předstoupil před Poslaneckou sněmovnu, a zároveň prosím předsedu Poslanecké sněmovny, aby přijal slib nového poslance. (Poslanci povstávají.)

Slib poslance Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky: Slibuji věrnost České republice. Slibuji, že budu zachovávat její ústavu a zákony. Slibuji na svou čest, že svůj mandát budu vykonávat v zájmu všeho lidu a podle svého nejlepšího vědomí a svědomí.

(Poslanec Böhnisch skládá slib do rukou předsedy Poslanecké sněmovny Zaorálka. Potlesk.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Jménem nás všech přejeme panu poslanci v jeho poslanecké práci hodně úspěchů.

Než předám zpět řízení předsedovi Poslanecké sněmovny, chci vám oznámit, že pan poslanec Miroslav Svoboda má náhradní kartu č. 11.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Připojuji se k přání úspěchu panu poslanci Böhnischovi.

Nyní budeme pokračovat v přerušeném jednání bodu, kterým je

 

Návrh na jmenování členů Rady pro rozhlasové a televizní vysílání

 

Prosím, aby se slova ujal nejdříve předseda volební komise Poslanecké sněmovny pan poslanec Pavel Hojda a seznámil nás s návrhem kandidátů na jmenování členů rady a zároveň navrhl další postup.

Ještě jednou prosím o klid.

Pane předsedo, ujměte se slova.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP