(15.20 hodin)
(pokračuje Pleva)

Vážení přátelé, vládní koalice zřejmě ví, že české luhy a háje jsou plné mediálních odborníků, kteří všichni touží státi se členy Rady pro rozhlasové a televizní vysílání. Pak ji prosím, aby nám také sdělila jména těchto zástupů mediálních odborníků, protože vás ujišťuji, že přesvědčit skutečně nějakého odborníka, aby po tom, co se děje kolem Rady pro rozhlasové a televizní vysílání, vyslovil souhlas se svou kandidaturou, je velmi obtížné, velmi nesnadné. Je tedy zcela zřejmé, že nejde o žádnou odbornost, že jde o to, podle stranického klíče zvolit devět členů rady, přesně jak to řekl pan ministr Dostál, a ovládnout zásadní rozhodovací procesy v této radě, a tím i politicky po veřejnoprávní televizi i soukromá média.

Takže se zcela jednoznačně a nepokrytě potvrzuje to, co jsem říkal při rozpravě o odvolání rady. Jde vám prostě pouze o to, ovládnout elektronická média. Ale tím se skutečně volby nevyhrávají. Volby se vyhrávají dobrou politikou. Zkuste ji začít dělat místo toho, abyste se snažili ovládnout média.

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Vážení kolegové, meritem věci tohoto bodu je to, co vyhlásil předseda volební komise pan poslanec Hojda. K tomu zvláštní připomínky nezazněly v průběhu této rozpravy. Já ji neukončím, ale přesto přerušuji 15. schůzi do 29. dubna do 14 hodin.

Nyní vás současně upozorňuji, že 14. schůze bude pokračovat za 20 minut, řekněme v 15.45 hodin. Děkuji vám.

 

(Schůze přerušena v 15.22 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP