(13.30 hodin)

Poslanec Pavel Hojda: Děkuji. Nejprve budeme hlasovat, že Poslanecká sněmovna konstatuje, že poslanec Milan Urban a poslanec Petr Rafaj rezignovali na své funkce v orgánech Poslanecké sněmovny, tak jak bylo předneseno, tj. mandátový a imunitní výbor, organizační výbor, rozpočtový výbor, stálá delegace pro spolupráci s Evropským parlamentem a stálá delegace do Parlamentního shromáždění Rady Evropy.

Prosím o hlasování.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano. Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 328 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 328 z přítomných 176 poslanců pro 164, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Můžeme pokračovat, pane předsedo.

 

Poslanec Pavel Hojda: Nyní budeme hlasovat o jednotlivých kandidátech na uvolněná místa v příslušných orgánech Poslanecké sněmovny.

Za člena mandátového a imunitního výboru je navržen poslanec Aleš Rozehnal.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 329 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 329 z přítomných 175 bylo 162 pro, nikdo proti. Návrh byl přijat.

 

Můžeme pokračovat.

 

Poslanec Pavel Hojda: Za člena organizačního výboru je navržen poslanec Petr Ibl.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 330 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 330 z přítomných 175 pro 157, proti 2.

 

Můžeme pokračovat, pane předsedo.

 

Poslanec Pavel Hojda: Za člena organizačního výboru je navržen poslanec Oldřich Vojíř.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 331 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 331 z přítomných 176 pro 165, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Můžeme pokračovat.

 

Poslanec Pavel Hojda: Za člena rozpočtového výboru je navržen pan poslanec Jiří Rusnok.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 332 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 332 z přítomných 178 pro 172, proti jeden. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Pavel Hojda: Za člena stálé komise Poslanecké sněmovny pro bankovnictví je navržen poslanec Jiří Rusnok.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování číslo 333 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 333 z přítomných 177 pro 168, proti jeden. Návrh byl přijat.

 

Můžeme pokračovat.

 

Poslanec Pavel Hojda: Za člena stálé delegace Parlamentu pro spolupráci s Evropským parlamentem je navržen poslanec David Šeich.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 334 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 334 z přítomných 178 pro 168, proti jeden. Návrh byl přijat.

 

Můžeme pokračovat.

 

Poslanec Pavel Hojda: Za člena stálé delegace Parlamentu do Parlamentního shromáždění Rady Evropy je navržen poslanec Miloš Kužvart.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji. Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 335 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 335 z přítomných 178 pro 159, proti jeden. Návrh byl přijat.

 

Můžeme pokračovat.

 

Poslanec Pavel Hojda: Konstatuji, že Poslanecká sněmovna zvolila za člena mandátového a imunitního výboru poslance Aleše Rozehnala, za člena organizačního výboru poslance Petra Ibla, za člena organizačního výboru je zvolen rovněž poslanec Oldřich Vojíř, za člena rozpočtového výboru poslanec Jiří Rusnok, za člena stálé komise Poslanecké sněmovny pro bankovnictví poslanec Jiří Rusnok, za člena stálé delegace Parlamentu pro spolupráci s Evropským parlamentem poslanec David Šeich a za člena stálé delegace Parlamentu do Parlamentního shromáždění Rady Evropy poslanec Miloš Kužvart.

Tímto je bod skončen.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji. Budeme pokračovat.

Procedurální připomínka pan poslanec Evžen Snítilý. Prosím, pane poslanče, máte slovo.

 

Poslanec Evžen Snítilý: Děkuji vám, pane místopředsedo. Já se hlásím s procedurálním návrhem, který nemá s projednávaným bodem nic společného. Omlouvám se, pane předsedo, ale mám takové tušení, že až dokončíte svou práci, tak už bych nemohl začít, protože by tu nikdo nebyl.

Dovolte mi, abych přednesl procedurální návrh, který se týká zařazení pevného bodu 45, sněmovní tisk 270, jako první bod této přerušené schůze, to znamená v pondělí večer nebo v úterý, kdy ji budeme začínat. (Smích v sále.) Vlastně jsou Velikonoce, tak úterý středa.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Vážené paní kolegyně, páni kolegové, žádám o klid ve sněmovně. Pan poslanec Evžen Snítilý předložil procedurální návrh. Připomínám, že jsme včera rozhodovali o změně zařazení bodu Zpráva vlády k situaci v Iráku jako k prvnímu bodu - já jsem si to ověřoval - na úterý 29. Je možné to zařadit jako bod druhý, jestli to vyhovuje.

 

Poslanec Evžen Snítilý: To víte, že mi to vyhovuje, pane předsedající.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Čili procedurální návrh po upřesnění, o kterém můžeme dát hlasovat bez rozpravy - že bod 45, který je na programu této schůze, bude zařazen jako druhý bod při pokračování této schůze. Myslím, že můžeme tento procedurální bod odhlasovat bez rozpravy, protože jsme za bodem 74, jsme tedy mimo body a můžeme hlasovat okamžitě. Také tak učiním.

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 336 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 336 z přítomných 177 bylo 120 pro, proti 25. Návrh byl přijat.

 

Zařadili jsme tedy na pevný termín jednání bod č. 45 - vládní návrh zákona o nájemném atd.

 

Prosím pana předsedu volební komise, aby oznámil další z možných bodů volební komise, které jsou zařazeny na tuto schůzi.

 

Poslanec Pavel Hojda: Děkuji. Dovolte mi, pane předsedající, abych poděkoval panu poslanci Snítilému za to, že nám chtěl umožnit, abychom vykonali pomlázku zde ve sněmovně v pondělí.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP