(11.40 hodin)

Poslankyně Hana Šedivá: Hlasujeme o příloze č. 40, KM Nymburk, změna pořadí, kdy by podle návrhu usnesení měl být první Junák a druhá Česká komora. Paní ministryně i zpravodajka mají zamítavé stanovisko.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 303 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji.

V hlasování pořadové číslo 303 z přítomných 176 pro 88, proti 62. Návrh nebyl přijat.

 

Vidím, že je znovu zájem o kontrolu hlasování. Počkám. Pan kolega Nečas.

 

Poslanec Petr Nečas: Vážený pane předsedající, přestože jsem před 180 svědky tady zjevně byl, na sjetině nejsem uveden jako hlasující. Zpochybňuji hlasování.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Dobře. Je evidentní, že tady pan kolega Nečas skutečně byl. Jde o námitku proti výsledku hlasování.

 

Zahajuji hlasování o této námitce. V hlasování pořadové číslo 304 se ptám, kdo je pro přijetí námitky pana kolegy Nečase. Kdo je proti? Děkuji.

V hlasování pořadové číslo 304 z přítomných 180 poslanců pro 143, proti 5. Návrh byl přijat.

 

Budeme opakovat hlasování. Myslím, že všichni víme, o kterou část usnesení jde. Dvakrát jsme to zopakovali. Zahájím znovu hlasování o této části.

 

Zahajuji hlasování pořadové číslo 305 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji.

V hlasování pořadové číslo 305 z přítomných 179 pro 92, proti 62. Návrh byl přijat.

 

Ptám se, jestli je zájem o kontrolu hlasování. Je. Znovu počkám na kontrolu za jednotlivé politické kluby.

Pokud nikdo nevznáší námitku proti výsledkům hlasování, budeme pokračovat.

 

Poslankyně Hana Šedivá: Pokračujeme pozměňovacím návrhem k příloze č. 35. Tady byl návrh vyřadit. Stanovisko paní ministryně i zpravodajky je zamítavé.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Dobře. Hlasujeme o pozměňovacím návrhu, který je v příloze č. 35. Zahajuji hlasování pořadové číslo 306 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji.

V hlasování pořadové číslo 306 z přítomných 181 poslanců pro 63, proti 92. Návrh nebyl přijat.

 

Můžeme pokračovat, paní zpravodajko.

 

Poslankyně Hana Šedivá: Pozměňovací návrh k příloze č. 26, OS Kramářova, Přerov. Vyřadit návrh. Stanovisko paní ministryně i zpravodajky je zamítavé.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Zahájil jsem hlasování pořadové číslo 307 a ptám se, kdo je pro vyřazení tohoto objektu. Kdo je proti? Děkuji.

V hlasování pořadové číslo 307 z přítomných 181 poslanců pro 34, proti 84. Návrh nebyl přijat.

 

Můžeme pokračovat, paní zpravodajko.

 

Poslankyně Hana Šedivá: Pozměňovací návrh k příloze č. 31, TZ Štítary, Znojmo. Návrh byl vyřadit. Stanovisko paní ministryně i zpravodajky je zamítavé.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Dobře. Budeme hlasovat o vyřazení TZ Štítary. Zahajuji hlasování pořadové číslo 308 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti? Děkuji.

V hlasování pořadové číslo 308 z přítomných 180 poslanců pro 11, proti 116. Návrh nebyl přijat.

 

Můžeme další bod, paní zpravodajko.

 

Poslankyně Hana Šedivá: Teď jsme probrali všechny pozměňovací návrhy, takže já bych dala hlasovat o celkovém návrhu usnesení.

Navrhuji, aby Poslanecká sněmovna schválila návrh usnesení k vládnímu návrhu na bezúplatné převody nemovitostí ve správě Fondu dětí a mládeže v likvidaci ve smyslu zákona č. 364/2000 Sb., o zrušení Fondu dětí a mládeže a o změnách některých zákonů, v platném znění, na nové nabyvatele, ve znění pozměňovacích návrhů. Navrhuji schválení.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Děkuji paní zpravodajce, že mi zjednodušila práci. Když už mám méně práce díky paní zpravodajce, ptám se, jestli je pravda, že všichni, kteří dali pozměňovací návrhy, s konstatováním paní zpravodajky souhlasí, že byly prohlasovány všechny pozměňovací návrhy.

Vidím, že tomu tak je, a mohu zahájit hlasování pořadové číslo 309. Budeme hlasovat o - takže pardon, ukončím toto hlasování a prohlásím ho za zmatečné. Všechny vás odhlásím a požádám vás o novou registraci svými hlasovacími kartami.

 

O předneseném návrhu usnesení tak, jak jej sdělila paní zpravodajka, budeme hlasovat v hlasování pořadové číslo 310, které jsem zahájil. Kdo je pro toto usnesení? Kdo je proti? Děkuji vám.

V hlasování pořadové číslo 310 z přítomných 178 poslanců pro 162, proti 3. Usnesení bylo schváleno.

 

Děkuji paní ministryni, děkuji paní zpravodajce.

 

Nyní budeme hlasovat ještě o doprovodných usneseních. Prosím paní zpravodajku, aby je uvedla.

 

Poslankyně Hana Šedivá: Ještě byla předložena dvě doprovodná usnesení.

První: Poslanecká sněmovna žádá vládu, aby připravila novelu zákona o zrušení Fondu dětí a mládeže v likvidaci, která by umožnila třetí kolo bezúplatných převodů majetku na organizace pracující s dětmi a mládeží.

 

Místopředseda PSP Vojtěch Filip: Ano. Každý rozuměl tomuto návrhu doprovodného usnesení. Stanovisko paní ministryně je neutrální a paní zpravodajky rovněž neutrální.

 

K tomuto doprovodnému usnesení zahajuji hlasování 311. Kdo je pro? Kdo je proti? Děkuji.

V hlasování pořadové číslo 311 z přítomných 180 poslanců pro 107, proti 11. Toto doprovodné usnesení bylo přijato.

 

Prosím další.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP