(9.40 hodin)
(pokračuje Vaculík)

K bodu 7. Podle ustanovení § 31 odst. 2 písm. a) jsou mimo jiné příslušné osoby vykonávající kontrolu oprávněny vstupovat a vjíždět do prostor a zařízení, kde se reprodukční materiál upravuje. Z toho důvodu pak návrh § 31 odst. 3 písm. a) odpovídajícím způsobem doplňuje výčet povinností kontrolovaných osob o povinnost umožnit příslušným osobám vykonávajícím kontrolu vstup a vjezd do prostor, kde se reprodukční materiál upravuje.

K části 2. a části 5., body 8 a 9. Dle dosud platné úpravy lesního zákona je jednou z obecných podmínek pro udělení licence fyzické osobě pro činnost v lesním hospodářství státní občanství České republiky. Návrhem se upravují obecné podmínky pro udělení licence fyzickým osobám pro činnost v lesním hospodářství tak, že dnem vstupu smlouvy o přistoupení České republiky k Evropské unii v platnost je možné udělení licence osobám, které mají občanství členského státu Evropské unie.

V závěru mi dovolte požádat vás o podporu našeho senátního návrhu. Děkuji.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji vám, pane senátore. Nemám žádnou další přihlášku do rozpravy a nikdo se z místa nehlásí. Rozpravu končím. Táži se, zda navrhovatel či zpravodajové chtějí vystoupit se svými závěrečnými slovy. Vidím, že nechtějí.

Přistoupíme tedy k hlasování. Podle § 97 odst. 4 zákona o jednacím řádu Poslanecké sněmovny k přijetí následujícího usnesení je zapotřebí souhlasu nadpoloviční většiny přítomných poslanců.

Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s návrhem zákona o uvádění do oběhu reprodukčního materiálu lesních dřevin lesnicky významných druhů a umělých kříženců, určeného k obnově lesa a k zalesňování, a o změně některých souvisejících zákonů (zákon o obchodu s reprodukčním materiálem lesních dřevin), podle sněmovního tisku 129/3, ve znění schváleném Senátem, podle sněmovního tisku 129/4.

 

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s tímto návrhem usnesení, prosím, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

V hlasování pořadové číslo 282 z přítomných 180 poslanců 163 hlasovalo pro návrh, proti jeden. Návrh byl přijat. Konstatuji, že jsme návrh zákona ve znění, schváleném Senátem, přijali.

 

Děkuji panu senátorovi i panu ministrovi, a končím tento bod.

 

Kolegyně a kolegové, budeme pokračovat podle našeho schváleného pořadu jednání. Dalším bodem je

 

88.
Návrh vlády České republiky na bezúplatné převody nemovitostí
ve správě Fondu dětí a mládeže v likvidaci ve smyslu zákona č. 364/2000 Sb.,
o zrušení Fondu dětí a mládeže a o změnách některých zákonů,
v platném znění, na nové nabyvatele (II. kolo)
/sněmovní tisk 222/

 

Předložený materiál uvede ministryně školství Petra Buzková.

Předseda klubu ODS pan poslanec Tlustý se hlásí o slovo. Prosím.

 

Poslanec Vlastimil Tlustý: Vážená paní předsedající, vážená vládo, dámy a pánové, prosím o pochopení a prosím o umožnění poslaneckému klubu ODS setkat se na desetiminutové poradě.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Ano, vyhlašuji přestávku. Začneme jednat v 9.55 hodin.

 

(Jednání přerušeno v 9.45 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP