(11.10 hodin)

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji. Nevidím, že by někdo měl námitku proti tomuto postupu. O proceduře nedám hlasovat, protože je poměrně jednoduchá.

Přistoupíme k hlasování o pozměňovacích návrzích. Prosím, paní zpravodajko.

 

Poslankyně Veronika Nedvědová: Je to jako jeden celek, takže lze hlasovat hned.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Paní zpravodajka navrhuje hlasovat o pozměňovacích návrzích jako o celku. Zahájím hlasování. Víme všichni, o čem budeme hlasovat? Paní zpravodajka i navrhovatel mají stanovisko kladné.

 

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s pozměňovacím návrhem, prosím, zvedněte ruku a stiskněte tlačítko. Kdo je proti tomuto návrhu?

V hlasování pořadové číslo 152 z přítomných 178 poslanců 162 hlasovalo pro návrh, proti návrhu nikdo. Tento pozměňovací návrh byl přijat.

 

Tím jsme vyčerpali všechny pozměňovací návrhy a přistoupíme k hlasování o celém návrhu zákona.

Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s vládním návrhem zákona, kterým se mění zákon č. 359/1992 Sb., o zeměměřických a katastrálních orgánech, ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku 54, ve znění schválených pozměňovacích návrhů."

 

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s usnesením, prosím, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

V hlasování pořadové číslo 153 z přítomných 180 poslanců pro návrh hlasovalo 162 poslanců, proti návrhu 2. Návrh byl přijat. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Děkuji panu ministrovi i paní zpravodajce.

 

Dalším bodem, který budeme projednávat, je

 

64.
Návrh poslanců Radima Turka, Milana Ekerta a Mariana Bielesze
na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 593/1992 Sb.,
o rezervách pro zjištění základu daně z příjmů, ve znění pozdějších předpisů
/sněmovní tisk 114/ - třetí čtení

 

Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujal za navrhovatele poslanec Radim Turek a zpravodaj rozpočtového výboru poslanec Martin Kocourek. Pozměňovací návrhy jsou uvedeny v tisku 114/4.

Otevírám rozpravu, do které nemám žádnou písemnou přihlášku. V rozpravě nechce vystoupit ani pan zpravodaj, ani pan navrhovatel. Rozpravu končím.

Ptám se, zda pan navrhovatel a pan zpravodaj chtějí vystoupit se závěrečnými slovy. Nechtějí.

Předávám slovo panu zpravodaji, který navrhne proceduru hlasování.

 

Poslanec Martin Kocourek: Děkuji. Vážená paní místopředsedkyně, vážené kolegyně a kolegové, budeme vycházet z pozměňovacích návrhů, které máme v tisku 114/4. Pokud bych měl tyto pozměňovací návrhy charakterizovat, chtěl bych upozornit na to, že pozměňovací návrhy A1, A2 a A3 jsou totožné s pozměňovacími návrhy B1, B3 a B4. Doporučuji, abychom nejdříve hlasovali o návrzích A1, A2 a A3 dohromady, protože mají legislativně technický charakter. Pokud budou schváleny, budou nehlasovatelné návrhy B1, B3 a B4. Poté bychom hlasovali o návrhu B2, poté o návrhu C, poté o návrhu D. Tolik procedura.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Děkuji. Táži se, zda má někdo námitku proti takto navrženému způsobu hlasování. Vidím, že nikoliv. Můžeme tedy přistoupit k hlasování. Prosím pana zpravodaje.

 

Poslanec Martin Kocourek: První hlasování by bylo dohromady o návrzích A1, A2 a A3. Doporučuji, navrhovatel souhlasí.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Budeme hlasovat o těchto návrzích dohromady.

 

Kdo souhlasí s pozměňovacími návrhy uvedenými pod písmeny A1, A2 a A3, stiskněte prosím tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

V hlasování číslo 154 ze 178 přítomných poslanců 130 hlasovalo pro návrh, 32 proti. Návrh byl přijat.

 

Prosím pana zpravodaje o další návrh.

 

Poslanec Martin Kocourek: Tím pádem jsou nehlasovatelné návrhy B1, B3 a B4. Nyní bychom hlasovali o pozměňovacím návrhu B2. Nedoporučuji. (Navrhovatel má mírně pozitivní stanovisko.)

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s pozměňovacím návrhem pod písmenem B2, stiskněte prosím tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

V hlasování pořadové číslo 155 z přítomných 178 poslanců 85 bylo pro návrh, 49 proti návrhu. Návrh nebyl přijat.

 

Budeme pokračovat. Prosím o klid! (V sále je neustále velký hluk.)

 

Poslanec Martin Kocourek: Nyní bychom hlasovali o pozměňovacím návrhu C. Nedoporučuji, navrhovatel souhlasí.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s pozměňovacím návrhem pod písmenem C, stiskněte, prosím, tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

V hlasování pořadové číslo 156 z přítomných 178 poslanců 110 hlasovalo pro návrh, proti návrhu 57. Návrh byl přijat.

 

Prosím o poslední pozměňovací návrh.

 

Poslanec Martin Kocourek: Nyní bychom hlasovali o posledním pozměňovacím návrhu D. (Navrhovatel nesouhlasí, zpravodaj nedoporučuje.)

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s pozměňovacím návrhem pod písmenem D, stiskněte prosím tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

V hlasování pořadové číslo 157 z přítomných 178 poslanců 43 hlasovalo pro návrh, proti návrhu 133. Návrh nebyl přijat.

 

Vyčerpali jsme všechny pozměňovací návrhy. Přistoupíme nyní k hlasování o celém návrhu zákona.

Přednesu návrh usnesení: "Poslanecká sněmovna vyslovuje souhlas s návrhem poslanců Radima Turka, Milana Ekerta a Mariana Bielesze na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 593/1992 Sb., o rezervách pro zjištění základu daně z příjmů, ve znění pozdějších předpisů, podle sněmovního tisku 114, ve znění schválených pozměňovacích návrhů.

 

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s návrhem usnesení, stiskněte prosím tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

V hlasování pořadové číslo 158 z přítomných 179 poslanců 139 hlasovalo pro návrh, proti návrhu 34. Návrh byl přijat. Konstatuji, že s návrhem zákona byl vysloven souhlas.

 

Dalším bodem, který budeme projednávat, je

 

66.
Návrh poslanců Antonína Macháčka, Miroslava Kalouska, Svatomíra Recmana,
Ladislava Šustra a Miloslava Vlčka na vydání zákona, kterým se mění zákon
č. 215/2002 Sb., o státním dluhopisovém programu k získání finančních prostředků
na poskytnutí návratné finanční výpomoci ze státního rozpočtu
ke krytí výplaty náhrad ze Zajišťovacího fondu družstevních záložen
/sněmovní tisk 158/ - třetí čtení

 

Prosím, aby místo u stolku zpravodajů zaujal za navrhovatele pan poslanec Antonín Macháček a zpravodaj rozpočtového výboru poslanec Miroslav Svoboda. Pozměňovací návrhy jsou uvedeny v tisku 158/3.

Otevírám rozpravu, do které nemám žádnou písemnou přihlášku. Nevím, jestli pan navrhovatel chce v obecné rozpravě vystoupit? Pak pan zpravodaj. (V sále je velký hluk.)

Prosím o klid!

***




Přihlásit/registrovat se do ISP