(10.40 hodin)
(pokračuje Pleva)

Já bych nyní předložil - a prosím o pozornost - návrh procedury, jak budeme hlasovat, abychom si hlasování co nejvíce urychlili a zároveň abychom hlasovali samostatně o všech důležitých a kontroverzních bodech.

První hlasování bude hlasování o C2, C3, C4, C5, C6, C7, C8, C11, C12, C14, C15, C16, C17, C19 a C24. Jedná se o legislativně technické úpravy nebo zpřesňující návrhy. Druhým hlasováním bychom hlasovali o pozměňovacím návrhu pod bodem I, který je pozměňovacím návrhem k návrhu C13, dalším hlasováním bychom hlasovali o C13 a dalším hlasováním o C1 a C23 dohromady. Další hlasování by bylo o D, který je pozměňovacím k C9. Pokud by tento návrh neprošel, budeme hlasovat o C9. Pokud projde, je C9 nehlasovatelný. Pak budeme hlasovat o C10, C18 a společně o C21 a C22, potom společně o E. Tím bude hlasování u konce. Tím, že budeme hlasovat o C, stanou se nehlasovatelnými pozměňovací návrhy pod bodem A a B, které jsou totožné s C.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Ještě následně budeme hlasovat o G a H.

 

Poslanec Petr Pleva: Ještě budeme hlasovat o G.

 

Ministr kultury ČR Pavel Dostál Poprosil bych pana zpravodaje, když budeme hlasovat, aby čísla četl pomaleji, abychom si to mohli kontrolovat.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Slyšeli jsme návrh procedury pana zpravodaje. Jsou tam některé věci, které se dotýkají jednotlivých předložených návrhů, takže moje otázka zejména zní směrem k předkladatelům, zdali souhlasí s takto navrženou procedurou. -Nevidím námitky. Považuji tedy proceduru za schválenou a přikročíme k hlasování. Nevidím námitku a jako předsedající beru svoji odpovědnost s konstatováním, že proti proceduře nebyla předložena námitka a že je tedy schválena.

 

Poslanec Petr Pleva: Prvním hlasováním budeme společně hlasovat o C2, C3, C4, C5, C6, C7, C8, C11, C12, C14, C15, C16, C17, C19 a C24.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Stačili jste si to všichni zaregistrovat? Tak dobře. Jaká jsou stanoviska? (Ministr Dostál mírně souhlasné, zpravodaj Pleva souhlasné.)

 

Zahájil jsem hlasování číslo 132 a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

Z přítomných 180 hlasovalo pro návrh 179, proti návrhu nikdo. Návrh byl přijat.

 

Poslanec Petr Pleva: Nyní budeme hlasovat o pozměňovacím návrhu pod bodem I.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Jaká jsou stanoviska? (Ministr Dostál - stanovisko je výrazně nesouhlasné, zpravodaj Pleva - stanovisko je souhlasné.)

 

Zahájil jsem hlasování s pořadovým číslem 133 a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti?

Z přítomných 180 hlasovalo pro 87, proti 88. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Josef Mandík: Pane předsedající, dámy a pánové, chtěl bych zpochybnit hlasování, protože jsem hlasoval "ano", a mám tam křížek.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Zahájil jsem hlasování o námitce a ptám, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 134 z přítomných 180 hlasovalo pro 164, proti nikdo. Návrh byl přijat.

 

Budeme tedy opakovat hlasování o pozměňovacím návrhu pod písmenem I. Pan ministr uvedl nesouhlas, pan zpravodaj souhlas.

 

Zahájil jsem hlasování pod pořadovým číslem 135 a ptám se, kdo je pro předložený návrh. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 135 z přítomných 180 hlasovalo pro 88, proti 87. Návrh nebyl přijat.

 

Poslanec Petr Pleva: Nyní budeme hlasovat o C13.

 

Místopředseda PSP Ivan Langer: Jaké je prosím stanovisko? (Ministr Dostál mírně negativní, zpravodaj Pleva souhlas.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP