(13.00 hodin)
(pokračuje Kupčová)

Je všechno v pořádku? Nechám hlasovat o návrhu pana poslance Karase na zpochybnění hlasování.

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s jeho námitkou, prosím, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

V hlasování pořadové číslo 40 z přítomných 165 poslanců pro návrh hlasovalo 120 poslanců, proti návrhu 20. Návrh byl přijat.

 

Nyní přistoupíme znovu k hlasování o návrhu na zkrácení lhůty k projednání ve výboru o 30 dnů.

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s návrhem na zkrácení lhůty, prosím, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

V hlasování pořadové číslo 41 z přítomných 168 poslanců pro návrh hlasovalo 84, proti 67. Návrh nebyl přijat.

 

Opět dochází ke kontrole výsledků hlasování. (V sále je velký hluk.) Prosím o klid! Vyčkáme, zda dojde ke zpochybnění hlasování.

Vidím pana ministra financí. Prosím, pane ministře, jistě jste špatně hlasoval.

 

Ministr financí ČR Bohuslav Sobotka: Paní místopředsedkyně, dámy a pánové, musím říci, že přes snahu hlasovat "ano" se mi nerozsvítila kontrolka a mám tam křížek. Zpochybňuji hlasování.

 

Místopředsedkyně PSP Jitka Kupčová: Prosím, budeme hlasovat o námitce pana ministra Sobotky.

Vidím z pléna žádost o odhlášení. Odhlašuji vás a prosím o novou identifikaci hlasovacími kartami.

Hlasujeme o námitce pana poslance Sobotky. Kdo souhlasí s jeho námitkou, se zpochybněním hlasování, prosím, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. (Protesty v sále.) Končím toto hlasování a prohlašuji je za zmatečné.

 

Nechám znovu hlasovat o námitce pana ministra. Kdo souhlasí s jeho námitkou, prosím, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

V hlasování pořadové číslo 43 z přítomných 169 poslanců 133 hlasovalo pro návrh, proti 13 poslanců. Návrh byl přijat.

 

Nyní budeme znovu hlasovat o zkrácení lhůty k projednávání ve výborech o 30 dní.

Zahajuji hlasování. Kdo souhlasí s tímto zkrácením, prosím, stiskněte tlačítko a zvedněte ruku. Kdo je proti tomuto návrhu?

V hlasování pořadové číslo 44 z přítomných 170 poslanců 86 hlasovalo pro návrh, proti 67. Návrh byl přijat.

 

Konstatuji, že tento návrh zákona jsme přikázali výboru pro sociální politiku a zdravotnictví a zkrátili jsme lhůtu k projednávání o 30 dní.

 

Vyhlašuji polední přestávku (Protestní hlasy ze sálu.) Promiňte mi, nevšimla jsem si, že opět dochází ke kontrole výsledku hlasování, protože sama jsem byla s výsledkem spokojena. - Je to v pořádku.

Prosím, chvíli mi věnujte pozornost. Za deset minut se sejde organizační výbor. Budeme pokračovat ve 14 hodin. Přerušuji 14. schůzi Poslanecké sněmovny. Ve 14 hodin začne 15. schůze Poslanecké sněmovny, kterou svolal předseda Poslanecké sněmovny. Po skončení programu 15. schůze budeme pokračovat v této 14. schůzi.

Přeji vám dobrou chuť a ještě jednou připomínám, že organizační výbor se sejde za deset minut v místnosti, kde se scházíme.

 

(Schůze přerušena ve 13.06 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP