(Jednání pokračovalo ve 14.26 hodin.)

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Vážené kolegyně, vážení kolegové, budeme pokračovat v našem jednání.

Nejprve vám sděluji, že pan ministr Jaroslav Tvrdík má náhradní kartu č. 12 a místopředsedkyně sněmovny paní Miroslava Němcová kartu č. 4.

Dovolte mi, abych zrekapituloval, že zde zazněly celkem tři návrhy, dva na doplnění a jeden na vyřazení bodu z našeho programu, a nyní bychom měli o těchto třech návrzích hlasovat. Nechám hlasovat o návrzích v pořadí, jak byly předkládány.

Jako první byl podán návrh pana předsedy Vlastimila Tlustého, který požádal o podání informace vlády o stavu jednání v souvislosti se vstupem České republiky do Evropské unie před kodaňským summitem. Tento bod bychom měli zařadit na zítřek od 14 hodin. A bylo upřesněno, že tuto informaci by měl podat ministr zahraničí pan Cyril Svoboda.

V této chvíli vás všechny odhlašuji a poprosím vás, abyste se znovu přihlásili svými identifikačními kartami. A nyní v této sestavě bychom hlasovali.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro zařazení tohoto bodu, který navrhuje pan poslanec Tlustý, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti zařazení tohoto bodu?

Při hlasování pořadové číslo 177 bylo přítomno 175 poslanců. Pro hlasovalo 171, proti nebyl nikdo. Návrh byl přijat.

 

Dále byl přednesen návrh přednesený panem poslancem Skopalem, který chce, abychom projednali bod "Podpůrné programy v zemědělství pro rok 2003", a navrhuje zařadit tento bod na úterý 17. prosince jako bod po státním rozpočtu.

 

Zahajuji hlasování o tomto návrhu. Kdo souhlasí s návrhem pana poslance Skopala, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Při hlasování pořadové číslo 178 bylo přítomno 174 poslanců. Pro jich hlasovalo 163, proti 2. I tento návrh na změnu programu byl přijat.

 

A třetí návrh, který byl přednesen, byl návrh pana poslance Milana Urbana, který navrhl vyřadit bod 57, což je dovolba člena Rady České televize. Budeme tedy hlasovat o vyřazení tohoto bodu z programu.

 

Zahajuji hlasování. Kdo je pro vyřazení tohoto bodu, stiskne tlačítko a zvedne ruku. Kdo je proti?

Při tomto hlasování pořadové číslo 179 bylo přítomno 174 poslanců. Pro vyřazení hlasovalo 110, proti 52. Bod 57 byl z našeho programu vyřazen.

 

To je snad vše, o čem jsme měli v této chvíli hlasovat.

 

A nyní se mi hlásí předseda volební komise, který nám pravděpodobně nese sdělení. Dávám mu slovo.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP