Pokračování schůze Poslanecké sněmovny
3. prosince 2002 ve 14.08 hodin

Přítomno: 171 poslanců

 

Předseda PSP Lubomír Zaorálek: Vážené paní poslankyně, vážení páni poslanci, vážení členové vlády, zahajuji čtvrtý jednací den 8. schůze Poslanecké sněmovny a všechny vás na této schůzi vítám.

Prosím, abyste se přihlásili hlasovacími kartami, případně mi ohlásili své žádosti o vydání náhradních karet. Přihlásil se pan poslanec Petr Ibl, který má náhradní kartu číslo 4, dále pan poslanec Stanislav Křeček má náhradní kartu číslo 1.

Z dnešního jednání se omlouvá pan poslanec Michal Doktor vzhledem ke své účasti na jednání rozpočtového výboru v Bruselu.

Dovolte mi, vážené kolegyně a kolegové, abych vás upozornil na to, že ve 14 hodin se dostavila na galerii delegace výboru pro politiku Evropské unie Poslanecké sněmovny Itálie vedená předsedou Giacomem Stucchim a výboru pro evropskou politiku Senátu Itálie vedená předsedou Mariem Grekem.

Prosím vás o přivítání této delegace - srdečně ji všichni vítáme a přeji našim italským kolegům příjemný pobyt v Praze. (Dlouhotrvající potlesk.)

Dále sděluji, že pan ministr Zdeněk Škromach má náhradní kartu č. 3, pan ministr Tvrdík má náhradní kartu č. 9 a pan poslanec Pavel Hrnčíř má náhradní kartu č. 10.

Ještě jednou vás žádám abyste se všichni přihlásili hlasovacími kartami.

Přehled o zbývajících bodech našeho jednání vám byl rozdán do lavic. Nyní vás seznámím se závěry dnešního grémia.

Dnes se budeme věnovat nejprve pevně původně zařazeným bodům č. 27 a 53 a po jejich projednání doporučujeme zabývat se zbývajícími zahraničními smlouvami, to jsou body 45, 46, 38 a 39. Případně dále můžeme projednávat body č. 85 a 47, a pokud se dostaneme tak daleko, můžeme pak začít blok zpráv, a to bodem č. 65. Takto bychom dnes postupovali.

Dovolte mi ještě přednést několik návrhů. Navrhuji jednak přeřadit již pevně zařazené body č. 80 a 81, což jsou druhá čtení tisků 189 a 118, a sice ze čtvrtka na zítřek, tj. na středu 4. 12., jako body 3 a 4.

Další návrh. Navrhuji zrušit pevné zařazení třetích čtení těchto dvou tisků, tj. body 82 a 83, z pátku odpoledne s tím, že na třetí čtení budou zařazována přednostně ihned po splnění příslušných lhůt, přičemž tento způsob projednávání třetích čtení by platil i pro ostatní zákony.

Další návrh je přeřazení bodů 35 a 36 až za druhé čtení státního rozpočtu, které, jak víme, se bude konat 11. prosince.

Poslední návrh, který vám předkládám, je bod 78, což jsou odpovědi na písemné interpelace, a který doporučuji zařadit na tento čtvrtek, 5. 12., jako první bod.

Nyní vám sdělím, že místopředseda Kasal má kartu č. 11.

Navrhuji, pokud nejsou námitky, abychom o všech těchto návrzích, které jsem vám přednesl, hlasovali najednou.

Ještě se hlásí pan poslanec Macháček.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP