(Jednání pokračovalo v 16.26 hodin.)

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Vážené kolegyně, vážení kolegové, uplynula daná přestávka k jednání poslaneckého klubu KSČM a budeme pokračovat v našem programu. Svolávám všechny, kteří jsou v tuto chvíli v kuloárech, aby stihli přijít do jednací síně, protože je před námi blok hlasování o osudu návrhů zákonů, které jsou uvedeny pod sněmovními tisky č. 90 a 95. Prosím pana zpravodaje poslance Miloslava Výborného, aby před každým hlasováním sdělil sněmovně, v jaké věci se rozhodujeme. Zároveň vás poprosím, abyste zaujali svá místa. Už bych vám chtěla dát slovo, pane zpravodaji, abych vás zbytečně netrápila, ale protože vidím, že ještě přicházejí naši kolegové a že je tady poměrně hluk a těžko se soustředíme, ještě vás poprosím o vteřinu shovívavosti, než budete moci uvést první hlasování v této věci. Poprosím vás o zklidnění.

Vidím návrh na to, abych vás odhlásila. V tuto chvíli tak činím a prosím, abyste se znovu zaregistrovali. Prosím, abyste už soustředěně naslouchali panu zpravodaji, který nás provede hlasováním, které máme před sebou. Prosím, pane zpravodaji.

 

Poslanec Miloslav Výborný: Nyní budeme projednávat hlasováním tisk 90 - návrh poslanců Hany Marvanové, Jana Kasala, Zdeňka Koudelky a dalších na vydání ústavního zákona, kterým se mění Ústava České republiky v platném znění (bod 22). Návrh na vrácení tohoto tisku navrhovatelům k dopracování předložil poslanec Vojtěch Filip a je třeba o tomto návrhu hlasovat.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Ano, o tomto návrhu rozhodneme v hlasování pořadové číslo 72. Toto hlasování zahajuji a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti přednesenému návrhu?

Konstatuji, že v hlasování pořadové číslo 72 z přítomných 172 pro se vyslovilo 81, proti 77. Návrh nebyl přijat.

 

Můžeme pokračovat, pane zpravodaji.

 

Poslanec Miloslav Výborný: Návrh na zamítnutí tohoto tisku předložil poslanec Radko Martínek.

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: O tomto návrhu rozhodneme v hlasování pořadové číslo 73. Zahajuji toto hlasování a ptám se, kdo je pro tento návrh. Kdo je proti tomuto návrhu?

Hlasování pořadové číslo 73 skončilo. Z přítomných 173 se pro vyslovilo 89, proti bylo 71. Návrh byl přijat.

 

Vidím, že probíhá kontrola průběhu hlasování, a prosím proto všechny, abychom chvíli vyčkali jejího výsledku. (Krátká pauza na kontrolu výsledků hlasování.) O slovo se hlásí pan poslanec Svatopluk Karásek.

 

Poslanec Svatopluk Karásek: Já bych zpochybnil volbu, protože jsem volil jinak, než to tam je. (Hluk v sále.)

 

Místopředsedkyně PSP Miroslava Němcová: Děkuji vám, pane poslanče. Rozumím tomu, že budeme hlasovat o námitce proti tomuto výsledku hlasování.

 

Rozhodneme o této námitce bezprostředně v hlasování s pořadovým číslem 74. Zahajuji toto hlasování a ptám se, kdo je pro. Kdo je proti?

V hlasování pořadové číslo 74 z přítomných 173 pro bylo 119, proti 10. Návrh byl přijat.

***




Přihlásit/registrovat se do ISP