(Jednání pokračovalo ve 13.30 hodin.)

 

Místopředseda PSP Jan Kasal: Dámy a pánové, čas určený na jednání poslaneckých klubů a polední přestávka v tuto chvíli skončily, takže vás všechny zvu do sněmovny. Prosím, abyste se posadili.

Všechny jsem vás odhlásil a prosím o novou registraci. Sděluji, že pan poslanec Jan Vidím má náhradní kartu č. 10 a místopředseda sněmovny Ivan Langer č. 11.

Dámy a pánové, nacházíme se v prvním čtení zákona o státním rozpočtu. Proběhla obecná rozprava, vyslechli jsme závěrečné slovo navrhovatele a vyslechli jsme závěrečné slovo zpravodaje. Připomínám, že zpravodaj navrhl, abychom rozhodli o usnesení rozpočtového výboru č. 69, které má číslo sněmovního tisku 93/1, jedním hlasováním, tedy abychom hlasovali najednou.

Ještě jednou zazvoním. (Zvoní.)

Připomínám, že jsem vás všechny odhlásil a že zcela nepochybně je nás v tuto chvíli více než 152, takže se všichni přihlaste. (Děje se.)

Zřejmě všichni, kteří jsou připraveni hlasovat o návrhu usnesení, jsou v této chvíli již ve sněmovně.

Dámy a pánové, prosím pěkně, budeme hlasovat o tisku č. 93/1, který bude mít návětí: Poslanecká sněmovna I. schvaluje - nebudou tam tedy první čtyři řádky z toho, co nám předložil rozpočtový výbor.

Nevidím žádné námitky proti tomu.

Pan poslanec Jaroslav Plachý nemá náhradní kartu, tak si ji prosím vyzvedněte. (Děje se.) Pan poslanec Jaroslav Plachý má náhradní kartu č. 12.

 

Dámy a pánové, zahajuji hlasování, které má pořadové číslo 18, a táži se, kdo souhlasí s návrhem, ať stiskne tlačítko a zvedne ruku. Děkuji. Kdo je proti? Děkuji.

Hlasování skončilo výsledkem pro 100 hlasů, proti 98 hlasů. Konstatuji, že tento návrh byl přijat. (Potlesk.)

 

Dámy a pánové, prosím, ještě chvíli vydržte, je ještě potřeba nezbytná kontrola, byť se mi zdá, že počty, které byly predikovány, odpovídají. Ano, je tomu tak.

Žádné protesty nejsou. Děkuji panu navrhovateli, děkuji panu zpravodaji.

 

Dámy a pánové, konstatuji, že jsme se vyrovnali s celým pořadem schůze, tak jak jsme ho včera odsouhlasili. Děkuji vám za účast, končím tuto schůzi Poslanecké sněmovny, přeji vám šťastný návrat domů a hezky strávený víkend. Na shledanou.

 

(Schůze skončila ve 13.35 hodin.)

***




Přihlásit/registrovat se do ISP